آمار بالای سوختگی های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، مصطفی ده مردایی در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی که امروز در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد با انتقاد از پخش محتوای آموزشی و پیشگیرانه در ساعات کم مخاطب و شبکه ها اظهار داشت: نگاه به سلامت باید تغییر کند. ستاد وزارت بهداشت. اما وقتی کلیپ آموزشی و پیشگیری از سوختگی از پزشکان و متخصصان تهیه می شود، باید در زمان های مناسب و پرمخاطب مانند قبل از بخش های خبری یا بین مسابقات ورزشی پخش شود.
وی افزود: وقتی کودک دچار سوختگی می شود تا آخر عمر خود و خانواده اش درگیر هستند.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران رضایت گیرندگان، ارائه دهندگان و کارفرمایان و یا دولت را از عوامل موثر در ارزیابی سامانه ها برشمرد و گفت: در مورد درمان سوختگی، افراد به عنوان دریافت کننده خدمات، نیروهای پزشکی. به عنوان ارائه دهندگان خدمات و دولت، رضایت ندارند
ده مردایی خاطرنشان کرد: زمانی که بیماران به بخش های سوانح سوختگی و بیمارستان ها مراجعه می کنند نیاز به حمایت کارگران دارند و خانواده های آنها نیز باید حمایت شوند اما این اتفاق نمی افتد. طبق قانون نباید از بیماران هزینه بگیریم، بلکه از بیماران و همراهان آنها پول می گیریم و بسیاری از بیماران حتی نمی توانند فرانشیز 10 درصدی که حدود 5 میلیون تومان است را پرداخت کنند. نباید، اما به رئیس بیمارستان که پول نقد ندارد فشار وارد می شود.
وی ادامه داد: شرکت های دارویی دارو را به صورت امانت به ما نمی دهند و ابتدا پول می خواهند و تجهیزات پزشکی سوختگی بسیار گران است و بیمارستان ها و دستگاه های مرکز سوختگی مانند پوست قدیمی و فرسوده هستند.
ده کشته با بیان اینکه هر روز بیمارستان سوختگی از آتش نشانی اخطار می گیرد، گفت: آتش نشانی به ما اجازه نداد و اگر اتفاقی در بیمارستان بیفتد من به عنوان رئیس بیمارستان مقصر هستم اما بیمارستان از من بزرگتر است و 60 سال پیش افتتاح شده است، زیرساخت آتش نشانی و فناوری اطلاعات ندارد.
وی با انتقاد از طولانی شدن روند ساخت پروژه بیمارستان سوانح سوختگی باب الحواج در منطقه کن تهران، تاکید کرد: پنج سال است که می گویند 20 درصد از این بیمارستان تحویل داده می شود و اگر تحویل شود. راه اندازی شد، تا حد زیادی به سوختگی بیماران کمک می کند.
ده مرادایی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و تنوع در جراحی سوختگی جایگاه بسیار خوبی در جهان دارد، گفت: جراحان سوختگی ایران در دنیا بی نظیر هستند اما در مقایسه با سایر کشورها امکانات کمتری در درمان سوختگی و سوختگی داریم. قدرت خرید دستگاه های جدید با یورو نداریم. نوعی پانسمان برای بیماران سوختگی لازم است که قیمت آن حدود 50 میلیون تومان است که وزارت بهداشت، بیمار و حتی خیریه توان پرداخت آن را ندارند.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی، مایعات داغ را شایع ترین عامل سوختگی کودکان دانست و گفت: احتمال سوختگی کارکنان آزمایشگاه در اثر اسید بیشتر است. کارکنان برخی شرکت ها مانند شیشه سازها و ذوب آهن بیشتر در معرض سوختن مواد مذاب هستند و کارگران ساختمانی نیز به دلیل رعایت نکردن حریم ساختمانی در شبکه های برق فشار قوی برق گرفتگی می کنند که گاهی منجر به قطع عضو می شود. .
وی با اشاره به انفجارهای ناشی از گاز شهری در بسیاری از مشاغل به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی در وسایل گرمایشی، گفت: برخی سوختگی ها مانند سوختگی در مراسم های مختلف منحصر به کشور ما است و دیده ایم که گاهی کودکان دچار سوختگی می شوند. در قابلمه های پخت و پز سوخته است.
10 متوفی از کاهش اسیدسوزی عمدی در کشور خبر دادند و گفتند: اسیدسوزی تصادفی بسیار زیاد است زیرا اسید مانند ایران به راحتی در دسترس همه نیست اما در بسیاری از کشورها اسید به افراد خاص و ماهر فروخته می شود. اکنون می توانید اسید را حتی در سوپرمارکت به راحتی دریافت کنید.
رئیس بیمارستان شهید مطهری تهران بیشترین رده سنی سوختگی را مربوط به سن کار و بین 15 تا 50 سال عنوان کرد و افزود: بیشترین سوختگی در سن کار مربوط به حوادث شغلی است اما در افراد زیر 15 سال سوختگی با مایعات داغ و آتش بارها دیده می شود، البته ژل های آتش نشانی استاندارد نیستند و گاهی منفجر می شوند و باعث سوختگی می شوند.
انتهای پیام/