آیا محدود کردن غذا یا حذف گوشت، تخممرغ و حبوبات پس از زایمان برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است؟

دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ، در پاسخ به این تصور غلط مبنی بر اینکه مادران شیرده باید از گوشت قرمز ، مرغ ، تخم مرغ و حبوبات خودداری کنند یا فقط روغن و غذا مصرف کنند ، می گویند که از بین بردن یا محدود کردن منابع پروتئین در حین شیردهی می تواند برای مادر و نوزاد مضر باشد.
به گفته خبرگزاری بهداشت ، وزارت بهداشت ، بهبود تغذیه جامعه در پاسخ به اینكه محدود كردن غذا و از بین بردن گوشت ، تخم مرغ و لوبیای پس از زایمان برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است ، گفت: نیاز به مادر شیردهی به کالری حدود 500 كیلوال کالری از قبل از بارداری است. بنابراین ، برای تأمین این مقدار کالری ، مادر شیرده باید غذاهای خوشمزه ای از جمله انواع چربی های سالم (مصرف روغن زیتون و کلزا) و پروتئین ای را که باید در این دوره به اندازه کافی استفاده شود ، مصرف کند.
همچنین در حین شیردهی ، نیاز به پروتئین روزانه 25 گرم روزانه در شش ماه اول و دوم افزایش می یابد. بنابراین ، از بین بردن منابع مهم پروتئین با ارزش مانند تخم مرغ ، انواع گوشت (گوشت قرمز و سفید) و حبوبات در هنگام شیردهی ممکن است پروتئین کافی را برای مادر فراهم نکند و در نهایت تولید شیر مادر را کاهش دهد.
از طرف دیگر ، ممکن است یک مادر شیرده تغذیه شود ، و در چنین شرایطی ، مادر شیرده به دلیل ترشح ذخایر جسمی خود و احساس ضعف ، خستگی و خستگی ممکن است نتواند از کودک مراقبت کند.
بنابراین ، اگر شیردهی و تغذیه ناکافی در حین شیردهی ، به مادر و نوزاد آسیب می رساند و مادر با عوارضی مانند پوکی استخوان ، مشکلات دندانپزشکی ، ضعف سیستم ایمنی بدن و کم خونی روبرو خواهد شد.