استفاده از “شیرخشک” بزرگترین ضربه به سلامت نوزاد است
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، علیرضا مرندی; رئیس انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر در ایران تصریح کرد: تامین سلامت جامعه و افراد در بزرگسالی ریشه در سلامت دوران کودکی و حتی در رحم مادر دارد به ویژه زمانی که به سلامت معنوی توجه کنیم. وقتی سلامت روحی مهم است در انتخاب همسر آن را مد نظر قرار می دهید تا نه اختلاف جدی بین زوجین ایجاد شود و نه اختلاف و تنش ایجاد شود و نه تاثیر منفی روی جنین و فرزند ایجاد کند.
رئیس انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر در ایران ادامه داد: علاوه بر مراقبت های بارداری از سوی مادر، خانواده ها به ویژه همسر باید به روابط صحیح و عاطفی توجه ویژه داشته باشند. شیردهی به دلایل زیادی از جمله کاهش مرگ و میر (حدود 23 درصد کاهش)، پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و همچنین خفیف بودن بیماری در نوزادان نسبت به سایر نوزادان باید از همان لحظات اولیه تولد و در ساعت اول شروع شود. .
وی شیر مادر را نه تنها یک غذای کامل بلکه نقش محافظتی برای نوزادان دانست و گفت: شیر مادر حاوی بهترین مواد مغذی برای نوزادان است که قابل هضم و جذب پذیرترین تغذیه برای نوزادان است. شیر مادر همچنین دارای انواع مختلفی از مواد ایمنی و حتی سلول های زنده برای دفاع در برابر عفونت های احتمالی است که به نوزاد داده می شود.
مرندی تصریح کرد: شیر مادر می تواند نقش مهمی در پیشگیری از عفونت های گوارشی، ادراری، تنفسی و بسیاری از بیماری ها مانند مننژیت، انگل هایی مانند ژیاردیا و ویروس ها داشته باشد به گونه ای که آغوز از ورود انگل ها، میکروب ها و ویروس ها به دیواره روده و داخل آن جلوگیری می کند. بدن جلوگیری می کند
وی تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان 6 ماهگی را مناسب ترین تغذیه نوزاد دانست و گفت: تغذیه با شیر مادر هم برای نوزاد و هم برای مادر جنبه برقراری ارتباط عاطفی و بهبود وضعیت روحی نوزاد را به دنبال دارد. و افرادی که در آینده با شیر مادر تغذیه شده اند و بزرگسالان وضعیت روحی و تعادل بهتری دارند و کمتر دچار آلرژی و بیماری های روانی می شوند.
وزیر اسبق بهداشت تاکید کرد: بهتر است شیر انحصاری به نوزاد داده شود و حتی از یک قطره شیر مصنوعی برای تغذیه نوزاد استفاده نشود زیرا پروتئین شیر گاو مشکلات زیادی از جمله آسم و اگزما را برای نوزاد به همراه دارد و یا تشدید می کند. آنها را . توصیه می شود تا پایان 6 ماهگی شیر مادر به طور انحصاری برای تغذیه نوزاد استفاده شود و با وجود تغذیه با شیر مادر و ویتامین های A و D، نوزاد حتی نیازی به آب ندارد.
مرندی یادآور شد: در روزهای اول زایمان حجم آغوز ممکن است به اندازه یک قاشق غذاخوری باشد اما سرشار از مواد مغذی، دفاعی و نیازهای نوزاد است و از طرفی آب اضافی، گلیکوژن و چربی قهوه ای را تامین می کند. نیازهای نوزاد کمبود آغوز را برطرف می کند. حتی برخی از همکاران ما در جامعه پزشکی از مادر می شنوند که حجم شیر کافی نیست، بلافاصله توصیه می کنند از شیرخشک استفاده کنند که این بزرگترین ضربه به سلامت نوزاد است.
وی با تاکید بر انحصاری بودن شیر مادر در 6 ماهه اول برای نوزاد، خاطرنشان کرد: هر چه مدت شیردهی بیشتر باشد و در ماه های بیشتری انجام شود، تاثیر آن بر سلامت نوزادان بیشتر است. اگر کودک فقط چند ماه با شیر مادر تغذیه شود، ممکن است دچار عفونت های مختلف، آلرژی ها و مشکلات رشد و نمو شود. در دنیا تاکید بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی نوزاد همراه با غذای کمکی است.
رئیس انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر در ایران خاطرنشان کرد: در اسلام و دنیا بر اساس بررسی ها و بررسی های انجام شده توصیه می شود شیر مادر تا دو سالگی شیردهی شود اما برخی از همکاران ما در جامعه پزشکی مخالف پیشگیری از بیماری ها هستند. ترویج موضوعاتی مانند تغذیه با شیر مادر، ارتقای سلامت، عدالت در سلامت، همکاری های بین بخشی و توانمندی های شبکه بهداشت و درمان آشنایی محدودی دارد. برخی از همکاران ما در جامعه پزشکی وقتی از مادر می شنوند که حجم شیر در روزهای اول زایمان کافی نیست، بلافاصله استفاده از شیرخشک را توصیه می کنند که این بزرگترین ضربه به سلامت نوزاد است.
مرندی با اشاره به اهمیت توجه ویژه جامعه و نظام سلامت به 1000 روز اول زندگی نوزاد گفت: 1000 روز اول زندگی نوزاد و اهمیت شیردهی و رشد و نمو در این دوران بسیار حائز اهمیت است. ” وقتی جنین داخل رحم متولد می شود تمام سلول های مغز و عصبی مورد نیاز را دارد و بعد از تولد این سلول ها ساخته نمی شوند بلکه صدها میلیارد سلول عصبی که هر کدام دارای 15 هزار دنباله است که باید به هم متصل شوند. به یکدیگر و ایجاد یک سیناپس. این سیناپس ها راه شکل گیری شخصیت و افزایش هوش و تمام جنبه های زندگی مغزی، تکامل و هوش هر فرد است.
وی افزود: باید قبل و در دوران بارداری به والدین نحوه برخورد با یکدیگر آموزش داده شود و بلافاصله پس از تولد نوزاد در آغوش مادر گرفته شود تا تماس پوستی و چشمی بین مادر و نوزاد برقرار شود. و با صحبت کردن و لالایی خواندن بیبی، تمام حواس پنج گانه او تحریک می شود و سیناپس ها تشکیل می شود وقتی نوزاد در لحظات اولیه شیر مادر را می نوشد، حس چشایی شکل می گیرد و وقتی در آغوش مادر است، بدن او را احساس می کند. بو، بنابراین هر چه حواس پنج گانه بیشتر و بیشتر به شکلی عاشقانه تحریک شوند و نه خشونت آمیز، کودک در آینده از هوش بالاتری برخوردار خواهد بود.
وزیر اسبق در پایان محور رشد و نمو بهینه نوزاد را تغذیه با شیر مادر ذکر کرد و تاکید کرد: تماس پوستی مادر و نوزاد به ساعت اول تولد محدود نمی شود بلکه باید ادامه یابد و نوزاد به اشتباه در ساعات و روزهای اول به بخش پرستاری منتقل شد. انجام ندهید
انتهای پیام/