آیا پودرهای پروتئین بی خطر هستند؟

یک گزارش جدید نشان می دهد که پودرهای پروتئینی محبوب – به ویژه طعم های گیاهی، ارگانیک و شکلاتی – ممکن است حاوی سطوح بالایی از سرب و کادمیوم باشند.
این گزارش یک یافته نگرانکننده را برجسته میکند: تقریباً نیمی (1٪) از 2 محصول آزمایش شده، 2٪ حاوی سطوح بیش از دو برابر سرب هستند.
جکی بون، مدیر اجرایی این پروژه گفت: آلاینده های فلزات سنگین یک مشکل جهانی ایمنی مواد غذایی هستند.
وی گفت: این آلاینده ها اساسا در همه جا وجود دارند، از جمله در کالاهایی که به عنوان غذاهای سالم معرفی می شوند.
تحقیقات نشان داد که:
• پودرهای گیاهی، مانند آنهایی که از سویا، برنج و نخود تهیه می شوند، سه برابر بیشتر از محصولات مبتنی بر آب پنیر، که محصول جانبی پنیر است، داشتند.
• پودرهای آلی سه برابر بیشتر از پودرهای سرب آلی سنگ معدن و دو برابر کادمیوم بود.
• پودرهای با طعم شکلات چهار برابر بیشتر پودر وانیل و تا 5 برابر بیشتر کادمیوم دارند.
گیاهان بهطور طبیعی فلزات سنگین را از خاک و آب جذب میکنند، اما اگر بهوسیله زبالههای صنعتی، معادن، آفتکشها و کودها بیشتر آلوده شوند، آلودگی میتواند بدتر شود.
شکلات تلخ که به دلیل فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان های غنی خود شناخته شده است، همچنین مستعد سطوح بالاتر فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم است.
برای این گزارش، محققان پودرهای پروتئینی را از 5 برند معروف خریداری کردند و نزدیک به 3 آزمایش برای آلاینده ها از جمله فلزات سنگین و اختلالات هورمونی مانند بیسفنول A (BPA) انجام دادند. نام های تجاری فاش نشده است.
خبر خوب این است که BPA و همچنین بیسفنول S (BPS) تنها در سه پودر از 3 پودر آزمایش شده یافت شد.
به گفته محققان، هیچ سطحی از سرب که برای انسان بی خطر باشد وجود ندارد. کادمیوم یک عامل سرطان زا است که برای اندام های انسان نیز سمی است.
بون تاکید کرد که لازم نیست به طور کامل از پودرهای پروتئینی اجتناب کنید، اما انتخاب هوشمندانه تر می تواند قرار گرفتن در معرض آلاینده های مضر را به حداقل برساند.
بون گفت: برای افرادی که از یک رژیم غذایی کاملاً گیاهی پیروی می کنند، پودرهای پروتئینی ساخته شده از نخودفرنگی دارای کمترین میزان فلز هستند. اگر محدودیت غذایی نداشته باشید، داده ها نشان می دهد که پودرهای پروتئینی مبتنی بر وانیل کمترین مقدار را خواهند داشت.