آیا آب قلیایی خاصیت درمانی دارد؟
فاخره بهبهانی: مدتی است که برخی تولیدکنندگان و عرضه کنندگان آب های قلیایی به ویژه در فضای مجازی تبلیغات گسترده ای در مورد آب های قلیایی که با نام های مختلف تولید می شوند انجام می دهند و گفته می شود این آب ها دارای خواص درمانی مفیدی هستند.
دکتر محمدعلی زارعیان متخصص طب سنتی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتگو با خبرآنلاین گفت: در مورد آبهای قلیایی تحقیقات کافی صورت نگرفته و دلایلی که مدعیان بیان می کنند انجام شده است. مدارک علمی یا شواهد بالینی تایید شده ندارند.” و اکثر خواص درمانی منتشر شده در مورد این آب ها مانند خاصیت آنتی اکسیدانی بالا، قابلیت سم زدایی و پاکسازی بدن، تقویت سیستم ایمنی، ضد سرطان، تولید انرژی و … فقط ادعاست.
ادعاهای سلامت آب قلیایی
آب قلیایی آبی است که PH آن بالاتر از آب معمولی شیر یا مقداری آب معدنی است. البته این PH در حدی نیست که آب را تلخ کند، زیرا اگر PH زیاد باشد، طعم آب تلخ می شود. دکتر زارعیان با اشاره به اینکه تاکنون چندین ادعای اصلی در زمینه مصرف آب قلیایی مطرح شده است، ادعای اول، بحث تاثیر آب قلیایی در جلوگیری از بروز پوکی استخوان است که در مطالعه انجام شده، آب قلیایی است. در یک جمعیت محدود مقایسه شد و نتیجه آن قابل تعمیم نیست.
از سوی دیگر، در یک مقاله مروری، رژیم قلیایی در تامین سلامت استخوان برتری نسبت به رژیم اسیدی ندارد. دومین ادعایی که در مورد آب قلیایی شده بحث تاثیر آن در پیشگیری و درمان سرطان است که هیچ مدرکی دال بر تاثیر آب قلیایی در پیشگیری یا درمان سرطان با آب قلیایی وجود ندارد. ادعای دیگر درمان رفلاکس اسید و محتویات معده است. نوشیدن آب قلیایی در صورت تایید در مطالعات بالینی می تواند به عنوان یک درمان مکمل در درمان رفلاکس گوارشی استفاده شود اما به تنهایی نمی توان از آن به عنوان یک نوشیدنی درمانی استفاده کرد و افرادی که مشکلات گوارشی دارند باید با داروهای مرتبط کنترل شوند. البته در این مورد مطالعه بالینی صورت نگرفته و فقط مطالعه آزمایشگاهی انجام شده است و هنوز مطالعات بیشتری مورد نیاز است و به طور کلی شواهد قابل قبولی به نفع نوشیدن آب قلیایی وجود ندارد و اثرات مثبت و منفی این محصول نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین