سلامت خانواده

آیا نوشیدن آب در بروز سنگ کلیه تاثیری دارد؟

به گزارش خبرآنلاین، بهنام شکیبا گفت: سنگ کلیه یک بیماری شایع در ایران است. در کودکان، وجود سنگ کلیه می تواند نشانه ای از اختلالات متابولیک باشد. سنگ کلیه در کودکان، اگرچه کمتر شایع است، اما می تواند علائم مختلفی مانند درد، استفراغ و خون در ادرار ایجاد کند. این نه تنها زندگی آنها را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه می تواند باعث ناراحتی والدین شود. بنابراین، درک علل، علائم و گزینه های درمانی سنگ کلیه در کودکان برای والدین مهم است.

به گزارش مهر، وی افزود: سنگ کلیه در کودکان می تواند علائمی مشابه بزرگسالان نشان دهد. با این حال، بسته به سن کودک، ممکن است ابراز احساسات برای او دشوار باشد. برخی از علائم عبارتند از درد شدید در پشت، پهلو یا کشاله ران، تکرر ادرار، ادرار دردناک، تهوع، استفراغ، ادرار کدر و عفونت های مجاری ادراری.

شکیبا ادامه داد: در صورت شکایت کودک از هر یک از این علائم، مراجعه به پزشک برای تشخیص صحیح ضروری است.

وی بیان کرد: در بزرگسالان سبک زندگی و ژنتیک در بروز سنگ کلیه نقش دارد. فعالیت محدود، چاقی، مصرف فست فود و نمک زیاد، مصرف کم مایعات، گرمای محل زندگی از عوامل خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند.

شکیبا افزود: این تصور غلط وجود دارد که نوع آب مصرفی تاثیر زیادی در تشکیل سنگ کلیه دارد، در حالی که عامل اصلی کمبود مایعات مصرفی و در نتیجه حجم کم ادرار و مصرف آب حاوی املاح تنها یک درصد احتمال تشکیل سنگ کلیه را افزایش می دهد.

دبیر کنگره آندورولوژی و اورولاپروسکوپی ایران خاطرنشان کرد: درمان سنگ کلیه می تواند شامل داروها، روش های کم تهاجمی مانند شکستن سنگ با امواج ضربه ای یا جراحی های کم تهاجمی از طریق مجرا یا سوراخ کوچک در پهلو باشد. جراحی باز کلیه برای سنگ کلیه تقریبا منسوخ شده است.

۲۳۳۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا