استعفای پرستاران میتواند نظام سلامت را فلج کند
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، عباس عبادی در دیدار مسئولان نظام پرستاری با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: صحبت های زیادی شده است. در مورد مهاجرت پرستاران و این بحث در رسانه ها نیز مطرح می شود، اما بیشتر از مهاجرت به خارج از کشور شاهد استعفا و استعفا هستیم.
وی ادامه داد: در سال 1400، 187 نفر با ویزای کار مهاجرت کردند و 423 نفر از خدمت خارج شدند و 245 نفر استعفا دادند که سه برابر میزان مهاجرت در همان سال است.
عبادی گفت: در سال 1402 تعداد مهاجرت پرستاران به 587 مورد رسید، 1590 نفر ترک خدمت و 456 نفر استعفا دادند، بنابراین بیشتر از اینکه نگران مهاجرت باشیم، نگران ترک خدمت و استعفای پرستاران هستیم.
وی افزود: گاهی تصور می شود با افزایش ظرفیت پذیرش پرستاران این مشکل حل شود در حالی که در سال گذشته به ظرفیت پذیرش سه هزار نفر به بیش از 11 هزار نفر رسیده ایم و با رشته های اتاق عمل، هوش. و اورژانس بیش از 15 نفر را پذیرفته ایم به هزار نفر رسیده ایم اما تعداد استعفاها وحشتناک است.
عبادی ادامه داد: اضافه شدن مرخصی استعلاجی بدون حقوق و بازنشستگان به این آمار، آمار نگران کننده ای است که البته ممکن است برخی از این آمارها همپوشانی داشته باشد.
وی تصریح کرد: مساعدت های شورای اسلامی باعث شد تا از سال 1401 قانون تعرفه خدمات پرستاری اجرایی شود و پس از گذشت 14 سال این قانون اجرا شد که بسیار قابل تقدیر است و در ادامه این موضوع به یکی از مصوبات دائمی تبدیل شد. و در سرانه گنجانده شد اما متاسفانه بسته ها همچنان محدود است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: در دو ماه گذشته با تلاش وزارت بهداشت 8 کمک بلاعوض و 3 کمک بلاعوض به دانشگاه های علوم پزشکی اختصاص یافت اما میزان بدهی دانشگاه ها زیاد است. ، و با توجه به نیاز، بودجه تصمیم گیری می شود. دریافت کنید و بین کارکنان توزیع می شود.
عبادی گفت: باید قوانین گذشته و پیش بینی های لازم را برای گروه حساس پرستاری تجمیع کنیم چرا که در دو ماه گذشته اعتراض پرستاران را داشتیم که در صورت عدم توجه به آن می تواند به فلج شدن نظام سلامت منجر شود. “
وی خاطرنشان کرد: در پایان دولت سیزدهم لایحه حمایت از حقوق پرستاران را با دستور رئیس جمهور شهید تهیه کردیم که هنوز در دولت تصویب نشده است. قبل از نویسنده باید از این لایحه حمایت شود زیرا اگر این مسائل به صورت قانونی و مدنی حل شود، مشکلات پرستاران نیز حل می شود.