آیا سیب زمینی چاق کننده است؟ – اخبار آنلاین
به گزارش خبرآنلاین، از آنجایی که سیب زمینی سرشار از کربوهیدرات است، افرادی که رژیم های کم کربوهیدرات یا کم گلیسمی دارند از خوردن این گیاه نشاسته ای اجتناب می کنند. یافته های جدید محققان نشان می دهد که خوردن سیب زمینی آنقدر که تصور می شود بد نیست.
به گزارش سیناپرس، نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه Edith Cowan نشان می دهد که اگرچه سیب زمینی ممکن است به اندازه برخی سبزیجات دیگر فواید سلامتی نداشته باشد، اما همچنان می تواند یک گزینه سالم باشد.
مطالعات قبلی نشان داده است که سیب زمینی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. نتایج این مطالعه جدید نشان می دهد که سیب زمینی گزینه ناسالمی نیست، اما نحوه تهیه و مصرف آن تاثیر مضری بر سلامتی شما دارد.
این مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین مصرف سبزیجات را گزارش کردند، 21 درصد کمتر از افرادی که کمترین سبزیجات را مصرف کردند، به دیابت نوع 2 مبتلا شدند. خطر ابتلا به این بیماری در میان افرادی که مقدار زیادی سبزیجات برگدار و سبزیجات مانند اسفناج، کاهو، کلم بروکلی و گل کلم مصرف می کردند، به طور قابل توجهی کمتر بود.
به گفته محققان، اگرچه سیب زمینی تأثیر یکسانی بر دیابت نوع 2 نداشت، اما این سبزی نیز تأثیر منفی بر خطر دیابت نداشت. در این بین محققان تاکید می کنند که نحوه مصرف سیب زمینی چیزی است که انسان باید به آن توجه کند.
به طور کلی، در تمام نقاط جهان، مردم سیب زمینی را به روش های مختلف تهیه و مصرف می کنند: آب پز، پوره، سرخ شده یا چیپس.
جالب اینجاست که در مطالعه فوق الذکر مشخص شد که سیب زمینی پخته تاثیر منفی بر خطر ابتلا به دیابت دارد. با این حال، افرادی که سیب زمینی بیشتری مصرف می کردند، غذاهای بیشتری مانند کره، گوشت قرمز و نوشابه مصرف می کردند که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
محققان همچنین خاطرنشان کردند که خوردن سیب زمینی سرخ کرده و پوره سیب زمینی با دیابت مرتبط است زیرا با کره، خامه، روغن و موارد مشابه تهیه می شود. اگرچه سیب زمینی ممکن است فوایدی مانند سایر سبزیجات نداشته باشد، اما اگر به روشی سالم تهیه شود، برای کاهش خطر ابتلا به دیابت بد نیست.
Prateek Pokharel یکی از محققان این تیم تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: جایگزینی غلات تصفیه شده مانند برنج سفید و ماکارونی با سیب زمینی برای بهبود کیفیت رژیم غذایی پیشنهاد می شود، زیرا سیب زمینی حاوی فیبر و سایر مواد مغذی مفید است. برای سلامتی البته باید در نظر داشت که سیب زمینی آب پز در مقایسه با برنج سفید کربوهیدرات خوبی دارد.
در خاتمه، تا زمانی که مواد اضافی ناسالم مانند کره، خامه و روغن را به سیب زمینی اضافه نکنید، خوردن این غذا اشکالی ندارد. شرح کامل این تحقیق در آخرین شماره مجله Diabetes Care منتشر شده است.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین