سلامت خانواده

استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی صنعت بهداشت را تهدید می کند؟ – آژانس خبری مهر ایرانی و اخبار جهانی

Azita Hekmat Doust ، یک پزشک عمومی و متخصص تغذیه ، در مورد مزایا و مضرات مواد نگهدارنده به خبرنگار Mehr گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری ها جلوگیری می کنند و بنابراین در بسیاری از غذاهای بسته بندی شده استفاده می شوند.

وی گفت: “دو روش اصلی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی وجود دارد.” استفاده از بسته بندی های استریل با دما بالا ، مانند شیرها تترا بسته (نوع خاصی از بسته بندی) که در آن هیچ باکتری باقی نمی ماند. روش دوم اضافه کردن مواد نگهدارنده مانند سدیم بنزوات (مواد غذایی مواد غذایی و جلوگیری از فعالیت باکتری ها و قارچ ها در یک محیط اسیدی) برای جلوگیری از رشد باکتری ها است.

نگهدارنده استاندارد و تأثیر آن بر سلامتی

متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مقدار مجاز مواد نگهدارنده براساس استانداردهای مشخص است ، و افزود که مصرف این مواد در سطح استاندارد معمولاً مشکل جدی برای بدن ایجاد نمی کند. اما مصرف بیش از حد آنها ممکن است اثرات تجمعی داشته باشد و به سلول های بدن آسیب برساند.

وی اذعان داشت: مطالعات گسترده ای در مورد حیوانات انجام شده است ، زیرا این آزمایشات دوتایی بالا از نظر اخلاقی امکان پذیر نیست. نتایج این مطالعات نشان داده است که مواد نگهدارنده بیش از حد می تواند به اندام هایی مانند کبد و کلیه آسیب برساند.

10 نمونه از مواد نگهدارنده دهان چیست و از کجا می توان خریداری کرد - شیمی آریانا

خطرات بیش از حد مصرف مواد نگهدارنده

“به عنوان مثال ، نیترات ، که به سوسیس و سوسیس اضافه می شود ، می تواند در بدن باشد.” نیتروزامین (نیتروزامین این ترکیبی است که به پیوند بین نیتریت یا نیترات و آمین های نوع 2 یا سوم آمینهای نوع سوم موجود در پروتئین و محصولات گوشتی تبدیل می شود) که منجر به خطر آسیب سلولی و افزایش خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش می شود.

وی افزود: “کسانی که به طور مداوم از نوشیدنی های گازدار ، سوسیس و سوسیس در هر وعده غذایی استفاده می کنند ، در معرض خطر بیشتری هستند زیرا تجمع این مواد در بدن می تواند آسیب جدی ایجاد کند.”

مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر کودکان

این متخصص تغذیه گفت: “کودکان و سالمندان از جمله گروه های آسیب پذیر هستند.” از آنجا که تکثیر سلولی در کودکان بیشتر است ، حساسیت بدن آنها به مواد شیمیایی افزایش می یابد. به همین دلیل ، آزمایشات پزشکی برای اولین بار در بزرگسالان مورد آزمایش قرار می گیرد و پس از تأیید ایمنی برای کودکان استفاده می شود.

سودا و مواد تشکیل دهنده آن - فروشگاه شیمی

مواد نگهدارنده در لبنیات و سایر محصولات غذایی

Wisdom گفت: لبنیات پاستوریزه نیازی به مواد نگهدارنده ندارد. فرآیند پاستوریزاسیون به منظور نگه داشتن شیر و سایر محصولات لبنی بدون اضافه کردن مواد نگهدارنده طراحی شده است. اگر مواد نگهدارنده به لبنیات اضافه شود ، این یک تخلف است.

وی گفت: “در صنایع غذایی ، استفاده از برخی مواد نگهدارنده مانند نیترات در سوسیس و سوسیس یا بنزوات سدیم در نوشیدنی ها اجتناب ناپذیر است.” اما این مواد استانداردهای خاصی دارند و نباید از حد مجاز فراتر روند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا