افراد هنگام مواجهه با ویروس های تنفسی درگیر برونشیت حاد می شوند
فروغ سلطان نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: برونشیت نوعی التهاب در دستگاه تنفسی است که منجر به تجمع ترشحات و کاهش قطر مجاری تنفسی می شود و فرد دچار اختلال در تنفس می شود. برونشیت به دو نوع مزمن و حاد تقسیم می شود و برونشیت حاد همان چیزی است که افراد در مواجهه با ویروس ها و میکروب های تنفسی با آن دست و پنجه نرم می کنند.
وی با اشاره به برونشیت حاد افزود: به طور معمول برونشیت حاد عوارض زیادی برای فرد ایجاد نمی کند و پس از مدتی درمان می شود، حتی گاهی اوقات علائم این برونشیت از جمله سرفه ممکن است برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، اما در نهایت درمان می شود و علائم ناپدید می شوند.
این فوق تخصص بیماری های ریوی تصریح کرد: برونشیت مزمن ناشی از ویروس ها و باکتری ها نیست و درگیری فرد با این نوع برونشیت به دلیل عواملی است که باعث تحریک و التهاب در مجاری تنفسی می شود و در برونشیت مزمن علائم مداوم است.
سلطان نژاد با اشاره به علائم برونشیت حاد ادامه داد: این نوع برونشیت در اثر تحریک مجاری تنفسی ایجاد می شود و فرد مبتلا ممکن است سرفه داشته باشد که می تواند همراه با خلط باشد و سرفه با درد همراه است. و سوزش پشت جناغ همچنین یکی از علائم این بیماری است.
وی بیان کرد: برخی عوامل خطر وجود دارد که در درازمدت باعث التهاب در راه های هوایی می شود و فعالیت غدد ترشح کننده مخاط بیش از حد می شود و در نهایت فرد دچار برونشیت مزمن می شود. سرفه همراه با خلط یکی از علائم برونشیت مزمن است و علاوه بر آن تغییرات ساختاری در مجاری هوایی در این بیماری رخ می دهد.
این فوق تخصص بیماری های ریوی افزود: تغییرات ساختاری راه های هوایی پس از برونشیت مزمن منجر به باریک شدن دائمی راه های هوایی می شود که می تواند منجر به تنگی نفس فرد شود و برونشیت مزمن نیز افت اکسیژن بدن را به دنبال دارد. و پس از آن فرد مبتلا دچار عوارض قلبی می شود.