اخبار سلامت

آنفولانزا شایع ترین ویروس تنفسی در گردش در کشور

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، کاهش دمای هوا در فصول سرد سال بار بیماری های تنفسی را در جامعه افزایش می دهد. یکی از شایع ترین علل این افزایش بیماری ها ویروس ها هستند که این روزها بیشتر دیده می شود.

وزارت بهداشت در راستای پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی، شیوع ۲۱ عامل بیماری‌زای تنفسی را در آذرماه سال جاری پایش کرده است.

این پایش 119 نمونه را برای 21 عامل بیماریزای تنفسی در دانشگاه های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی مورد آزمایش قرار داده است. نتایج نشان می‌دهد که ویروس‌های آنفلوانزا با ۲۱ درصد، راینوویروس‌ها با ۱۱.۸ درصد و کروناویروس‌ها با ۶.۷ درصد در صدر ویروس‌های در گردش هستند.

فراوانی ویروس های تنفسی شناسایی شده در سال 1403 در نمودار زیر نشان داده شده است:

علائم بیماری های شایع تنفسی چیست؟

راینوویروس ها که مهم ترین عامل سرماخوردگی به خصوص در این فصول هستند باعث بروز علائم تنفسی مانند سرفه، عطسه، گلودرد و آبریزش بینی می شوند.

ویروس کرونا همچنین علائمی مانند تب، سردرد، سرفه خشک، گلودرد، تنگی نفس، عطسه و سرفه را ایجاد می کند.

چند توصیه مهم برای پیشگیری و درمان بیماری های تنفسی

توصیه های کلی برای جلوگیری از انتقال این بیماری های تنفسی شامل شستن مداوم دست ها با آب و صابون، حفظ فاصله حداقل یک متری از فرد مبتلا به ویروس های تنفسی، استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه و در صورت در دسترس نبودن دستمال کاغذی است. عطسه یا سرفه کردن در آستین لباس است.

مهم ترین توصیه در درمان این بیماری های ویروسی استراحت و افزایش مصرف مایعات است. اگر افراد تب دارند، استفاده از استامینوفن توصیه می شود. در صورت تشدید علائم بیماری یا تنگی نفس، کاهش اکسیژن خون و تب قطع نمی شود، مراجعه به پزشک ضروری است.

نکته مهم در درمان بیماری های تنفسی ویروسی پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها است. خشک کن های چرکی تاثیری بر بیماری های ویروسی ندارند و استفاده از آن ها در بیماری های ویروسی باعث می شود که داروهای آنتی بیوتیکی در درمان بیماری های عفونی بی تاثیر باشند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا