آیا خوردن خربزه و عسل واقعاً خطرناک است؟

شما باید از قدیمی ها شنیده باشید که خوردن خربزه و عسل در همان زمان بسیار خطرناک است و می تواند شکم را محکم و حتی خطر مرگ کند. غذاهای دیگری نیز وجود دارند که از کودکی به ما هشدار داده اند که شما هرگز آنها را با هم نمی خورید. مانند ماهی و ماست یا ماست ، شیر و گوشت ، ماست و ترشی و غیره. اما آیا این یک مبنای علمی است ، یا این فقط یک اعتقاد عامیانه است که به ما رسیده است؟ آیا پزشکی ایران این موارد را تأیید می کند؟
داروی 5 ساله من می گوید نه
واقعیت این است که در طب سنتی ، هر ماده مغذی دارای “خلق و خوی” است و ترکیبی از غذاها با خلق و خوی متضاد به دلیل تناقض ، میزان هضم مختلف یا سوء تغذیه شناخته می شود. به عنوان مثال ، خلق و خوی خربزه سرد است. در حالی که عسل دارای خلق و خوی گرم و خشک است ، گفته می شود که ترکیب این دو می تواند باعث ایجاد مواد سفت و سخت در معده شود و در نتیجه باعث سوزش سر دل ، نفخ و هضم شود.
برخی از منابع طب سنتی می گویند: “خوردن خربزه با عسل می تواند باعث کولیک ، سوزش شدید قلب یا حتی تشنج شود.” بعضی اوقات این اعتقادات در فرهنگ عامه به عنوان “مرگ” اغراق می شوند. در غیر این صورت ، از نظر دارو ، خوردن این غذاها در کنار هم نمی تواند باعث بمیرد فرد شود.
به گفته پزشکان ، مشکلات ناشی از مصرف همزمان دو غذا مانند خربزه و عسل می تواند برای افراد مبتلا به آلرژی یا بیماری های دستگاه گوارش ایجاد شود. به عنوان مثال ، مصرف همزمان آنها بسته به جسمی و سن فرد ممکن است باعث واکنش آلرژیک ، نفخ یا هضم تأخیر شود.
دکتر ایراج خووسرونیا ، متخصص داخلی و متخصص گوارش در این زمینه ، به شهروندان آنلاین می گوید: “علم پزشکی چنین ترکیبی را در نظر نمی گیرد (خوردن خربزه و عسل در کنار هم) خطرناک یا کشنده ، و هیچ مطالعه آزمایشگاهی علمی یا معتبر وجود ندارد که نشان دهنده خربزه و عسل باشد. طبق تجربه شخصی من و همچنین تجربه شخصی من ، می گویم این درست نیست.
به گفته دکتر خووسرونیا ، چیزهای دیگری مانند گوشت ، شیر ، ماهی و ماست و غیره نیز وجود دارد. هیچ چیز در کتاب ، متون و مقاله در این باره نوشته نشده است. ممکن است کسی حساسیت داشته باشد و ترکیب این مواد می تواند آنها را تشدید کند. یا به عنوان مثال ، اگر کسی بیماری های دستگاه گوارش داشته باشد ، می توان به برخی از غذاها آسیب رساند. اما نه این که ترکیب این غذاها می تواند خطرناک و حتی کشنده باشد.
ترکیبات خطرناک از منظر طب سنتی
بسیاری از غذاها یا غذاها وجود دارد که طبق رویکرد قدیمی و سنتی طب سنتی ، می توانند برای سلامتی مضر باشند.
ماهی و ماست یا ماست: هر دو سرد هستند و ممکن است باعث سرماخوردگی ، فلج موقتی یا بثورات پوستی شوند. این عقیده به ویژه در مورد کودک یا افرادی که دارای خلق و خوی سرد هستند جدی تر است.
ماست و ترشی: در طب سنتی ، مصرف همزمان ماست و ترشی به شدت ممنوع است. از آنجا که هر دو سرد هستند و ترکیب آنها باعث سرماخوردگی معده بالا ، ضعف هضم ، نفخ و تولید مضر می شود. برای طب سنتی ، مصرف مکرر این ترکیب همچنین می تواند باعث لکه های پوستی ، رایانه های شخصی یا برآمدگی و تغییر رنگ شود.
گوشت و ماست: طب سنتی می گوید ماست سرد است و گوشت قرمز گرم است و این کنتراست ممکن است باعث تضعیف هضم ، نفخ یا سرماخوردگی شود و به خصوص برای معده های ضعیف توصیه نمی شود.
شیر و ترشی: ترکیبی از شیر با مواد ترش و اسیدی مانند خیار ، سرکه ، لیمو و سایر ترشی ها می توانند شیر را در معده برش داده و باعث سوء هاضمه یا سوزش سر دل شوند.
این کلمات هیچ مبنای علمی ندارند
یکی از مواردی که ما همیشه به عنوان یک کودک از آن می ترسیدیم این بود که داشتن آن همیشه از آن اجتناب می کردند ، لکه ها و سرعت به دلیل خوردن همزمان یو و ترشی ما بود. موضوعی که پزشکی مدرن یا مدرن رد می کند. دکتر محمد جاواد ناخای ، متخصص پوست ، متخصص پوست و استاد زیبایی و استاد دانشگاه ، در مورد این ادعا که ترکیبی مانند ماست و ترشی باعث لکه ها ، کک و مک می شود ، گفت: “این یک پایه علمی نیست ، و بدون پوست یا پوستی یا مصرف پوستی یا مصرف پوست ،
این نامه خرافاتی نیست
با این حال ، کارشناسان طب سنتی معتقدند که مصرف همزمان برخی از غذاها که از نظر ماهیت مختلف متفاوت هستند می توانند بر سلامت فرد تأثیر بگذارند و حتی بیماری زا باشند. دکتر Roshanak Makbarnejad ، متخصص طب سنتی ایران و رئیس انجمن طب سنتی ایران ، به هامشاهری آنلاین گفت: از طب سنتی ، برخی از غذاها ناسازگار هستند و نباید با هم یا در مدت زمان کوتاهی مصرف شوند. یکی از دلایل این است که هضم این دو ماده مغذی متفاوت است و یکسان نیست و باعث می شود مواد یا مواد در بدن پس از خوردن غذا تولید شود. همچنین مصرف دو غذای که با سرما و گرم سازگار نیستند (به عنوان مثال ، یک غذا بسیار سرد است و دیگری خیلی گرم است) می تواند باعث ایجاد عوارض در بدن شود.
کارشناس طب سنتی ایران ادامه می دهد: البته لازم به ذکر است که این اثرات و عوارض در همه افراد اتفاق نمی افتد و فقط برای برخی اتفاق می افتد. اما به طور کلی ، این از منظر طب سنتی صادق است و فقط اعتقاد عمومی نیست. برخی از غذاها واقعاً سازگار نیستند. به عنوان مثال ، گفته می شود که عسل و خربزه نباید به طور همزمان مصرف شوند. همان عسل و خربزه ممکن است در بعضی از افراد مشکلاتی ایجاد نکند ، اما به دلیل هضم این دو ماده متفاوت است ، بهتر است با هم خورده نشود.
به گفته دکتر مک برنجاد ، خوردن عسل و خربزه کاهش نمی یابد ، اما هیچ تحقیق در این زمینه وجود ندارد و برای دریافت یک پاسخ دقیق ، تحقیقات علمی – حتی در سطح آزمایش های حیوانات – لازم است. تاکنون ، نه تحقیقات جامع انجام نشده است و نه گزارشی از مرگ ناشی از چنین ترکیباتی.
رئیس انجمن طب سنتی ایران همچنین در مورد اثرات مصرف همزمان ماست و ترشی بر روی پوست صورت می گوید: این دو غذا به دلیل طبیعت سردی که دارند نباید با هم مصرف شوند و این عقیده که مصرف آنها ممکن است باعث لکه یا لکه های پوست شود. با این حال ، این عوارض لزوماً فقط لکه های پوستی نیستند.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین