بهداشت و درمان

احتمال کاهش ابتلا به «آندومتریوز» با مصرف لبنیات

آندومتریوز رشد و نفوذ بافت آندومتر (غدد و مزانش) در جایی خارج از آندومتر نامیده می شود و باعث خونریزی مکرر و درد می شود و ممکن است بر اندام های مختلفی مانند کلیه ، مثانه ، ادرار ، ریه تأثیر بگذارد و بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. بشر بشر آندومتریوز یک بیماری مخرب برای زنان در سن فرزندآوری است.

آمار نشان می دهد که 2 تا 5 درصد از زنان در سنین باروری با آندومتریوز نابارور هستند و 1 تا 2 درصد ناباروری هستند. اگرچه به نظر می رسد آندومتریوز با عوامل خطر مانند ایمنی ، غدد درون ریز ، ژنتیک و بیماری های آناتومیکی همراه است ، اما علت دقیق این بیماری هنوز نامشخص است.

رژیم غذایی برای بسیاری از بیماری های مزمن بسیار قابل کنترل است ، اما تأثیر کمکی آن بر آندومتریوز به طور گسترده ای مورد مطالعه قرار نگرفته است. طبق نتایج یک مطالعه ، زنان مبتلا به آندومتریوز کمتر اسیدهای چرب امگا -3 و گوشت قرمز بیشتر ، قهوه و اسیدهای چرب را دریافت می کنند. محصولات لبنی ، به عنوان بخش مهمی از رژیم ، سرشار از “اسیدهای آمینه” و غنی از کلسیم هستند و بنابراین یک ماده مغذی ایده آل هستند.

برخی از مطالعات همچنین نشان داده اند که دریافت محصولات لبنی و کلسیم رژیم غذایی به طور معکوس با استرس اکسیداتیو و التهاب همراه است. همچنین ، دریافت لبنیات زیاد ممکن است التهاب کشتی ها را کاهش دهد. فرض بر این است که قاعدگی رتروگراد یک دلیل بالقوه برای آندومتریوز است و میزان بالای منیزیم در لبنیات باعث آرامش عضلات صاف و کاهش این قاعدگی می شود. بنابراین ، برخی از محققان این فرض را مطرح کرده اند که دریافت محصولات لبنی ممکن است خطر آندومتریوز را کاهش دهد ، اگرچه این فرضیه طبق مطالعات محدود اخیر اثبات نشده است.

به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، یک مطالعه متا آنالیز مرتبط با دوز با یک مطالعه معتبر نشان داده است که به طور کلی ، لبنیات معکوس مربوط به خطر آندومتریوز است و خطر ابتلا به خدمت لبنیات کاهش می یابد. هفته پیدا کردن به همین ترتیب ، افرادی که بیش از 5 لبنیات با چربی بالا در هفته مصرف می کردند ، در معرض خطر آندومتریوز کاهش یافته اند.

پس از تجزیه و تحلیل محصولات لبنی خاص ، مشخص شده است که افرادی که پنیر بالایی داشته اند کاهش یافته اند. شیر کامل ، شیر کم ، شیر لاغر ، بستنی و ماست هیچ تاثیری در این خطر ندارند ، اما زنانی که کره بیشتری مصرف می کنند خطر بیشتری نسبت به زنانی که کره کمتری مصرف می کنند ، خطر بیشتری دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا