بهداشت و درمان

اسپیرولینا غذا نیست؛ ادعای تأمین ویتامین ب ۱۲ نیز زیر سؤال است

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر زینب مرشد طلب گفت: جلبک اسپیرولینا غذای رایجی نیست که هر فردی بتواند بدون نگرانی مصرف کند. این محصول تنها به عنوان رنگ خوراکی و مکمل غذایی با مقادیر کنترل شده و در حدود مجاز تولید می شود و محصولات دارای مجوز از سازمان غذا و دارو با توصیه و زیر نظر پزشک و داروساز قابل تهیه از داروخانه های معتبر می باشد.

وی افزود: مقادیر کم این جلبک که به عنوان رنگ در برخی از محصولات غذایی استفاده می شود، نگرانی بهداشتی ندارد و مورد تایید سازمان غذا و دارو است، اما مصرف فرآورده های پودری و فله ای اسپیرولینا که بدون تعیین میزان مصرف روزانه و از منابع غیرمجاز به فروش می رسد، به هیچ وجه توصیه نمی شود.

این کارشناس دبیرخانه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور با اشاره به افزایش مصرف جهانی اسپیرولینا گفت: علاوه بر فواید ذکر شده، به تدریج عوارض احتمالی این جلبک نیز مورد توجه قرار گرفته و حتی برخی از ادعاهای آن نیز زیر سوال رفته است. به طوری که بر اساس شواهد اخیر، در بسیاری از کشورها دیگر مجاز به تبلیغ اسپیرولینا به عنوان منبع ویتامین B12 نیستند.

دکتر مرشد طلب ادامه داد: اسپیرولینا در برخی افراد عوارضی مانند سردرد، اسهال و نفخ معده ایجاد می کند. محتوای بالای پروتئین و کلروفیل این جلبک ممکن است باعث اسهال، حالت تهوع و گرفتگی شکم شود.

به گزارش سازمان غذا و دارو، وی هشدار داد: مصرف زیاد اسپیرولینا با افزایش کلسیم به کلیه ها آسیب می رساند. همچنین، اضافه بار آهن ممکن است باعث اختلالات گوارشی شود و غلظت بالای منگنز ممکن است باعث اثرات نوروتوکسیک شود. بنابراین اسپیرولینا در حال حاضر جایگاهی به عنوان غذا ندارد و تنها می تواند به عنوان مکمل غذایی در اشکال دارویی با مقادیر محدود و مشخص و با مشاوره تخصصی مورد استفاده قرار گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا