استروژن چیست و چه نقشی در سلامتی بدن دارد؟
استروژن چیست و فایده چیست؟ همه ما نام استروژن را شنیده ایم و احتمالاً اطلاعاتی در مورد این هورمون داریم. استروژن نقش مهمی در بدن زن و مرد دارد. سطح پایین و زیاد بدن در بدن می تواند عوارض جانبی مختلفی داشته باشد.
حضور این هورمون همچنین بر تناسب اندام و بدن سازی تأثیر می گذارد. در ادامه ، سؤال “استروژن چیست؟” ما پاسخ دادیم و سپس همه حقایق مربوط به استروژن و بدن سازی را برای شما تعریف خواهیم کرد.
استروژن چیست؟
استروژن چیست؟ استروژن نام گروهی از هورمونهای زن است که نقش های مختلفی در بدن بازی می کنند. این هورمون ها در زنان سلامت جنسی و خصوصیات زنانه و بارداری را بهبود می بخشند. همچنین به رشد تولید مثل و سینه کمک می کند. استروژن در سلامت شناختی ، سلامت استخوان ، عملکرد قلبی عروقی و سایر فرآیندهای اساسی زن و مرد نقش دارد.
تخمدان ها ، غدد فوق کلیوی و بافت چربی بدن این هورمون را تولید می کنند. زن و مرد هم این هورمون را دارند ، اما زنان بیشتر تولید می کنند.
استروژن چیست؟
منبع استروژن چیست؟ استروژن یک هورمون جنسی است و دقیقاً در غذاها و غذاها یافت نمی شود. اما غذاهای زیادی وجود دارند که دارای فیتواستروژن هستند. فیتواستروژن یک ترکیب شیمیایی گیاهی است که دارای ساختار و عملکردی مشابه با استروژن انسان است.
به طور کلی ، غذاهای گیاهی نسبت به سایر غذاها فیتواستروژن هستند. در زیر لیستی از غذاهایی که استروژن دارند یا استروژن در بدن تولید می کنند:
- سویا: سویا و تمام محصولات آن ، مانند سویا ، توفو ، سرعت و شیر سویا ، سرشار از ایزوفلاوون هستند که نوعی فیتواستروژن است.
- دانه و آجیل: آجیل مانند بادام ، بادام و پسته ، فیتواستروژن های زیادی دارند. دانه هایی مانند بذر کتان یا کنجد نیز منبع غنی فیتواستروژن ها هستند.
- برخی از میوه ها: هلو ، توت فرنگی ، تمشک ، زغال اخته و زغال اخته حاوی فیتواستروژن ها هستند.
- سبزیجات: سبزیجات آب و هوایی مانند کلم بروکلی ، کلم و کلم بروکسل از نظر فیتواستروژن ها زیاد است. سیر همچنین حاوی ترکیباتی است که می تواند بر سطح استروژن تأثیر بگذارد.
- لوبیا: نخود ، عدس ، گاو و لوبیای نخود منابع خوبی از فیتواستروژن ها هستند.
- غلات: گندم کامل ، جو ، چاودار و جو حاوی فیتواستروژن ها هستند.
- برخی از نوشیدنی ها: چای سبز و سیاه هر دو حاوی فیتواستروژن هستند.
توجه داشته باشید که این غذاها حاوی فیتواستروژن ها هستند ، اما ممکن است تأثیر آنها بر بدن همه متفاوت باشد. اگر در حال گذراندن هورمون درمانی هستید ، در مورد مصرف چنین غذاهایی به پزشک خود بگویید.
قرص استروژن چیست؟
قرص های استروژن یک داروی هورمونی است که دارای هورمون استروژن یا ترکیبات مشابه است. قرص های استروژن یک داروی خاص و قوی است و فقط به دستور پزشک تجویز می شود. اما به طور کلی برنامه هایی برای تعادل مشکلات هورمونی دارد. این دستگاه دارای انواع مختلفی (قرص های استروژن طبیعی ، قرص های استروژن مصنوعی ، قرص های استروژن ترکیبی و غیره) است و ممکن است عوارض جانبی جدی داشته باشد ، بنابراین بدون تجویز پزشک ، هیچ پزشک مصرف نکنید.
قرص استروژن چیست؟
استروژن یکی از هورمونهای جنسی زن است که نقش مهمی در تنظیم چرخه قاعدگی ، سلامت استخوان و حفظ ویژگی های زن دارد. اگر پزشک حق تجویز قرص های استروژن را می داند. برنامه های قرص استروژن معمولاً عبارتند از:
- به کنترل علائم یائسگی کمک کنید: مانند گرگرفتگی ، عرق شب ، خشکی واژن و تغییر خلق و خوی زنان در این دوره.
- پیشگیری از پوکی استخوان: پوکی استخوان متأسفانه یک عارضه بسیار شایع در افراد مسن است ، اما قرص های استروژن تا حدی می توانند از پوکی استخوان شدید جلوگیری کنند.
- درمان اختلالات هورمونیبعضی اوقات برخی از خانمها اختلالات هورمونی مانند کمبود استروژن (مانند یائسگی زودرس) یا حتی به دلیل بیماری یا جراحی ایجاد می کنند. در چنین شرایطی ، قرص های استروژن برای تسکین این اختلال تجویز می شوند.
- درمان برخی از مشکلات قاعدگیسرانجام ، ما باید به مشکلات قاعدگی دردناک یا نامنظم اشاره کنیم که گاهی اوقات برای درمان به استروژن نیاز دارد.
کارهای استروژن در مردان
در پاسخ به “استروژن چیست؟” گفتیم که این گروه از هورمونهای زن است. اما مردان نیز به این هورمون احتیاج دارند. استروژن نقش مهمی در فیزیولوژی مردان دارد و برای سلامتی و سلامتی آنها مورد نیاز است. آنچه مهم است تعادل این هورمون در بدن مردان است ، عدم تعادل آن می تواند منجر به مشکلاتی مانند ناباروری ، اختلال نعوظ یا اختلالات خلقی شود. در اینجا برخی از کارهای کلی استروژن در مردان آورده شده است:
- سلامت استخوان
- سلامت قلبی عروقی
- تنظیم میل جنسی ، عملکرد نعوظ و تولید اسپرم
- کاهش افسردگی و اضطراب و کمک به روحیه بهتر
نقش هورمون استروژن در زنان
استروژن علاوه بر نقش خود به عنوان هورمون جنسی ، کارهای مهم دیگری را نیز انجام می دهد که مربوط به باروری نیست. این هورمون بر روی قسمت هایی از بدن شما که دارای گیرنده های هورمونی به ویژه استروژن هستند ، کار می کند. این هورمون تأثیرات زیر بر بدن زنان دارد. اگر می خواهید بدانید که تأثیرات استروژن چیست ، این قسمت را با دقت بخوانید.
1. سلامت جنسی
استروژن مسئول رشد و تکامل آناتام دستگاه تناسلی شما ، از جمله مهبل و رحم است. همچنین مسئول رشد سینه های شما و رشد موهای دستگاه تناسلی و زیر بغل در دوران بلوغ است. این تغییرات نشان می دهد که اولین دوره قاعدگی شما و آغاز سالهای باروری شما.
2. چرخه قاعدگی
هدف اصلی چرخه قاعدگی تهیه بدن خانم برای بارداری است. هنگامی که در یک چرخه ماهانه باردار نیستید ، دیوار رحم خود را می پوشاند و به یک عادت ماهانه تبدیل می شوید. استروژن هورمونی است که هر ماه پوشش داخلی رحم را تشکیل می دهد تا برای بارداری آماده شود.
1. رشد و سلامت استخوان
استروژن نقش مهمی در رشد سالم استخوان های شما دارد. همچنین گردش خون در استخوان های بالغ شما را تنظیم می کند و از تضعیف آنها محافظت می کند. در یائسگی ، هنگامی که سطح این هورمون کاهش می یابد ، زنان می توانند افزایش قابل توجهی در تجزیه و تحلیل استخوان تجربه کنند ، زیرا اثر محافظتی این هورمون از بین می رود.
این افزایش چشمگیر در ریزش استخوان می تواند منجر به پوکی استخوان شود که خطر بیشتری برای شکستگی لگن ایجاد می کند.
1. سلامت قلب
نقش استروژن در برابر بیماری های قلبی چیست؟ این هورمون کارهای مفیدی را در بدن شما انجام می دهد تا به سالم بودن رگ های خونی شما کمک کند ، از جمله کاهش التهاب و کنترل سطح کلسترول. به طور کلی ، تأثیر مثبت آن در جلوگیری از بیماری های قلبی در زنان قبل از یائسگی قابل توجه است. در یائسگی ، هنگامی که اثر محافظتی استروژن از بین می رود ، بیماری قلبی در زنان افزایش می یابد.
1. مدیریت خلق و خوی
استروژن تأثیر بسیار مهمی بر مغز دارد. علاوه بر این ، این هورمون نقش مهمی در روحیه شما دارد زیرا تأثیر بسیار شدیدی بر سروتونین دارد. سروتونین یک ماده شیمیایی متعادل متعادل است و استروژن تولید آن را افزایش می دهد.
این بدان معنی است که وقتی سطح استروژن شما پایین باشد ، سطح سروتونین شما نیز پایین می آید. تأثیر این امر برای برخی از خانمها بسیار چشمگیر است. تصور می شود کاهش استروژن و سروتونین باعث تشدید افسردگی پس از زایمان و یائسگی می شود.
ورزش و استروژن رابطه بین ورزش و استروژن چیست؟
طبق یک مطالعه جدید و قابل توجه در مورد DNA ، هورمون ها و سلولهای مغزی موش ، دانشمندان دریافتند که استروژن می تواند فعالیت مغز را به گونه ای تغییر دهد که بر فعالیت بدنی تأثیر بگذارد.
با استفاده از فناوری پیشرفته ، این مطالعه نشان داد که جهش استروژن فرآیندهای در مغز موش را آغاز می کند که باعث فعال تر حیوانات می شود.
این تحقیق روی موش ها انجام شد. اما نتایج را می توان تا حد زیادی برای انسان تعمیم داد. یافته های این مطالعه به ما نشان می دهد که چرا زنان اغلب در هنگام کاهش سطح استروژن ، علاقه خود را به ورزش و تحرک از دست می دهند.
نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه فرآیندهای بیولوژیکی مغز و داخلی با هم کار می کنند و نقش مهمی در تحرک و عدم تحرک دارند.
نقش استروژن در بدن سازی مردان
به عنوان یک بدنساز آقا ، شما ممکن است با “استپ عضلانی” روبرو شده باشید. شما به خوبی وزن دارید ، شما تغذیه خوبی دارید ، اما گویی پیشرفت شما متوقف شده است و شما نه تنها پیشرفت نمی کنید بلکه عضلات را نیز از دست می دهید. مشکل کجاست و مشکل استروژن چیست؟
یکی از مشکلات شما می تواند افزایش بیش از حد استروژن در بدن باشد. وجود هورمونهای جنسی زن در مقادیر اندک نیز برای مردان بسیار مهم است. اما وقتی خیلی زیاد شود ، دردسر می شود.
چرا کنترل استروژن برای بدنسازان مهم است؟
ما گفتیم که هورمون استروژن نیز در بدن مردان است و آنها به آن احتیاج دارند. اما داشتن بیش از حد می تواند بدن سازی شما را مختل کند.
عدم تعادل هورمونی هنگامی اتفاق می افتد که تستوسترون شما کاهش می یابد و استروژن شما افزایش می یابد. اگر این اتفاق بیفتد ، ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنید. از جمله:
- افزایش وزن به خصوص در اطراف شکم
- رشد آهسته عضلات
- در موارد جدی تر ، عضلات ضعیف و کاملاً مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند
- ژنتیکی
- از دست دادن انگیزه و تمایل جنسی
- خستگی
- تعداد اسپرم را کاهش دهید
علائم و عوارض استروژن بالا
افزایش سطح این هورمون می تواند به صورت خودجوش اتفاق بیفتد ، اما گاهی اوقات در نتیجه برخی از داروها ، تعادل هورمونی مختل می شود و سطح آن بسیار زیاد است.
علائم و عوارض سطح بالای استروژن در زنان
- نفخ
- ریزش مو
- افزایش وزن
- میل جنسی را کاهش دهید
- خواب آلودگی یا خستگی
- دوره های قاعدگی نامنظم (در زنان)
- نوسانات خلقی ، اضطراب و حملات وحشت
- افزایش علائم سندرم قبل از قاعدگی (PMS)
- تورم و آلرژی در سینه ها ، توده های فیبروسیستیک در سینه ها
عوارض استروژن زیاد در مردان
با این حال ، استروژن اغلب به عنوان هورمون زنانه در نظر گرفته می شود. اما بدن مردان نیز این هورمون را تولید می کند. تعادل سالم استروژن و تستوسترون برای رشد و رشد جنسی مهم است. هنگامی که این هورمون ها نامتوازن شوند ، ممکن است رشد و عملکرد جنسی مردان تحت تأثیر قرار گیرد. علائم سطح بالای استروژن چیست؟
- ناباروری: این هورمون در مردان تا حدودی مسئول ایجاد اسپرم سالم است. هنگامی که سطح زیاد باشد ، سطح اسپرم ممکن است کاهش یابد و منجر به مشکلات باروری شود.
- ژنتیکیپاسخ: استروژن ممکن است رشد بافت پستان را تحریک کند. مردان با سطح بیش از حد این هورمون ممکن است به ژنیکوماستی مبتلا شوند ، شرایطی که منجر به سینه های بزرگتر می شود.
- اختلال در نعوظ: مردانی که سطح بالایی از این هورمون دارند ممکن است در نعوظ یا حفظ آن مشکل داشته باشند.
آیا کمبود استروژن باعث کاهش وزن می شود؟
کاملاً برعکس نیست. بنابراین نقش استروژن در چاقی و وزن چیست؟ کمبود استروژن وزن کم نمی کند ، اما با افزایش وزن همراه است. شما ممکن است از زنانی که یائسگی هستند شنیده باشید که به دلیل کمبود استروژن ، وزن آنها بدون هیچ دلیل افزایش می یابد. سطح پایین استروژن از چند طریق وزن را افزایش می دهد:
- استروژن در تنظیم گلوکز و متابولیسم لیپید نقش دارد. هرچه استروژن پایین تر باشد ، مقاومت به انسولین و سوزاندن چربی بیشتر می شود.
- یکی از نقش های استروژن حفظ توده عضلانی است و کمبود آن می تواند باعث تجزیه و تحلیل بافت عضلانی شود و در نتیجه متابولیسم و چاق را کند می کند.
- استروژن همچنین بر سیری و گرسنگی تأثیر می گذارد ، استروژن کم می تواند اشتهای شما را مختل کرده و باعث پرخوری عصب شود. سرانجام ، لازم به ذکر است که کمبود استروژن می تواند تجمع چربی در شکم و طرف شما را افزایش دهد.
سخنرانی نهایی
استروژن چیست؟ استروژن نوعی هورمون است که نقش مهمی در بدن افراد به ویژه برای زنان ایفا می کند. افزایش یا افزایش این هورمون و عدم تعادل آن در بدن می تواند مشکلات مختلفی ایجاد کند. در این مقاله ، ما ابتدا گفتیم که استروژن چیست ، و سپس مواردی از قبیل عملکرد آن ، عوارض بدن و ارتباط آن با بدن سازی را بررسی کردیم.
منابع : Healthline – Medicinenet
منبع:سلامت جو