سلامت خانواده

آیا ژله مفید است؟ – اخبار آنلاین

به گزارش خبرآنلاین، پاسخ به این سوال هم مهم است و هم کمی پیچیده. برای پاسخ بهتر است به سراغ تعریف ژله و ژلاتین بروید.

ژلاتین در واقع نوعی محصول ساخته شده از کلاژن نیمه هیدرولیز شده است که از استخوان ها، مفاصل و انواع دیگر بافت همبند حیوانات گرفته می شود. به طور معمول، ژلاتین از گاو و خوک ساخته می شود، اما منابع دیگری مانند مرغ، ماهی، جلبک ها و دیگر موجودات دریایی وجود دارد.

از نظر مواد تشکیل دهنده ژله از آب میوه، شکر و پکتین تشکیل شده است که از نظر قند و کربوهیدرات نسبتاً غنی بوده و فیبر بسیار کمی دارد و از نظر ویتامین بسیار ضعیف است. هر قاشق غذاخوری یعنی حدود 20 گرم ژله 54 کیلو کالری انرژی دارد یعنی انرژی بسیار بالایی دارد و 50 درصد این انرژی مربوط به قند و مواد قندی موجود در این ماده است.

دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه می گوید: ژله حاوی مقدار کمی پتاسیم، کلسیم، کولین و سدیم است. یعنی هر قاشق غذاخوری ژله حاوی 8.10 میلی گرم پتاسیم، 1.8 میلی گرم کلسیم، 1.2 میلی گرم کولین و 6 میلی گرم سدیم است. این ماده پروتئینی ندارد و فیبر موجود در یک قاشق غذاخوری ژله 0.2 گرم است.

وی ادامه می دهد: البته اگر ژله از آب میوه یا ترکیبات آب میوه تهیه شود، به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها به ویژه میوه های رنگی، می تواند برای سلامتی قلب تاثیر داشته باشد، اما متاسفانه در تهیه و تولید اکثر ژله ها به جای آن در استفاده از آب میوه ها و میوه ها از طعم دهنده های مصنوعی استفاده می شود، بنابراین در صورت استفاده مداوم از ژله، این طعم دهنده ها و رنگ های مصنوعی می توانند اثرات آلرژیک بر بدن داشته باشند. بنابراین به خصوص افرادی که مستعد آلرژی هستند نباید از این ماده استفاده کنند. استفاده از ژله برای افراد بیش فعال به خصوص کودکان بیش فعال ممنوع است. همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نباید ژله مصرف کنند. ژله برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند نیز مضر است. به طور کلی استفاده از ژله در کودکان زیر سه سال به هیچ وجه توصیه نمی شود.

فانا نوشت: به گفته وی، با توجه به اینکه 50 درصد ژله را شکر تشکیل می دهد، شاخص گلیسمی بسیار بالایی دارد که برای بیماران دیابتی بسیار مضر است، اما اگر در تهیه ژله از فروکتوز استفاده شود، شاخص گلیسمی آن پایین است. بنابراین مصرف آن هر از چند گاهی مشکلی ایجاد نمی کند. به دلیل قند و فروکتوز موجود در ژله، مصرف مداوم آن باعث افزایش وزن، چاقی و بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 می شود. بنابراین با توجه به ترکیبات ژله نباید از آن استفاده کرد مگر اینکه افراد بخواهند هر از چند گاهی برای تنوع از این ماده استفاده کنند. یا افرادی که دچار سوء تغذیه هستند و حتی نمی توانند منابع حاوی کالری دریافت کنند می توانند از این ماده استفاده کنند، اما باید سعی کنند از ژله های تهیه شده از آب میوه ها و میوه های طبیعی استفاده کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا واقعا ژله برای پوکی استخوان مفید است، می گوید: متاسفانه مردم ژله را با ژلاتین اشتباه می گیرند. خواصی که برای استخوان ها پیشنهاد می شود مربوط به ژلاتین است. ژلاتین پروتئینی است که از استخوان حیوانات به دست می آید و در داروخانه ها به فروش می رسد اما ژله به هیچ وجه خاصیت ژلاتین را ندارد. مردم می توانند ژلاتین را از داروخانه ها تهیه کنند که به صورت پودر یا ورقه ای به فروش می رسد، به خصوص افرادی که گوشت نمی خورند می توانند از ژلاتین به عنوان منبع پروتئین (نه پروتئین کامل) در غذاها و سوپ ها استفاده کنند.

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا