ابتلای 18000 نفر به تب مالت/بیماری افزایش چشمگیری نداشته است
محمدرضا شیرزادی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، درباره افزایش شیوع تب مالت اظهار داشت: تب مالت یک بیماری باکتریایی است که در دام وجود دارد و از طریق تماس انسان با دام آلوده یا محیط آلوده یا مصرف مواد آلوده منتقل می شود. محصولات حیوانی یکی از دلایل اصلی تب مالت این است که اقدامات کنترلی به موقع در حیوانات انجام نمی شود و مراکز دامپزشکی برای تزریق واکسن موثر به حیوانات کافی نیستند.
وی افزود: استفاده از لبنیات غیر پاستوریزه یکی دیگر از دلایل اصلی شیوع این بیماری است.
18000 نفر تاکنون به تب مالت مبتلا شده اند
شیرزادی ادامه داد: بر اساس برآوردها در سال جاری حدود 18 هزار نفر مبتلا به تب مالت ثبت شده اند که مجموع مبتلایان به تب مالت تا پایان سال گذشته 21 هزار نفر بوده است، بنابراین آمار کلی نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است، اما در محدوده در حال حاضر شاهد مواردی از این بیماری هستیم.
قبل از مصرف حتما شیر محلی را بجوشانید
رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماری های قابل انتقال به انسان از طریق دام وزارت بهداشت گفت: به منظور پیشگیری از تب مالت به شهروندان در شهرها و روستاها توصیه می شود شیر محلی و غیر پاستوریزه را حداقل به مدت 5 دقیقه بجوشانند تا از بین برود. عامل تب مالت از دست دادن خطرناک است.
وی با بیان اینکه تب مالت تقریباً از طریق تمامی لبنیات قابل انتقال است، به مردم توصیه کرد: فقط از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت خرید شیر غیر پاستوریزه را بجوشانند.
علائم و عوارض تب مالت در انسان
شیرزادی درباره مضرات تب مالت و علائم آن گفت: تب مالت به سه صورت بروز می کند. بیماری حاد که با تب و بدن درد ناگهانی همراه است، شرایط تب دار حاد که منجر به عوارض موضعی مانند تورم مفاصل و شرایط مزمن می شود که ممکن است شامل تب، سرفه، درد مفاصل و کمردرد باشد.
انتهای پیام/