آیا نوشیدنی های رژیم غذایی سالم هستند؟ – اخبار آنلاین

طبق یک مطالعه جدید ، مصرف فقط یک قوطی شیرین شده با شکر یا شیرین کننده های مصنوعی در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری کبد مرتبط با MASLD (MASLD) را افزایش دهد.
ایسنا نوشت: این مطالعه ، که در کنفرانس گوارش اروپا در برلین ارائه شده است ، بیش از 6000 شرکت کننده انگلیسی را دنبال کرده است که در ابتدا برای یک دهه هیچ بیماری کبد نداشته اند.
مصرف نوشیدنی های آنها به طور مداوم از طریق پرسشنامه های تغذیه ای روزانه ثبت می شد. در طی پنج سال گذشته ، 4 شرکت کننده دچار MASLD و 4 نفر در اثر بیماری های مرتبط با کبد درگذشتند.
نتایج این مطالعه نشان داد که نوشیدنی های شیرین شده قند (SSB) خطر MASLD را 5 ٪ افزایش می دهد ، در حالی که نوشیدنی های کم یا بدون قند (LNSSSBS) خطر را تا 5 ٪ افزایش می دهد.
نوشیدنی های مصنوعی شیرین همچنین با احتمال بالاتر مرگ در اثر بیماری کبد همراه بود.
MASLD ، که قبلاً به عنوان “بیماری کبد چرب غیر الکلی” شناخته می شد ، هنگامی اتفاق می افتد که چربی در کبد جمع می شود و ممکن است باعث التهاب (هپاتیت) ، درد ، خستگی و بی اشتهایی شود.
اکنون به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل بیماری های قلبی عروقی ، دیابت نوع 2 و مشکلات کلیه شناخته می شود.
براساس یک مطالعه جامع سال 2 ، تخمین زده می شود که 5 ٪ از جمعیت جهان دارای MASLD هستند – افزایش 2 ٪ در مقایسه با 5 سال گذشته.
ل لیو ، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: “نوشیدنی های قند ، شکر مدت هاست که زیر ذره بین است و گزینه های رژیم غذایی آنها اغلب به عنوان گزینه های سالم تر شناخته می شوند.” با این حال ، هر دو نوع نوشیدنی بسیار زیاد است و تأثیر آنها بر سلامت کبد هنوز درک نشده است.
وی گفت: “مطالعه ما نشان می دهد که نوشیدنی های کم یا کم یا کم به مقادیر کم مانند قوطی در روز با خطر بیشتری از MASLD مرتبط هستند.” این یافته ها حس مشترک بی ضرر این نوشیدنی ها را به چالش می کشد و نشان می دهد که تأثیر آنها بر رژیم غذایی و سلامت کبد باید تجدید نظر شود ، به ویژه با توجه به اینکه MASLD به یک مشکل بهداشت جهانی تبدیل شده است.
نوشیدنی های شیرین چگونه به کبد آسیب می رسانند؟
کارشناسان مطالعه دقیقاً نشان داده اند که چگونه این نوشیدنی ها به کبد آسیب می رسانند.
لیو توضیح داد: سطح بالای قند موجود در نوشیدنی های شیرین باعث افزایش قند خون و انسولین ، افزایش وزن و افزایش سطح اسید اوریک می شود. همه این عوامل به تجمع چربی در کبد کمک می کنند.
وی گفت: “این نوشیدنی ها ممکن است با تغییر میکروبیوم های روده ، اختلال در احساس شیرینی ، افزایش میل به شیرینی و حتی تحریک ترشح انسولین ، بر سلامت کبد تأثیر بگذارد.”
سرانجام ، این مطالعه توصیه می کند که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد ، آب باید نوشیدنی های شیرین شده (چه با شکر و چه قند مصنوعی) را جایگزین کند ، وزن سالم خود را حفظ کند ، به طور منظم ورزش کند و یک رژیم متعادل را حفظ کند.
لیو افزود: “آب آشامیدنی هنوز بهترین گزینه است زیرا بار متابولیکی ایجاد نمی کند ، از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کند و بدن را با هیدراته نگه می دارد.”
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین