بهداشت و درمان

آنفلوانزا؛ شایع‌ترین بیماری فصل سرد / اساس درمان بیماری‌های تنفسی

دکتر رضا بصیری از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: با توجه به افزایش شیوع بیماری های تنفسی در فصل زمستان و با توجه به تغییر دمای محیط، ویروس های بسیاری که نهفته و غیرفعال شروع به فعال شدن می کنند و ازدحام افزایش می یابد. در محیط های بسته می تواند امکان انتقال ویروس ها و بیماری ها را در این محیط ها افزایش دهد و در نتیجه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و درمانگاه ها نیز افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه بیماری های تنفسی عمدتا از طریق استنشاق ذرات هوا آلوده به ویروس یا میکروب منتقل می شود، تصریح کرد: مهمترین اصل در کنترل بیماری های تنفسی و ریوی به ویژه در فصول سرد سال پیشگیری است و بنابراین به افرادی که در دوران کرونا توصیه های بهداشتی را جدی می گرفتند توصیه می شود در فصول سرد سال این مراقبت ها را انجام دهند، به ویژه افرادی که بیماری های قلبی و ریوی دارند، بیماری هایی که باعث تضعیف بیماری می شود. سیستم ایمنی، بیماران همودیالیزی و سایر افراد افرادی که سیستم ایمنی آنها عملکرد مطلوبی ندارد باید در پیشگیری از بیماری های تنفسی دقت بیشتری داشته باشند.

فوق تخصص بیماری های ریوی و ICU مهمترین بیماری های تنفسی در فصل سرد سال را بیماری های باکتریایی و ویروسی از جمله بیماری های ویروسی راینوویروس، انواع آنفولانزا و موارد اندک کرونا عنوان کرد و افزود: بیماری های ویروسی از شیوع بالایی برخوردار هستند. و باعث ایجاد اپیدمی در جامعه یا شیوع گسترده شود. و به همین دلیل می توانند چندین نفر از اعضای خانواده را به طور همزمان آلوده کرده و باعث معلولیت افراد شوند.

وی افزود: بسیاری از عفونت های ویروسی با ورود به ریه ها باعث عفونت می شوند. بنابراین، آنها همچنین می توانند به عفونت های باکتریایی کمک کنند.

بصیری در ادامه، اساس درمان بیماری های تنفسی را جدی گرفتن بروز علائم تنفسی عنوان کرد و افزود: بیماران با رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک، پرهیز از دست دادن و بوسیدن از انتقال آن به دیگران خودداری کنند.

وی درباره رژیم غذایی بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی که از عفونت های ویروسی و باکتریایی رنج می برند، تاکید کرد: این بیماران باید بیشتر از غذاهای نرم و قابل بلعیدن و مایعات گرم و نرم از جمله چای کم رنگ، شیر و میوه و سبزیجات استفاده کنند. آن را مفید مصرف کنید و تا پایان دوره بیماری بیشتر در خانه استراحت کنید.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به باور غلط مردم در مورد مصرف غذاهای سرخ کردنی در بیماران تنفسی، گفت: مصرف متعادل غذاهای سرخ کردنی مشکلی برای بیماران ایجاد نمی کند، اما گاهی اوقات افزودنی هایی مانند ادویه جات ترشی جات به میزان زیاد است. دوزهایی که باعث تحریک مخاط می شود ممکن است برای بیمار آزاردهنده باشد.

بصیری در ادامه بیماری آنفولانزا را یکی از شایع ترین بیماری های فصل سرما برشمرد و تصریح کرد: این بیماری می تواند به سرعت گسترش یابد، بنابراین افراد مبتلا به نقص ایمنی باید حتماً در پاییز واکسن آنفولانزا را دریافت کنند تا کمتر به آنفولانزا مبتلا شوند. در بقیه سال.

وی افزود: بیمارانی که سرفه های طولانی دارند به ویژه مبتلایان به علائم نگران کننده مانند سرفه همراه با تب طولانی مدت، خلط خونی، گرفتگی صدا یا تنگی نفس باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تا اقدامات تکمیلی برای آنها انجام شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، وی گفت: نکته مهم در مورد بیماری های تنفسی این است که در جامعه ما افراد زیادی به دو بیماری شایع آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه مبتلا هستند و بر اساس آخرین آمار روز دنیا. سازمان بهداشت، بیش از 450 میلیون نفر در جهان مبتلا هستند. 300 میلیون نفر مبتلا به آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه هستند که در مجموع این دو بیماری حدود 10 درصد از افراد را تحت تاثیر قرار می دهند. جمعیت انسانی در جهان همچنین بر اساس آخرین آمار، 5 تا 7 درصد جامعه ایران به آسم مبتلا هستند، بنابراین اگر مشابه آمار جهانی را فرض کنیم، 10 درصد جامعه به آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه مبتلا هستند. تعداد قابل توجهی

بصیری همچنین توصیه کرد: بیماران مبتلا به آسم و بیماری انسداد مزمن ریه باید مراقبت بیشتری داشته باشند و از تماس با افراد بیمار و هوای سرد و خشک خودداری کنند و ضمن داشتن رژیم غذایی مناسب از داروهای تجویز شده توسط پزشک به درستی استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا