اخبار سلامت

ابتلای کمتر از یک درصد جمعیت کشور به هپاتیت B/راه های انتقال بیماری چیست؟

در حالی که بسیاری از بیماریهای عفونی با واکسیناسیون و درمان های مدرن کنترل شده اند ، طبق خبر خبرنامه Tasnim ، هپاتیت ویروسی هنوز یکی از تهدیدهای جدی برای سلامت جهانی است. براساس آمار جهانی ، حدود 304 میلیون نفر در سراسر جهان درگیر هپاتیت مزمن B و C هستند و بیش از 1.3 میلیون نفر هر سال از اثرات هپاتیت می میرند. با این حال ، بیشتر این مرگ ها با پیشگیری ، واکسیناسیون و درمان های مؤثر از آن جلوگیری می شود.

28 ژوئیه (6 اوت) به همراه تولد بلومبرگ ، کشف کننده ویروس هپاتیت B ، به عنوان “روز جهانی هپاتیت” برای افزایش آگاهی عمومی ، گسترش برنامه های واکسیناسیون ، تشخیص زودرس و دسترسی منصفانه به درمان بیماری در این روز معرفی شد. امروزه با توسعه داروها و گسترش برنامه های پیشگیرانه مانند واکسیناسیون ، امید به هپاتیت ویروسی کاملاً از بین رفته در دستور کار سال 2030 قرار گرفته است. اما این هدف فقط با آموزش عمومی ، تشخیص به موقع و درمان گسترده حاصل می شود.

شعار هپاتیت امسال توسط سازمان بهداشت جهانی “برای از بین بردن هپاتیت” نامگذاری شده است. این شعار بر لزوم از بین بردن موانع اقتصادی ، اجتماعی و ساختاری – از جمله ننگ اجتماعی – برای جلوگیری از پیشگیری ، تشخیص و درمان هپاتیت ، به ویژه به منظور از بین بردن بیماری تا سال 2030 تأکید دارد.

دلایل هپاتیت چیست؟

به همین مناسبت ، دکتر سید امیر پاشا تابایان ، متخصص بیماریهای دستگاه گوارش و کبد و عضو دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو دانشگاه علوم پزشکی ایران ، به خبرنگار اجتماعی آژانس تاسنیم در مورد عوامل ایجاد کننده هپاتیت گفت: هپاتیت به معنای هپاتیت به معنای التهاب سلول های مواد غذایی است. این التهاب می تواند دلایل مختلفی از جمله برخی از ویروس ها ، برخی از داروها یا سموم و بیماری های خود ایمنی داشته باشد. کبد چرب همچنین می تواند منجر به هپاتیت شود ، یعنی التهاب سلولهای کبدی.

هپاتیت ویروسی و روشهای انتقال آنها

“برخی از انواع ، مانند هپاتیت A و E ، در اثر مصرف آب و غذاهای آلوده به ویروس ایجاد می شوند و معمولاً حاد هستند و پس از بیماری ، ویروس از بدن خارج می شود و بنابراین این هپاتیت مزمن نمی شود ، اما در بعضی از انواع دیگر هپاتیت (مانند B و C) ، بیماری اول ممکن است درصدی شروع شود ، اما در انواع دیگر (C) (بیماری دیگر) اما در سایر مواردی از نظر دیگر (بیماری های دیگر) اما در انواع دیگر (سایر مواردی از بیماری های دیگر) اما در انواع دیگر (سایر مواردی از بیماری های دیگر) اما در انواع دیگری از بیماری ها قرار می گیرند. بمان

متخصص بیماریهای دستگاه گوارش و کبد بزرگسالان گفت: هپاتیت C با تماس با خون آلوده (به عنوان مثال با استفاده از سرنگ مفاصل بین معتادان) ، مقاربت جنسی و انتقال از مادر به کودک منتقل می شود و هپاتیت B بیشتر به خون آلوده و انتقال منتقل می شود.

استراتژی های پیشگیری از هپاتیت ویروسی

یکی از اعضای دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد پیشگیری از هپاتیت ویروسی گفت: “خوشبختانه واکسن هپاتیت B سالهاست که وجود دارد و از بیماری جلوگیری می کند. این بیماری در صورت تماس با خون آلوده.

شیوع هپاتیت در ایران به کمتر از یک درصد رسیده است

وی یادآوری کرد که شیوع هپاتیت B در ایران قبل از شروع واکسیناسیون در سطح متوسط بوده است. قبل از شروع واکسیناسیون در برابر هپاتیت B ، شیوع این بیماری در کشور بین 2 تا 7 درصد بود ، اما پس از برنامه واکسیناسیون ، مطالعات جدید به کمتر از یک درصد رسیده است. اکنون ، کمتر از یک میلیون و 200000 نفر در کشور این بیماری را دارند که نتیجه برنامه واکسیناسیون ملی از سال 1994 است.

وی افزود: شیوع هپاتیت C در ایران نیز کاهش یافته است و در کشور به کمتر از نیم درصد رسیده است.

هپاتیت C هیچ واکسنی ندارد اما تحت درمان قرار می گیرد

رئیس گروه گاسترونتولوژی بیمارستان راسول اکرم تأکید کرد که هپاتیت C هنوز واکسینه نشده است و نمی توان از واکسیناسیون جلوگیری کرد و گفت: با این حال ، داروهای درمانی می توانند بیماران را درمان کنند.

نکاتی برای جلوگیری از هپاتیت ویروسی

وی با اشاره به لزوم از بین بردن هپاتیت از کشور برای چند سال آینده ، وی توضیح داد: افزایش آگاهی عمومی و درمان رایگان می تواند به ریشه کن کردن هپاتیت از ایران کمک کند و شعارهای روز هپاتیت جهانی معمولاً بر این سه محور تأکید می کند که همه افراد باید بتوانند دسترسی عادلانه ، واکسیناسیون و درمان داشته باشند.

Tabaian گفت: “مردم باید بدانند که تماس با خون آلوده به روش هایی مانند تزریق با سرنگ های مفاصل یا ابزارهای آلوده به آلوده می تواند باعث انتقال این بیماری شود.” رابطه جنسی محافظت نشده و انتقال مادران به کودک نیز روشهای مهمی برای انتقال هستند ، بنابراین برای جلوگیری از بیماری باید از این عوامل خطر جلوگیری شود.

داروهای هپاتیت در کشور وجود دارد

متخصص بیماریهای دستگاه گوارش و کبد بزرگسالان خاطرنشان کرد: در حالی که هیچ واکسن برای برخی از انواع هپاتیت C وجود ندارد ، ما یک واکسن مؤثر برای هپاتیت B داریم. در همان زمان ، برای درمان هپاتیت C ، خوشبختانه داروهای خوراکی جدید در سالهای اخیر معرفی شده اند. این داروها در ایران نیز موجود است و بیماران می توانند با یک دوره سه تا شش ماه استفاده روزانه به طور کامل بهبود یابند. در عین حال ، یک واکسن برای هپاتیت B وجود دارد ، اما داروهای خوراکی درمان کاملی ندارند و بیماران باید برای کنترل بیماری خود از این داروها برای کنترل طولانی مدت استفاده کنند.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا