آلودگی هوا باعث مرگ زودرس میشود
حسین نوید، فوق تخصص نارسایی قلبی گفت: آلودگی هوا یکی از بزرگترین تهدیدات زیست محیطی برای سلامت انسان است.
وی ادامه داد: ارتباط آلودگی هوا با بیماری های قلبی به ویژه در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شایع ترین علت مرگ و میر در جهان بیماری های قلبی است و آلودگی هوا یکی از ده عامل اصلی مرگ زودرس در جهان است.
نوید با اشاره به اینکه شیوع بالای بیماری های قلبی و آلودگی هوا باعث نگرانی های زیادی به خصوص در فصول با آلودگی هوا می شود، تصریح کرد: آلودگی هوا می تواند تاثیرات مستقیمی در ایجاد سکته قلبی داشته باشد و باعث نارسایی قلبی و ایجاد یا تشدید شود. فشار خون بیماران
یک متخصص نارسایی قلبی اذعان داشت: سالمندان و بیماران مبتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت و فشار خون یا بیماری های قلبی نسبت به سایر افراد آسیب پذیرتر هستند و باید مراقب آنها باشیم.
این فوق تخصص نارسایی قلبی تصریح کرد: بیماران در روزهایی که هوا آلوده است از فعالیت های سنگین در فضای باز پرهیز کنند و در مواقعی که میزان آلودگی هوا کمتر است برنامه ریزی کنند تا از خانه خارج شوند.
وی بیان کرد: مردم توجه داشته باشند در صورت داشتن کار ضروری صبح زود یا اواخر شب که غلظت آلاینده ها کمتر است از خانه خارج شوند. بستن در و پنجره های خانه بسیار مهم است. افرادی که حتی در روزهای آلوده مجبور به تردد در خیابان ها هستند از ماسک های مناسب استفاده کنند.
نوید افزود: نوشیدن مایعات به اندازه کافی مفید است، البته بیماران مبتلا به نارسایی قلبی باید در مصرف مایعات به اعتدال اقدام کنند. استفاده از دستگاه های تصفیه هوا در خانه کمک می کند. برخی افراد در خانه از سیگار یا قلیان استفاده می کنند که بر آلودگی هوا می افزاید.
یک فوق تخصص نارسایی قلبی استفاده از شومینه در شرایط آلودگی هوا را به هیچ وجه مناسب نمی داند و می گوید: بیماران قلبی که نیاز به معاینات دوره ای دارند باید در فصول سرد سال و آلودگی هوا بیشتر به پزشک مراجعه کنند و چک آپ منظم عملکرد قلب و عروق داشته باشند. پزشک با معاینه و آزمایش از وضعیت بیمار پی می برد. از نظر تغذیه، بیماران قلبی مزمن باید مصرف نمک را کاهش دهند.
وی خاطرنشان کرد: آلودگی باعث افزایش التهاب، پرهیز از مصرف مواد غذایی می شود التهاب اجتناب از غذاهای سرخ شده و فرآوری شده بسیار مهم است. کاهش مصرف قند و شیرینی نیز مهم است. رژیم های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها و مقادیر بالای امگا 3 می توانند به ما در مبارزه با آلودگی هوا کمک کنند. میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، غذاهای حاوی ویتامین C و ویتامین C E مانند کیوی و مرکبات و آجیل مفید است. استفاده از چای سبز که خاصیت ضدالتهابی دارد مفید است.
نوید در پایان گفت و گو با رادیو گفتگو خاطرنشان کرد: مصرف شیر در آلودگی هوا بسیار مناسب است، شیر به دلیل دارا بودن کلسیم برای سلامت عروق خونی مفید است و به دلیل داشتن ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. محتوای D. آنتی اکسیدان های آنتی اکسیدانی طبیعی نیز در شیر به وفور یافت می شوند.