سلامت خانواده

افتتاح خط تولید اشعه ید در ایران – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری Mehr ، با استناد به بهروز Alireza Pour ، معاون مؤسسه علوم کاربردی و انستیتوی تحقیقات علوم هسته ای ، با بزرگداشت شهدای هسته ای ، بزرگداشت آخرین دستاورد ملی در زمینه تولید رادیو ، و گفت: در این میان ، IODINE شامل ایزوتوپ هایی مانند Iodine 1 ، Iodine 1 Iodine 2 بیشتر گروه های استفاده شده در درمان و تشخیص بیماری ها ، که امروزه کاملاً در داخل کشور تولید شده اند.

Alireza Pour ادامه داد: “تا اواسط دهه 1980 ، رادیو ید 2 تا زمان شروع تولید بومی توسط دانشمندان ایرانی وارد کشور شده بود ؛ اما به دلیل ماهیت اشعه آن ، استفاده از ید ، به ویژه برای کودکان محدودیت هایی ایجاد کرده است. این منجر به تمرکز بخش تحقیقاتی از عمارتهای علوم هسته ای و فن آوری از زمان اوایل 1980s ؛ رادیو با تصویربرداری شد.

وی با اشاره به پیچیدگی بالای فرایند تولید ، توضیح داد: منبع تولید ید گاز Xenon است که تولید آن دشوار است و روند بالینی و کنترل کیفیت آن بیش از شش سال طول کشید ، تا اینکه سرانجام خط تولید این داروی استراتژیک در سال به بهره برداری رسید.

عضو هیئت علمی گفت: مطالعات آزمایشگاهی و بالینی با همکاری پزشکان هسته ای و انکولوژیست ها مطابق با استانداردهای جهان انجام شده و افزود: “مستندات نهایی تولید ید با کشورهای پیشرفته سازگار است و مورد تأیید سازمان غذا و داروی قرار گرفته است ، و امروز بیماران ایرانی ، به ویژه کودکان مبتلا به بیماری های تیروئید ، به بیماری های تیروئید دسترسی دارند.

صرفه جویی در ارز قابل توجه و کاهش هزینه برای بیماران

Alireza Pour گفت: “امروز ، قیمت جهانی هر دوز ید در کشورهای توسعه یافته بین 3000 دلار تا 5000 دلار تخمین زده می شود ، و اگر ریالی شود ، هزینه هر بیمار به 2 تا 5 میلیون دلار می رسد ؛ اما بیماران ایرانی این داروی حیاتی را برای کمتر از یک میلیون تومانس دریافت می کنند ، در حالی که گاهی اوقات فقط هزینه تصویربرداری به طور جداگانه است ، و هزینه های خود به طور جداگانه است. کلان و تأثیر این دستاورد ملی در کاهش بار اقتصادی بیماران و سیستم بهداشتی کشور قابل توجه بود و گفت: “در حین تحریم ها و واردات این دارو ، تقریباً ممکن بود و بیماران مجبور به مسافرت به خارج از کشور برای دریافت مواد مخدر و خدمات تصویربرداری بودند که علاوه بر مشکلات به دست آوردن ویزا و اقامتگاه.”

افزودن داروهای جدید به سبد ملی طب هسته ای

به گفته معاون معاون انستیتوی اشعه کاربردی ، پروژه تولید مشتق ید ، مانند ید MIBG ، همچنین با موفقیت در انستیتوی علوم و فناوری هسته ای به پایان رسیده است و پس از تأیید مطالعات بالینی در بیمارستانهای معتبر کشور ، آماده ورود به چرخه درمان بیمار است. این دارو نقش مهمی در تشخیص سرطانهای عصبی کرون دارد. وی خاطرنشان کرد: چندین شاخه دیگر رادیو ید 2 نیز در مرحله تحقیق قرار دارند و به زودی در دسترس مراکز پزشکی در کشور خواهند بود.

در مصاحبه ای با ردیو ، آلیرزا پور بر اهمیت توضیحات فرهنگی و علمی این دستاوردها به توصیه رهبر عالی تأکید کرد و افزود: “موفقیت های علمی و تکنولوژیکی بزرگ کشور نیز در مورد عیاش نیز مورد غفلت قرار نمی گیرد ، زیرا هر یک از این دستاوردها فقط برای ضرورت مقاومت ملی و رواج های مباحث ملی و تحقیر” و تحقیر “است. برای سلامتی همه ایرانی ها. “

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا