اخبار سلامت

ارائه 15 میلیون خدمت بهداشتی به مناطق جنوبی و محروم تهران

سید رضا رایزر ؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ، در کنفرانس “173 سال تجربه و 90 سال افتخار در زمینه بهداشت” ، که در دفتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد ، گفت:: شاخص های بهداشتی این کشور ، از جمله نوزاد مرگ و میر ، کودکان زیر 5 سال ، مادران باردار و پوشش. واکسیناسیون در موقعیت بسیار خوبی است. این دستاوردها نتیجه توسعه زیرساخت های بهداشتی کشور در سالهای اخیر است.

وی گفت: “سیستم بهداشتی ، از کارگران بهداشت گرفته تا پزشکان متخصص ، خدمات ارزشمندی را برای عموم ارائه می دهد.” با این حال ، ما در شرایطی قرار داریم که بیماری های غیر واگیر مانند دیابت ، فشار خون بالا ، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها به یک تهدید جدی تبدیل شده اند. در همین راستا باید توجه بیشتری به بخش بهداشت انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ، با اشاره به دستاوردهای این زمینه ، گفت: “همکاران ما در بخش بهداشت از طریق 320 خدمات و 2300 منابع انسانی به مردم تهران ، شاهری و اسلاموشوار ارائه می دهند.” افزایش پوشش واکسیناسیون و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان باردار از مهمترین موفقیت ها در این زمینه بوده است.

دستاوردها در زمینه سلامت

Alireza Oliai Manesh ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، گفت: “قبل از انقلاب اسلامی هیچ شبکه بهداشتی وجود نداشت ، اما اکنون 30،000 واحد بهداشتی با 120،000 متخصص و متخصصان بهداشت در این کشور فعال هستند.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 3.5 میلیون نفر در استان تهران ، از جمله جنوبی تهران ، شاهری و اسلامشهر را پوشش می دهد. این دانشگاه روزانه حدود 200 برنامه بهداشتی را در 320 واحد بهداشت در قالب 600 مداخله ارائه می دهد.

وی گفت: اگرچه بخش بهداشت فقط 5 ٪ از منابع بهداشتی را تشکیل می دهد ، اما روزانه میلیون ها خدمات در این مراکز ارائه می شود. به عنوان مثال ، اگر فقط در زمینه فشار خون پیشگیری کنیم ، می توانیم به اهداف کاهش مرگ برسیم.

به گذشته و آینده سلامت کشور نگاه کنید

Javad rafi Nejad ؛ رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: “در گذشته نه چندان دور ، بیماری هایی مانند تراکوم ، آبله ، زمین ، شپش و کک بسیار شایع بودند.” تقریباً در آنجا واکسیناسیون وجود نداشت و بسیاری از شهرها و روستاها فاقد سیستم آب و فاضلاب بهداشتی بودند. بیماریهای عفونی و انگلی بسیار گسترده بودند و بیماریهای خطرناکی مانند مالاریا و لیشمانیوز در مناطق مختلف کشور شایع بودند.

وی افزود: در چنین شرایطی ، اساتید برجسته بهداشت با ارزیابی دقیق وضعیت و شناسایی متخصصان برجسته اقدامات موثری برای بهبود سلامت عمومی انجام دادند. ” این تلاش ها منجر به ایجاد شبکه بهداشتی کشور شده است که اکنون به عنوان یک الگوی منحصر به فرد در جهان شناخته می شود.

رافی نژاد با اشاره به برنامه های آینده ، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت های خود را با ایجاد یک مرکز ژنومی بیماریهای ویروسی و مراکز ملی برای مقابله با بیماری هایی مانند سرخک ، سرخچه ، آبگرفتگی ، فلج اطفال ، آنفلوانزا و کرونا ادامه می دهد.

وی تأکید کرد: دانشکده بهداشت در تلاش است با اجرای پروژه های بزرگ در مقیاس برای آماده سازی برای همه گیر آینده و گسترش رشته های تخصصی مانند سلامت روانی ، سلامت پیری ، سلامت شهری و دیپلماسی بهداشت ، نقش مؤثرتری ایفا کند.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا