افزایش ضریب هوشی کودک با مصرف “شیر مادر”
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، عزت خداشناس با اشاره به اینکه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر از 10 تا 26 مردادماه برگزار می شود تا خانواده ها و مردم از فواید شیردهی مطلع شوند، اظهار داشت: شیر مادر در 6 هفته اول. ماه های زندگی تنهایی برای تغذیه نوزاد کافی است و در شش ماهه دوم بیشتر کالری و مواد مورد نیاز بدن کودک را تامین می کند.
وی با بیان اینکه شیر مادر حاوی ویتامین ها، پروتئین ها و چربی ها است، گفت: شیر مادر تمام مواد لازم برای رشد کودک را دارد، علاوه بر این تغذیه با شیر مادر باعث رشد و تکامل مطلوب و مناسب نوزاد می شود. .
وی با اشاره به اینکه شیر مادر به راحتی هضم می شود اما تغذیه با شیر مادر خطر ابتلای کودک به آسم و آلرژی را کاهش می دهد و کودک در آینده کمتر دچار مشکلات آلرژیک می شود، گفت: همچنین نوزادانی که سینه می نوشند. شیر به میزان قابل توجهی کمتر از عفونت گوش، بیماری های تنفسی، اسهال و استفراغ و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد رنج می برند.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود در صورت بیمار شدن نیاز کمتری به بستری شدن در بیمارستان دارد، اظهار داشت: در صورت ابتلا به این بیماری، کودکی که با شیر مادر تغذیه می شود، نیاز کمتری به بستری شدن در بیمارستان دارد. دلیل آن این است که ارتباط فیزیکی مادر و کودک و تماس چشمی باعث ارتباط بیشتر مادر و کودک و احساس امنیت و اطمینان در هر دو می شود.
وی با تاکید بر اینکه تغذیه با شیر مادر به جای چاقی مفرط باعث رسیدن نوزاد به وزن صحیح و ایده آل می شود، گفت: تغذیه با شیر مادر باعث می شود کودک در بزرگسالی کمتر دچار دیابت، چاقی و سرطان شود.
این فوق تخصص طب نوزادان با اشاره به اینکه چون طعم شیر مادر هر روز متفاوت است، ذائقه کودک را نسبت به پذیرش غذاهای با طعم های مختلف افزایش می دهد تا پس از شش ماهگی بتواند طعم های مختلف را بهتر بپذیرد، گفت: شیر مادر در هر زمانی که بخواهد می تواند بپذیرد. و مکان آماده و همراه است بنابراین نگرانی کمتری برای تغذیه کودک وجود دارد.
این متخصص نوزادان اضافه کرد: شیردهی خطر ابتلا به فشار خون، سرطان سینه و تخمدان و دیابت را در مادر کاهش می دهد.
انتهای پیام/