آیا آهن را در نوزادان رها می کنید و باعث پوسیدگی دندان می شوید؟

احمد اسماعیلزاده گفت: کمبود آهن اثرات منفی بر رشد عصبی و رفتار کودکان دارد که برخی از آنها بدون تغییر است. در سن شش تا شش ماهگی ، به دلیل رشد سریع نوزاد ، نیاز به آهن در هر کیلوگرم وزن بدن نسبت به سایر دوره های زندگی.
وی افزود: “ذخیره آهن آهن آنها را تا شش ماهگی تأمین می کند و به دلیل نیاز زیاد به آهن در نوزادان و کمبود آهن مورد نیاز از طریق مواد غذایی کمکی ، استفاده از مکمل های آهن از پایان شش ماه یا همزمان با شروع تغذیه مکمل ضروری است.”
مدیر دفتر تغذیه وزارت بهداشت گفت: برای نوزادانی که با وزن طبیعی متولد می شوند (از جمله شیر مادر یا شیر مصنوعی) از پایان ماه ششم (2 روز) و همزمان با تغذیه مکمل ، مکمل های آهن باید یک میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن روزانه 2 میلی گرم آهن باشد محصول (معادل 2 قطره آهن) باید تا پایان 6 ماه داده شود ، در صورتی که به دلیل اختلال رشد کودک ، تغذیه تکمیلی بین چهار تا شش ماه شروع می شود ، قطره آهن باید همزمان با رژیم کمکی 2 قطره در روز انجام شود.
اسماعیلزاده گفت: سازمان بهداشت جهانی همچنین استفاده از مکمل های آهن را برای کودکان از پایان شش ماه تا 6 ماه توصیه کرده است و در برخی از کشورها به دلیل غنی سازی غذای کودک با آهن و تهیه آهن از طریق مواد غذایی مکمل با قطره آهن اجرا نمی شود.
وی تأکید کرد که برخی از ترکیبات آهن ممکن است باعث تغییر رنگ موقت دندان ها شود ، که در اواخر سن دو سال از بین می رود و با بریدن آهن ، اضافه می کند که برای جلوگیری از رنگ دندان ها ، آهن در قسمت پشت کودک ، اما دندان ها بعد از دندان ها برداشته نمی شوند و بعد از ریزش دندان ها ، دندان ها با پارچه تمیز پاک نمی شوند. افت آهن می تواند وارد ناحیه متخلخل شود و باعث تغییر رنگ در دندان ها شود ، در واقع ، در این کودکان ، قطره های آهن به دیدن پوسیدگی هایی که والدین تا آن زمان ندیده اند ، کمک می کند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت گفت: نتایج مطالعات بررسی در رابطه با کم خونی کمبود آهن و پوسیدگی دندان نشان داده است که پوسیدگی دندان در کودکان مبتلا به کم خونی کمبود آهن به طور قابل توجهی بالاتر از کودکانی است که به کم خونی کمبود آهن آلوده نمی شوند و کودکانی که کمبود آهن ندارند ، بیشتر می توانند در کمبود آهن کاهش دهند. پوسیدگی دندان را افزایش دهید.
اسماعیلزاده تأکید کرد: در سالهای ابتدایی زندگی ، کمبود آهن می تواند به دلیل مرحله حیاتی رشد دندان و کانی سازی ، به طور مستقیم بر رشد دندان تأثیر بگذارد ، در کودکان زیر شش سال ، کمبود آهن می تواند مینای دندان را به خطر اندازد و حساسیت پوسیدگی را افزایش دهد ، بنابراین کمبود آهن می تواند ناشی از کمبود آهن باشد. میکروبیوتا دهان پایه و اساس شدت پوسیدگی را فراهم می کند.
وی گفت: با توجه به نتایج مطالعات بیشمار ، افت آهن نه تنها باعث پوسیدگی دندان می شود بلکه از پوسیدگی دندان کودکان به دلیل تأمین آهن و پیشگیری از کمبود آهن جلوگیری می کند.