آیا هندوانه ما سرطان زا است؟

پونه شیرازی: اخیراً ، ویدئویی به نقل از یک مقام روسی در کشور ما در فضای مجازی منتشر شده است و ادعا می کند که دستگاه های اندازه گیری دستی نیترات سطح بالای نیترات را در این میوه محبوب تابستانی تأیید کرده اند. اما واقعیت این داستان چیست؟ و آیا باید نسبت به آن باشد مصرف هندوانه محتاط باشید؟
دکتر محمد هاشمی ، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ، تجزیه و تحلیل تحلیلی علمی از اخبار را ارائه داده است و می گوید: نیترات به طور طبیعی در برخی از میوه های برگ سبز که می خوریم وجود دارد. در طی فرآیند بیوشیمیایی در بدن ما ، به ماده ای به نام نیتریکوکسید تبدیل می شود که دارای خواص مثبت بسیاری از جمله تقویت گردش خون و تنظیم قند خون است.
وی گفت: “نیترات دارای خواص ضد میکروبی است و در سموم دفع آفات استفاده می شود.” نیترات گیاهان را رشد می دهد و در کودهای شیمیایی نیز استفاده می شود. اما هنگامی که نیترات بیشتر از کود یا سمیت افزایش می یابد ، به خاصیت سرطان زا تبدیل می شود.
با توجه به ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شده است ، وی توضیح می دهد: اول ، دستگاه های نیترات قابل حمل بسیار دقیق نیستند و هوای نیتروژن و نیتروژن در پوست هندوانه می تواند پاسخ مثبت کاذب دستگاه را نشان دهد. بنابراین تا زمانی که میوه در یک آزمایشگاه معتبر آزمایش نشود ، چنین خبرهایی غیرقابل توصیف است و خبری زرد و بی سابقه محسوب می شود.
دکتر هاشمی تأکید می کند: مگر اینکه چنین خبرهایی با بیانیه رسمی سازمان غذا و داروی یا وزارت کشاورزی رد یا تصویب شود.
۴۷۴۷
منبع:خبرآنلاین