استفاده اتباع از یارانه حوزه بهداشت و درمان
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اگر یک تبعه به مرکز بهداشت مراجعه کند، مانند یک ایرانی بدون بیمه از پزشک استفاده می کند. بنابراین اگر می خواهیم خارجی ها را در کشور بپذیریم، باید این پازل را سامان دهیم و به گونه ای بسازیم که به نفع مردم باشد.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر سلمان اسحقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره چالش های حوزه بهداشت و درمان در مواجهه با اتباع گفت: با یارانه ای که انجام می شود. دولت به حوزه بهداشت و درمان اختصاص میدهد، حتی در مواردی که تحت پوشش بیمه باشد، در صورت عدم استفاده، حداقل افزایش قیمت برای داروی مورد نظر در نظر گرفته میشود.
بنابراین اگر ملیتی به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کند مانند یک ایرانی بدون بیمه از پزشک استفاده می کند.
وی با اشاره به واردات دارو برای 450 میلیون نفر در سال 90 ادامه داد: این در حالی بود که مصرف دارو بین 40 تا 50 میلیون نفر و بخشی از آن نیز قاچاق بوده است. سوال اینجاست که چه کسانی از شکاف بین قاچاق و مصرف کنندگان داخلی به راحتی استفاده کردند؟ همچنین زمانی که تجهیزات در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد در بعد رایگان نیز با حداقل تفاوت بیمه ای و رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد.
اسحقی در گفت و گوی رادیویی تصریح کرد: اگر می خواهیم خارجی ها را در کشور بپذیریم باید این پازل درهم ریخته را سامان دهیم و به گونه ای بچینیم که به نفع مردم باشد و به مردم آسیب نرساند. چرا که امروزه منابعی که در اختیار سازمان ها قرار می گیرد با هدف برخورداری مردم کشور از مزایای یک موضوع است. اما در این زمینه شاهد یک پازل مختلط هستیم.