استنکاف سازمان سنجش از اجرای رأی دیوان عدالت اداری!
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، در ماده 1 قانون دیوان عدالت اداری آمده است: «در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم (173) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به ترتیب رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مقامات، واحدها و مقررات دولتی خلاف قانون، اعم از شرع یا خارج از اختیارات مرجع تصویب، دادگاه اداری تشکیل می شود. بنابراین قانون به عنوان فصل اجرایی کشور تصریح کرده است که شهروندان برای شکایت از سازمان ها و ادارات دولتی به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند و هر چه این دیوان رای داد جای قانون و لازم الاجرا است.
اما مشاهده می شود که برخی سازمان ها و ادارات دولتی در اجرای رأی شعب و قضات دیوان عدالت اداری لجاجت و مانع تراشی می کنند.
عدم رعایت تصمیمات دادگاه به معنای فرار از قانون است
عدم تمکین از آرای صادره از سوی دیوان عدالت اداری بارها مورد انتقاد و اعتراض مقامات ارشد قضایی از رئیس قوه قضاییه تا رئیس دیوان عدالت اداری قرار گرفته است. مثلاً حجت الاسلام محسنی آژه ای; رئیس قوه قضائیه بیست و پنجم مهرماه سال گذشته در پاسخ به شکایت مسئولان سازمان غذا و دارو در خصوص برخی آرای صادره از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری گفت: دیوان عدالت اداری نمی تواند. مصلحت را ارزیابی کند و باید کاملاً مطابق قانون حکم کند. اینکه شما به عنوان متولیان امور غذا و دارو به برخی مقوله ها مانند نحوه تأسیس داروخانه ها و مسائلی از این دست انتقاد و اعتراض دارید، باید تلاش خود را معطوف به اصلاح قانون کنید.
این در حالی است که در یکی دو سال اخیر ایرادات زیادی به اجرای آرای صادره از دیوان عدالت اداری در حوزه آموزش و پرورش وارد شده است.
آرای دیوان عدالت اداری باید رعایت شود
اما همچنان سازمان هایی هستند که از اجرای رأی دیوان عدالت اداری که مطابق قانون است کوتاهی می کنند.
به عنوان مثال سازمان سنجش آموزش کشور از اجرای رای قطعی دادگاه مبنی بر پذیرش قبولی آزمون پزشکی 1401 به دانشگاه علوم پزشکی تبعیت نمی کند.
ممنوعیت ادامه تحصیل در رشته پزشکی بدون توجه به تصمیم دادگاه
یکی از داوطلبان کنکور که به دلیل ظن تقلب موفق به ثبت نام در رشته پزشکی نشد به خبرنگار تسنیم گفت: در سال 79 دیپلم گرفتم و در سال 83 با رتبه 7000 در رشته بهداشت و سپس در سال 1393 با رتبه قبول شدم. از 40. در گروه اپیدمیولوژی دانشگاه دولتی پذیرفته شدم و اکنون کارمند اداره بهداشت شهرستان بناب هستم.
وی افزود: از سال 1393 برای قبولی در رشته پزشکی در کنکور شرکت کردم و در نهایت در سال 1401 در رشته پزشکی موفق شدم. همه اقوام و همکارانم از این بابت به من تبریک گفتند، اما وقتی خواستم برای ثبت نام دانشگاه بروم، سازمان سنجش طی پیامکی اعلام کرد که مشکوک به تقلب هستم و باید در آزمون مجدد شرکت کنم. در واقع سازمان سنجش می گوید من مشکوک به تقلب هستم و به دلیل معدل پایین نمی توانم پزشکی بخوانم. اما من تقلب نکردم.
این داوطلب ادامه داد: به هر حال برای اثبات توانایی هایم در آزمون مجدد سازمان سنجش شرکت کردم. در این آزمون از سه درس، دو نمره را کسب کردم، اما در یک درس موفق به کسب حداکثر نمره نشدم و سازمان سنجش من را مردود اعلام کرد!
وی افزود: من به همراه تعدادی دیگر از کاندیداها به دیوان عدالت اداری شکایت کردم که دیوان به 70 کاندیدا رای داد تا رای سازمان سنجش لغو شود اما این تصمیم تا امروز اجرایی نشده است! من حدود دو سال پیش در کنکور پزشکی قبول شدم اما همچنان منتظرم تا بتوانم در رشته پزشکی ثبت نام کنم اما تا امروز این موضوع محقق نشده است و رای دیوان عدالت اداری که به نفع من است، اجرا نشده است.
مجازات عدم تمکین از اجرای حکم دیوان عدالت چیست؟
ماده 112 قانون اصلاح تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری (مصوب 1402) در مورد معترضین به آرای دیوان عدالت می گوید: «در صورتی که محکوم علیه به اجرای تصمیمات معترض باشد. پرونده برای رسیدگی و تجدیدنظر به رئیس دادگاه در شعبه صادرکننده رأی قطعی ارجاع میشود و به انفصال از خدمات دولتی تا پنج سال یا محرومیت از حقوق اجتماعی تا حداکثر محکوم میشود. پنج سال و جبران خسارت وارده.
اما همچنان تعدادی از مدیران هستند که مانع اجرای رأی دیوان عدالت اداری توسط سازمان متبوع خود می شوند. و به نظر می رسد دیوان عدالت اداری به اجرای دعاوی حقوقی کافران و انفصال آنها از خدمات دولتی – حتی اگر کمترین مقدار باشد – این سنت جاافتاده عدم اجرای آرای دیوان را برای همیشه خواهد داد.
انتهای پیام/