اعتراض درمانگران اعتیاد به وزارت بهداشت – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ترک اعتیاد کشور، فرهاد غستاسبی روز سه شنبه در حاشیه تجمع اعتراضی درمانگران اعتیاد سراسر کشور که مقابل وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: : مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر حدود 2 دهه است که فعال هستند. مجاهدین کشور در خط مقدم مبارزه با اعتیاد خدمات بسیار خوبی به جامعه ارائه کرده است. نه تنها در زمینه اعتیاد بلکه در زمینه برخی بیماری ها نیز روند را کند می کند مقابل رشد بسیاری از بیماری ها مانند ایدز و هپاتیت افزایش یافته و نقش بسزایی در تهذیب چهره جامعه و سلامت جوانان و استواری نظام خانواده داشته است.
وی ادامه داد: همچنین ایشان به عنوان مادر زشتی ها و مفاسد جامعه و جوانان همواره در اجرای توصیه های رهبری در امر مبارزه با اعتیاد تلاش فراوانی داشته اند، اما در این مدت با تعصب، تخلف و اجرای نادرست سیاست های وزارت بهداشت و مافیای مواد مخدر که باعث ایجاد اختلال در ارائه خدمات به مددجویان شده، هدف قوانین قرار گرفته است تا آنها نتوانند خدمات خود را آنگونه که شایسته است ارائه دهند و هدف قرار گیرند. گروه Verz به اهداف خود می رسیدن.
وی افزود: این مشکلات بارها در جلسات حضوری با وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان شده است اما با وجود همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر هیچ یک از مشکلات مراکز برطرف نشده است. .
غستاسبی با اشاره به برخی از این مشکلات گفت: حضور غیرقانونی و حجم زیاد مواد مخدر آگونیست (تحت کنترل) به صورت مهر در بازار آزاد باعث خروج بیماران از چرخه درمان شده است زیرا سهولت دسترسی به این داروها در بازار ناصرخسرو و عطاری باعث شده تا بیماران بدون بررسی وضعیت بیمار این داروها را داشته باشند.
رئیس هیئت مدیره انجمن درمانگران استان تهران تصریح کرد: برچسب صادرات به افغانستان و پاکستان در جعبه ها نشان دهنده مافیای دارو و محاصره شرکت های دارویی است، از جمله بلاتکلیفی مراکز درمانی کشور است. سازمان بهزیستی که مدتی پیش اعلام کرد هیچ مسئولیتی در قبال این موارد ندارند. ندارند
غستاسبی خاطرنشان کرد: این موضوع در یک دور باطل قرار دارد و بیماران استرس و نگرانی دارند اما این مراکز که 2 دهه از فعالیت خود می گذرد و بیماران زیادی دارند با چالش مواجه شده و چرخه درمان با مشکل مواجه شده است.
وی افزود: علیرغم اینکه زیر نظر وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با مواد مخدر و کمیته درمان هستیم و مصوبات لازم است. اعدام یعنی وزارت بهداشت هیچ نظارتی بر این موضوع ندارد. اخیراً در زاهدان این داروها با تجویز هر پزشک با وجود مصوباتی که در کمیته درمان داشته ایم توسط داروخانه ارائه می شود و وزارت بهداشت به عنوان متولی این امر هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداده است.
غستاسبی افزود: ستاد و کمیته درمان این مصوبات را اعلام می کند اما مسئول اجرایی این مصوبات وزارت بهداشت است. عدم رعایت این مصوبات، چالش هایی را در درمان بیماران ایجاد می کند.
وی تصریح کرد: مسئولان وزارت بهداشت به خواب رفته اند و با تذکر، نامه نگاری و نامه نگاری از خواب بیدار نمی شوند، جامعه سلامت نیازمند مدیران بیدار و پیرو منویات رهبری است، لذا دکتر مزیکیان به عنوان متولی امر آرای مردم باید پایبند به وعده های او باشد.»
رئیس هیأت مدیره صنف درمانگران استان تهران گفت: جامعه سلامت به دلیل وجود مدیران خفته در رنج است بنابراین رئیس جمهور که بدنه اصلی نظام سلامت جامعه است در این امر ورود کند. ما به دنبال ایجاد بستر آرامش برای مراکز هستیم.
غستاسبی افزود: کمیته درمان را پیگیری می کنیم، ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت بهداشت و وزارت بهداشت نیز باید به ما کمک کنند. ما چند مرکز بهزیستی داریم که مراجعین زیادی دارند و باید به خواسته این مراکز و مردم بها داد.
وی گفت: رسانه ها به عنوان صدای مردم باید به ما کمک کنند که این موضوع را درک کنیم، اگر تجمعی اتفاق بیفتد یعنی برخی مدیران خود را به خواب زده اند و این باید به گوش رئیس جمهور برسد.
غستاسبی بیان کرد: تمامی اصناف شهرستان ها زیر نظر مرکز درمانگران کشور به ریاست دکتر غلامی و هیات مدیره آنها هستند. این افراد در این سال ها خدمات صادقانه و شایسته ای ارائه کرده اند. E در راستای ارتقای وضعیت مراکز، امنیت مراکز و ارتقای خدمات رسانی، جلسات متعددی با ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت داشته اند.