بهداشت و درمان

ارتباط بین بیماری لثه و عملکرد مغز

اسکن های ام آر آی در یک مطالعه جدید نشان می دهد که افراد مبتلا به بیماری لثه در مقایسه با افرادی که از سلامت دندان خوبی برخوردار بودند، ارتباطات تغییر یافته بین مناطق مختلف مغز را تجربه کردند.

تیم تحقیقاتی به سرپرستی Shaihu Li، دانشیار رادیولوژی در بیمارستان وابسته به دانشگاه پزشکی آنهویی در چین، به این نتیجه رسیدند: “این تفاوت ها نشان می دهد که پریودنتیت (بیماری لثه) ممکن است بر عملکرد مغز حتی در حالت شناخت طبیعی تأثیر منفی بگذارد.

علاوه بر این، نتایج نشان می دهد که پریودنتیت ممکن است یک عامل خطر بالقوه برای آسیب مغزی باشد و یک سرنخ نظری و یک هدف درمانی جدید برای پیشگیری اولیه از بیماری آلزایمر ارائه دهد.

برای این مطالعه، محققان سلامت دهان و فعالیت مغز 51 نفر را بررسی کردند، از جمله 11 نفر با لثه سالم، 14 نفر با بیماری خفیف لثه و 26 نفر با بیماری لثه متوسط ​​تا شدید.

به گفته محققان، افراد مبتلا به بیماری لثه متوسط ​​تا شدید تغییراتی را در ارتباطات بین و درون مناطق مختلف مغز نشان دادند.

به طور کلی، بیماری لثه با اختلال عملکرد شبکه در مغز مرتبط بود.

محققان نوشتند: «بر اساس دانش ما، مطالعه حاضر اولین مطالعه ای است که تغییرات عملکرد مغز را در افراد مسن از نظر شناختی سالم با سطوح مختلف شدت پریودنتیت از دیدگاه شبکه مغزی مقایسه می کند.

این تغییرات ممکن است به دلیل التهاب مغز ناشی از عفونت لثه باشد.

به گفته محققان، باکتری های لثه های بیمار می توانند به بافت مغز حمله کرده و پاسخ ایمنی را تقویت کنند.

مطالعات قبلی همچنین سطوح بالاتری از رسوبات بتا آمیلوئید – یکی از نشانه های آلزایمر – را در مغز افراد مبتلا به بیماری لثه نشان داده است.

محققان نوشتند: «این یافته‌ها نه تنها درک ما را از پریودنتیت افزایش می‌دهد، بلکه ممکن است رویکردهای جدیدی را برای پیشگیری و درمان زودهنگام بیماری آلزایمر ارائه دهد.»

آنها نتیجه گرفتند: مطالعه حاضر پیامدهای مهمی برای بهبود نه تنها سلامت دهان، بلکه سلامت عصبی در سراسر جهان دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا