سلامت خانواده

اثری از “کد” در بروز “کمبود ساختگی” مواد مخدر – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار MEHR ، اجرای مقررات داروسازی ، در آخرین نسخه این اصلاح ، از حرفه دارویی انتقاد شدیدی دریافت کرد. به طوری که این آیین نامه یکی از دلایل نقص داروی ساختگی آن محسوب می شود.

در ماه ژوئن ، محمد بانگر ضیا ، رئیس انجمن داروسازان ایران ، در نامه ای به وزیر بهداشت وقت ، آئین نامه جدید تأسیس داروخانه ها را یک اقدام کاملاً غیر حرفه ای خواند و خواستار لغو شد.

اعلام آئین نامه جدید “تأسیس ، خدمات و دفتر داروسازی” توسط وزیر بهداشت در تاریخ 8 ژوئن امضا شد که رئیس آن زمان انجمن داروسازان ایران آن را ناراحت کننده ترین حادثه در دولت دوازدهم می دانست.

در نامه رئیس وقت انجمن داروسازان ایرانی ، با اعلام آئین نامه بیان شد ، که در آن جمعیتی و شکاف ها برای ایجاد داروخانه ها به طور واقعی از بین رفته بودند و متقاضیان در هر زمان (با ارائه چندین شاخص ساخت و ساز در داروخانه) قادر به ایجاد هر مکانی در هر مکانی بودند ، حتی دیوار دیوار. دیوار با داروخانه هستند

با این حال ، از آن سال ، آئین نامه ها در حال اجرا هستند و جامعه داروسازی هنوز در انتظار اقدامات قانونی برای اصلاح آن است.

Marzieh Bazrafshan ، عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران ، معتقد است که تنظیم غیرقانونی ژوئن ؛ دسترسی جامعه به دارو ، تعداد داروخانه ها در سه سال گذشته بیش از 5 درصد افزایش یافته است.

دبیر انجمن داروسازان خراسان رازاوی افزود: این افزایش تعداد داروخانه ها هرگز به معنای افزایش دسترسی به دارو نیست ، زیرا در حال حاضر اگرچه ما هیچ کمبود داروسازی در مشهاد نداریم ، اما نقص دارو غیرقابل انکار است و حتی افزایش تعداد داروخانه ها به تنهایی باعث کمبود دارو شده است. از آنجا که داروهای تولیدی و توزیع شده شرکتها بین داروخانه های بیشتری تقسیم می شوند و سهم هر داروخانه بسیار کاهش می یابد. این پایه و اساس افزایش بار مالی بر سیستم بهداشت و درمان را فراهم می کند.

وی ادامه داد: با تأکید بر اینکه دولت باید بر افزایش و ترویج تولید و عرضه تمرکز کند ، وی ادامه داد: جلوگیری از رشد غیر ضروری داروسازی و تسویه منظم و به موقع این موسسات می تواند به از بین بردن کمبود دارو کمک کند.

شاهرام کلانتاری خانی ، رئیس انجمن داروسازان ایرانی ، با تأکید بر افزایش غیر ضروری در ایجاد داروخانه ، اقتصاد داروخانه های قدیمی را تحت فشار قرار داده است ، و گفت که بسیاری از داروخانه های قدیمی به مرز ورشکستگی می روند و بسیاری یا مجبور به جذب سرمایه گذاران یا تغییر شغل بودند.

وی گفت: پراکندگی داروخانه ها در سراسر کشور یکنواخت نیست ، و افزود که در برخی از استان ها برای هر 6000 نفر یک داروخانه وجود دارد و در مناطق شمالی تهران یک داروخانه وجود دارد.

در همین حال ، هومایون سما یاه نجفابادی ، عضو کمیسیون بهداشت ماجلیس ، افزود: “آئین نامه جدید برای ایجاد داروخانه ها مشکلات زیادی را برای داروسازان ایجاد کرده است و بسیاری از داروسازان که در سالهای اخیر داروسازی را ایجاد کرده اند ، یا با سوء استفاده مالی یا به دلیل مشکلات اقتصادی و حقوقی روبرو شده اند.”

وی خاطرنشان کرد: در کمیته مواد مخدر کمیسیون بهداشت ماجلیس ، ما به دنبال اصلاح و تجدید نظر در ایجاد داروخانه ها برای جلوگیری از سوءاستفاده هستیم و داروسازان می توانند در شرایط بهتر فعالیت خود را ادامه دهند. ما همچنین معتقدیم که باید از داروسازان پشتیبانی بیشتری برای خدمت در یک فضای بهتر فراهم شود.

یکی از اعضای کمیسیون بهداشت ماجلیس به کمبود داروها و مشکلات مربوط به ایجاد داروخانه ها اشاره کرد و گفت: ویژه کمبود مواد مخدر در کشور و مشکلات ناشی ایجاد داروخانه های جدید باعث ایجاد مشکلات عظیمی در بخش دارویی کشور شده است و ما باید از تمام ظرفیت ها و منابع موجود برای رفع این مشکلات استفاده کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا