آیا افراد مبتلا به دیابت مجاز به روزه گرفتن هستند؟

روزه گرفتن در افراد دیابتی با خطر احتمالی قطره قند خون ، افزایش قند خون ، کم آبی بدن و همچنین لخته های خون یا ترومبوز همراه است. به همین دلیل ، پزشکان غدد درون ریز و متابولیسم اصرار دارند که این افراد دیابتی در هر سنی باید در صورت کشف پزشک با پزشک خود مشورت کرده و روزه بگیرند.
دکتر کامران نیکوسخان ، متخصص غدد درون ریز و متابولیسم و مدیر انجمن دیابت ایران ، به هامشاهری آنلاین گفت: “اول از همه ، پزشک باید تعیین کند که آیا فرد مبتلا به دیابت می تواند روزه بگیرد یا خیر.” دوم ، امروزه پرسشنامه ها و سیستم های بین المللی در این زمینه وجود دارد ، و کسانی که این مدل ها را نوشتند مسلمان هستند و به روزه اعتقاد دارند و دیابتی ها می توانند با پر کردن این پرسشنامه ها و بر اساس نمره ای که دریافت می کنند ، روزه بگیرند.
غدد درون ریز می گوید: “این افراد دیابتی 2 ٪ مجاز به روزه هستند که دیابت آن بدون دارو کنترل می شود.” البته مشروط بر اینکه قند آنها کنترل شود و زیاد نباشد. یعنی هموگلوبین A3C آنها زیر 1 و طبیعی است. ادامه روزه بستگی به کنترل قند آنها دارد. یعنی اگر قند آنها در هنگام روزه افزایش شود ، دیگر مجاز به روزه گرفتن نیستند.
دکتر نیکوسکن ادامه می دهد: دسته دوم افرادی هستند که تحت دارو قرار می گیرند. آنها توسط پزشکی کنترل می شوند و توسط یک پزشک کنترل می شوند و می توانند با پزشک معالج خود روزه بگیرند. البته با توصیه های خاص. به عنوان مثال ، نوع ، مقدار و زمان داروهای دیابتی ممکن است در ماه رمضان تغییر کند. بنابراین لازم است که این افراد قبل از ماه رمضان با پزشک خود مشورت کنند تا پزشک به آنها اجازه دهد با تغییر در معالجه خود روزه بگیرند. من تا زمانی که قند خون آنها در طول روز کنترل می شود ، بر این گروه تأکید می کنم.
این افراد نباید روزه بگیرند
“تعدادی از افراد دیابتی از روزه کاملاً ممنوع است ؛ مانند افراد دارای کنترل بسیار بد ، دیابتی که دارای عوارض دیابت هستند. مانند چشم ، قلب ، کبد ، کلیه و غیره ، و همچنین افرادی که دارای قند خون مکرر هستند ، یا افراد مبتلا به قند شدید خون ، و در این حالت ممکن است به یک کما برود و آنها را از دست بدهند و احساس نمی کنند که احساس می کنند و آگاهی خود را از دست نمی دهند. غافلگیرانه “؛ یعنی افرادی که قند خون خود را رها می کنند (هیپوگلیسمی) اما به دلیل عادت به این امر ، علائم هشدار مانند لرزش ، عرق کردن و تپش قلب را احساس نمی کنند. به عنوان مثال ، قند شخص زیر 1 است اما هیچ علامتی ندارد. زیرا بدن وی به آن عادت دارد.
نیکوسخان می گوید: “افرادی که در چند ماه گذشته قند خون دیابتی داشته اند.” همچنین ، افرادی که با تزریق انسولین مکرر و خطر بالای قند خون تحت درمان قرار می گیرند. یا افراد مبتلا به دیابت حاملگی و همچنین کودکان دیابتی. این افراد نباید روزه بگیرند.
خطرات روزه برای دیابتی ها
اما خطرات روزه برای یک فرد دیابتی که قند خون آن کنترل نمی شود چیست؟ دکتر نیکوسکن توضیح می دهد: قند خون و قند خون یکی از این خطرات است. در بعضی موارد ، روزه باعث می شود فرد قند خون را افزایش دهد ، که حتی ممکن است نظر قند خون بالایی داشته باشد.
غدد درون ریز در مورد این عارضه بیشتر توضیح می دهد و می گوید: هنگام روزه گرفتن ، تولید کدها یا استرون در خون ما افزایش می یابد و اگر روزه طولانی باشد ، شرایطی را ایجاد می کند که خون ما کاملاً اسیدی می شود و منجر به دیابتی ها می شود.
به گفته نیکوسخان ، بسیاری از عوارض دیابت بیشتر در روزه گرفتن نشان می دهد. به خصوص مشکلات کلیه و در بعضی موارد مشکلات چشم و گاهی اوقات مشکلات قبلی. زیرا خطر لخته شدن خون به دلیل کم آبی بدن است. بنابراین ، ناشتا در دیابتی ها با خطر احتمالی قند خون ، قند خون بالا همراه است که می تواند منجر به کتواسیدوز دیابتی ، کم آبی یا کم آبی بدن و لخته شدن خون یا ترومبوز شود.
شما باید 3 تا 5 بار قند خون خود را بررسی کنید
متخصص غده و متابولیسم می گوید: “افراد دیابتی که می خواهند روزه بگیرند باید قبل از روزه کنترل قند خون خوبی داشته باشند.” یعنی A2C آنها بین 2 ٪ تا 3.5 ٪ و معاینه قند خون آنها در خانه باید طبیعی باشد. A2C بیش از 2 ٪ خطر ابتلا به دیابتی است و پزشک معمولاً افراد مبتلا به A5C بالاتر از 2 را از روزه ممنوع می کند.
“اگر یک فرد دیابتی اجازه روزه گرفتن را صادر کند ، باید در مورد روزه تحصیل کند ؛ یکی از این آموزش ها کنترل قند خون در هنگام روزه گرفتن است – از طلوع آفتاب تا افطار. باید هر روز 2 تا 5 بار قند خون خود را بررسی کند. ممکن است در روزهای اول روزه گرفتن احساس تغییر در قند خون خود نداشته باشد ، اما بیشتر روزهای شکر قند را بیشتر می کند. و از روز بیستم این خطرات – افت شدید یا افزایش قند خون – هنوز در حال افزایش است.
توصیه این غدد درون ریز این است که یک بار قبل از طلوع آفتاب ، 2 ساعت بعد از طلوع آفتاب ، یک بار در روز ، قبل از افطار ، 2 ساعت بعد از افطار ، گاهی اوقات قبل از خواب و حتی در بعضی موارد در نیمه شب ، قند خون آنها را یک بار بررسی کنید.
پزشک می گوید: “افرادی که بیشتر در معرض خطر افت قند هستند باید 5 بار در روز بررسی کنند و دیگران نیازی به بررسی هر روز ندارند.” افرادی که قند زیاد یا کم را تجربه می کنند باید روزه بگیرند و ادامه ندهند. یعنی اگر آنها در طول روزه شکر زیر 1 و شکر زیاد را تجربه کنند ، باید بلافاصله افطار و در روزهای بعد روزه نگیرند. در غیر این صورت ، آنها مجاز به روزه گرفتن هستند.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین