سلامت خانواده

آیا ما گیاهان دارویی برای تسکین علائم آنفولانزا/تقویت کننده های ایمنی داریم؟

فاخره بهبهانی: دکتر الهام پارسا پزشک متخصص طب سنتی و از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: افراد در هنگام بیماری و در دوران نقاهت سیستم گوارشی ضعیفی دارند و باید از آن اجتناب کنند. مصرف غذاهای پر کالری که نیاز به هضم سنگین دارند. به تدریج افزایش دهید. بیماران در هنگام بیماری در صورت بی اشتهایی نباید غذا بخورند و مصرف آب سیب یا آب گوشت به مقدار کم می تواند موثر باشد. بعد از قطع تب و لرز، در صورت اشتها، ناهار و شام باید عسل و تخم مرغ آویشن، حریره بادام، فالوده سیب، شیر بادام، چهار مغز و گوشت های نرم و سبک مانند بره یا بلدرچین بخورند. یا از آبگوشت استفاده کنید. عصاره های گوشت خانگی نیز به شدت توصیه می شود.

از نظر طب سنتی در زمان آنفلوآنزا بهتر است از غذاهای مایع مانند سوپ جو که در آن بال و گردن مرغ، گشنیز، کدو سبز، پیاز، سیر و شلغم استفاده می شود، مصرف شود. در میان دمنوش ها، چای نعناع، ​​پونه کوهی، چای آویشن و همچنین کدو تنبل، شلغم با عسل، آبلیمو و عسل گزینه های مناسبی هستند. همچنین استفاده از مخلوط سیر و پیاز در ادزه توصیه می شود.

آیا سیستم ایمنی بدن تقویت شده است؟

اعتقاد بر این است که گروهی از داروهای گیاهی یا غذاها و چای ها می توانند با تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کنند. دکتر پارسا می گوید: این باور غلط است که افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن به دنبال دارو یا شربت و معجون هستند و از نظر طب سنتی باید شش اصل حفظ سلامتی مانند خوابیدن را رعایت کرد. زمان، اجتناب از استرس و اضطراب، ورزش و کمک به دفع مدفوع. بدن، استفاده از غذای سالم و … به حفظ سلامتی و دوری از بیماری ها کمک می کرد. البته در طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی می توان به استفاده از شربت آبلیمو و عسل، شربت آلوئه ورا، ترکیب عسل و سیاه دانه و استفاده از گیاه آکوی ناس اشاره کرد. بهترین میوه های تقویت کننده سیستم ایمنی در طب سنتی سیب، انار شیرین و لیمو شیرین است.

گیاهان موثر برای تسکین علائم آنفولانزا

آنفولانزا اغلب با علائمی مانند تب، لرز، بدن درد، گلودرد، سرفه و … همراه است که برای رفع این علائم، طب سنتی اقداماتی را توصیه کرده است. در طب سنتی مصرف نوشیدنی های نسبتا ولرم مانند نوشیدن نصف تا یک لیوان آب سیب هر دو ساعت یکبار، آب بید یا چای و پنیر گل ختمی مناسب است. شستشوی بدن و اسکراب با ترکیب گل ختمی و پنیر می تواند در کاهش دمای بدن موثر باشد. برای رفع بلغم پشت گلو بخور مرزنجوش، پرسیاوشان، اسطوخودوس، تخم گشنیز و بابونه توصیه می شود و برای التیام سوزش و التهاب گلو، جوشانده بابونه، تخم گشنیز و گل ختمی می تواند موثر باشد. . برای تسکین درد بدن می توانید از چای دارچین یا سایر دمنوش های داغ مانند چای بابونه استفاده کنید. برای تسکین سرفه بخور بابونه به ویژه برای کودکان زیر 6 ماه بخور آویشن یا آب گرم، مصرف چای بابونه، آویشن، پرسیاوشان، لعاب دانه و عناب توصیه می شود. بخور اکالیپتوس و غرغره کردن با آب نمک و شستن بینی و سینوس ها پس از بازگشت به خانه نیز می تواند با کمک به پاکسازی مجاری تنفسی از ویروس ها تا حد زیادی از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کند.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا