اصلاح قیمت داروهای زیان ده آغاز شد/ 3 دلیل کمبود دارو
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، مهدی پیرصالحی در جلسه دبیران کل مناطق ده گانه کشور با اشاره به تاثیر تحریم ها بر وضعیت کشور اظهار داشت: در دوران جنگ تحمیلی و تحریم هایی که رفته ایم. فشارها هرگز به این اندازه سنگین نبوده و کمبود منابع ریالی و تورم عوارض زیادی را به همراه داشته است.
وی افزود: کمبود نقدینگی و بدهی باعث شده است که پول در زنجیره دارو و تجهیزات جریان نداشته باشد و امروز کارخانه های دارویی نتوانند پول مورد نیاز خود را برای تامین مواد اولیه تامین کنند. بنابراین حتی بعد از تخصیص ارز به دلیل مشکلات نقدینگی قادر به خرید این ارز نیستند و آن ارز از بین می رود، بسیاری از کمبودهای دارویی که با آن داریم ناشی از همین مشکل است که به همین دلیل شرکت ها یا قادر به خرید مواد اولیه، مواد بسته بندی و… نیستند و با چنین مشکلاتی مواجه هستند.
پیرصالحی گفت: اصلاح قیمت داروهای زیان ده یا با حاشیه سود بسیار کم که شرکت ها آن را از چرخه تولید خارج کرده بودند آغاز شد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در تجهیزات پزشکی یک میلیارد دلار ارز با نرخ 4200 تومان برای شرکت ها تامین کرده ایم و از نظر نقدینگی نیز کمک شده است تا شرکت ها بتوانند ارز مورد نیاز خود را با سهولت بیشتری خریداری کنند. ، اما احتمال ناپدید شدن این ارز در سال آینده بسیار زیاد است. حذف خواهد شد و به ارز مورد توافق تغییر خواهد کرد.
وی با تاکید بر لزوم هزینه کرد بودجه دارو و تجهیزات پزشکی در ردیف تعریف شده در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: هزینه دارو و تجهیزات باید در چرخه این حوزه هزینه شود در غیر این صورت زنجیره تامین دارو و بیمارستان. تجهیزات در واقع مختل خواهند شد. خواهد بود
پیرصالحی بیان کرد: سه دلیل اصلی کمبود دارو مشکلات تامین نقدینگی، قیمت دارو و مشکلات تامین ارز است. در حوزه نقدینگی دارو نیز با همکاری سازمان برنامه بودجه، بانک مرکزی و سایر نهادها در حال فعالیت هستیم و اقداماتی انجام شده است.