اثرات غذاهای چرب را با این خوراکیها از بین ببرید
به گزارش گروه سلامت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، محققان انگلیسی دریافتند نوشیدن کاکائو سرشار از فلاوانول های سالم به همراه یک وعده غذایی چرب می تواند برخی از اثرات چربی ها را بر بدن به ویژه رگ های خونی خنثی کند.
روزالیند بینهام، محقق ارشد دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا، میگوید: فلاوانولها نوعی ترکیب هستند که در میوهها، سبزیجات، چای و مغزها، از جمله انواع توتها و کاکائو فرآورینشده یافت میشوند و به ویژه برای تنظیم فشار خون و محافظت از آن مهم هستند. سلامت قلب و عروق مفید است.
برای این مطالعه، محققان از جوانان سالم خواستند دو کروسانت کره ای، یک و نیم برش پنیر چدار و نیم پیمانه شیر کامل برای صبحانه بخورند. همچنین شرکت کنندگان به طور تصادفی به نوشیدن کاکائو با فلاوانول بالا یا پایین تقسیم شدند.
سپس تیم تحقیقاتی شرکت کنندگان را تحت یک تست ریاضی استرس زا قرار دادند و عملکرد عروق خونی و فعالیت قلب آنها را زیر نظر گرفتند.
افرادی که غذاهای چرب همراه با نوشیدنی کم فلاونول مصرف می کردند، در هنگام استرس، کاهش عملکرد رگ های خونی را تجربه کردند و این کاهش عملکرد تا 90 دقیقه پس از آزمایش ادامه یافت.
اما به گفته محققان، نوشیدنی با فلاونول بالا از کاهش مشابه جلوگیری کرد. عملکرد رگهای خونی در گروهی که کاکائو حاوی فلاوانول مصرف میکردند در 30 و 90 دقیقه پس از آزمون ریاضی استرسزا در مقایسه با گروه کم فلاوانول به طور قابلتوجهی بالاتر بود.
باینهام میگوید: «این تحقیق نشان میدهد که نوشیدن یا خوردن غذاهای غنی از فلاوانولها میتواند به عنوان یک استراتژی برای کاهش تأثیر انتخابهای غذایی ضعیفتر بر سیستم عروقی مورد استفاده قرار گیرد.» “در نتیجه، می تواند به ما کمک کند تا تصمیمات آگاهانه تری در مورد آنچه می خوریم و می نوشیم در دوره های استرس زا بگیریم.”
محققان توصیه می کنند که مردم به دنبال پودر کاکائو با حداقل فرآوری شده باشند یا چای سبز یا سیاه بنوشند.
به گفته محققان، دستورالعمل ها توصیه می کنند که افراد بین 400 تا 600 میلی گرم فلاوانول در روز مصرف کنند. این مقدار را می توان با نوشیدن دو فنجان چای سیاه یا سبز یا با ترکیب انواع توت ها، سیب و کاکائو مرغوب به دست آورد.