آیا نمک برای ضدعفونی کردن سبزیجات مناسب است؟

احمد اسماعیل زاده در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، بابیان اینکه افرادی که مشکلات گوارشی دارند، سبزیجات را از برنامه غذایی خود حذف نکنند، اظهار کرد: رفلاکس و رفلاکس اسید معده دارند، می توانند سبزیجات بخورند، اما ممکن است خیار و گوجه فرنگی برایشان مشکل ایجاد کند.
وی افزود: این افراد برای اینکه خیار و گوجه فرنگی را از برنامه غذایی خود حذف نکنند روش مصرف خود را تغییر دهند و بهتر است از خیار رنده شده و گوجه فرنگی پخته استفاده کنند و خام مصرف نکنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی نمی توانند سبزی های خاصی مصرف کنند زیرا بیماری تشدید می شود.
وی با اشاره به اینکه برخی سبزیجات پتاسیم زیادی دارند، ادامه داد: اسفناج، چغندر، سیب زمینی، کدو تنبل و هویج سرشار از پتاسیم هستند، بنابراین توصیه می شود افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی با مشورت متخصص تغذیه این سبزی ها را مصرف کنند.
اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: شست و شوی صحیح سبزی ها و ضدعفونی نیز مهم است و باید به آن توجه کنند و وزارت بهداشت نیز در این زمینه دستوراتی ارائه کرده است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: شستشو و ضدعفونی، استفاده از محلول شوینده، آبکشی مجدد و خشک کردن از مراحل ذکر شده برای شستن سبزی ها است تا سبزی ها آلوده نشوند و قابل مصرف باشند.
وی بابیان اینکه برخی معتقدند نمک برای ضدعفونی سبزی مناسب است، تصریح کرد: نمک برای شستن سبزی مناسب نیست و این باور درست نیست و نمی توان نمک را جایگزین محلول شوینده برای ضدعفونی سبزیجات کرد.



