سلامت خانواده

آیا نوشیدن زیاد چای پررنگ خطرناک است؟ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

مهدیه پوریزدان پناه، پزشک و متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه بسیاری از متخصصان طب سنتی چای را یکی از بهترین دمنوش های قابل مصرف عموم مردم می دانند، گفت: چای به طور کلی نوشیدنی خوبی است اما مانند هر ماده غذایی مصرف زیاد آن می تواند مضر باشد. پیدا می کند

وی افزود: بهترین روش مصرف چای یک یا دو نوبت یا حداقل سه بار در روز به شرط سبک بودن آن است.

چای قوی با شیرینی؛ یک ترکیب مضر

این متخصص تغذیه تاکید کرد: بزرگترین ضرر چای خود نوشیدنی نیست بلکه فرهنگ مصرف آن همراه با شکر، کیک، شیرینی یا خرما است و این عادت کالری دریافتی را به شدت افزایش می دهد و در بسیاری از افراد چاق تنها همین الگوی مصرف طولانی مدت باعث افزایش وزن می شود.

وی توصیه کرد: در صورت نیاز به شیرین کننده نصف خرما یا مقدار کمی کشمش بهترین انتخاب است و مصرف شیرینی همراه با چای باید بسیار کاهش یابد.

فاصله زمانی را با غذا رعایت کنید

پوریزدان پناه یادآور شد: چای باید حداقل دو ساعت قبل یا بعد از غذا مصرف شود. فاصله مناسب بین مصرف چای و وعده غذایی نقش مهمی در جذب مواد معدنی به ویژه آهن دارد.

به گفته وی؛ وی پیشنهاد کرد افرادی که در طول روز میل به نوشیدنی گرم دارند، بیشتر این نیاز را با آب جوش یا آب پر کنند. ولرم تهیه کنید، زیرا این نوشیدنی بهترین جایگزین برای چای بدون کالری اضافی است.

آیا نوشیدن زیاد چای پررنگ خطرناک است؟

قهوه؛ مفید اما با محدودیت

این متخصص در مورد مصرف قهوه نیز توضیح داد: قهوه در حد اعتدال می تواند مفید باشد اما زیاده روی در مصرف آن ممکن است تعادل خواب را به هم بزند، استرس را افزایش دهد و به دلیل کافئین زیاد باید با احتیاط مصرف شود و مشکل اصلی قهوه مانند چای مصرف آن با کیک و قندهای ساده است که باعث وارد شدن کالری اضافی به بدن می شود و باید کنترل شود.

پوریزدان پناه در پایان تاکید کرد: چای تازه دم، کم رنگ و بدون قند همراه با رژیم غذایی سبک بهترین انتخاب برای روزهای آلوده است. مصرف زیاد، پررنگ یا همراه با شیرینی جات می تواند به مرور زمان برای بدن مضر باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا