آلرژی بهاری و مدیریت علائم آن

آلرژی های فصلی ، به ویژه آلرژی بهار ، نوعی حساسیت به سیستم ایمنی به عوامل محیطی مانند گرده های گیاهی ، قارچ ها و مواد معلق در هوا است که به احتمال زیاد در بهار رخ می دهد و فعالیت گرده افشانی گیاهان را تشدید می کند و افرادی که سیستم ایمنی بیشتری دارند.
داشتن عطسه های پی در پی ، گرفتگی یا آبریزش بینی ، خارش و قرمزی چشم و گاهی اوقات خارش پوست ، علائم شایع این حساسیت است و برخی از افراد ممکن است با علائم مانند گلو ، تنگی نفس و انرژی روزانه روبرو شوند و شدت این علائم به میزان فرد و آلرژن ها بستگی دارد.
آلرژی بهار نتیجه واکنش ایمنی غیر طبیعی به عوامل طبیعی مانند گرده یا قارچ ها است ، که در آن بدن به اشتباه این عوامل را به عنوان خطر شناسایی و موادی مانند هیستامین آزاد می کند ، که می تواند باعث افزایش علائم آلرژیک شود و به افزایش آلرژن ها در بهار ، شرایط جوی و دمای مناسب کمک کند.
برای جلوگیری از تشدید علائم ، می توان از تماس مستقیم با گرده های گیاهی جلوگیری کرد و از استفاده از ماسک های فضای باز ، پنجره های موجود در باد و نصب پالایشگاه های خانگی برای پیشگیری و همچنین شستشوی منظم بینی با آب نمک یا محلول های خاص برای کاهش آلرژن ها مفید است.
علائم آلرژی بهاری چیست؟
بهنام یوسفیان ، پزشک و متخصص طب سنتی وی در گفتگو با یک خبرنگار ایمانا ، گفت که آلرژی بهار یکی از شایع ترین مشکلات بهار به دلیل حساسیت بدن به گرده گل و گرده است ، وی گفت: آلرژی بهار می تواند جنبه های مختلف زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد و از این نظر ، طب سنتی ایرانی روش های مختلفی برای کاهش اوضاع فراهم کرده است.
وی گفت: “افراد درگیر با آلرژی بهار ممکن است خارش ، قرمزی و پارگی را تجربه کنند و گاهی اوقات این آلرژی می تواند باعث خارش پوست یا آلرژی شدید برای گرده های کاشت شود.”
متخصص طب سنتی و پزشکی گفت: طب سنتی نتیجه آلرژی در نتیجه تعادل در بدن است و می تواند با استفاده از روش هایی مانند گیاهخواری و تغذیه مناسب ، این مشکل را حل کند: مصرف گیاهان دارویی مانند بابونه ، نعناع و زنجبیل می تواند التهاب را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد.
راهکارهای طب سنتی برای کاهش علائم آلرژی و درمان آلرژی بهار
یوسفیان ، با اشاره به اینكه در طب سنتی ، تغذیه نقش مهمی در مدیریت آلرژی ها ایفا می كند ، وی ادامه داد: مصرف غذاهای گرم مانند عسل ، خرما و دارچین برای كاهش آلرژی توصیه می شود و از غذاهای سرد و ترش مانند لبنیات سرد و مرکبات جلوگیری می كند كه ممكن است علائم آلرژی را تشدید كند.
وی گفت که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، استفاده از نسخه های گیاهی گیاهی مانند شیطان لیمو و آویشن مفید است و می گوید اجتناب از سطح بالای گرده گل و گیاه یکی از توصیه های مهم برای جلوگیری از آلرژی است و استفاده از ماسک های فضای باز و شستشوی منظم آب نمک نیز روش های موثری برای کاهش آلرژن ها است.
پزشک و متخصص طب سنتی گفت که گرد و غبار مداوم و استفاده از تصفیه کننده هوا می تواند کیفیت زندگی زندگی را بهبود بخشد. بخشیدنوی گفت: “استرس می تواند علائم آلرژی را تشدید کند ، بنابراین مدیریت آن از طریق تکنیک هایی مانند مراقبه و یوگا مهم است.”
در طب سنتی ، استفاده از گیاهان مانند بابونه ، نعناع و آویشن برای کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود و بخور دادن گیاهان مانند اکالیپتوس می تواند به بهبود تنفس و همچنین مصرف دموی گیاهی مانند آب لیمو و زنجبیل کمک کند تا آرامش و کاهش حساسیت داشته باشد.
غذاهای گرم مانند عسل ، خرما و دارچین در کاهش علائم آلرژی و کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن ، جلوگیری از غذاهای سرماخوردگی و اسیدی که ممکن است علائم آلرژیک را تشدید کند ، مؤثر هستند.
مدیریت استرس از طریق فعالیت هایی مانند یوگا ، مراقبه و خواب به اندازه کافی می تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش علائم آلرژی داشته باشد ، زیرا استرس زیاد واکنش های ایمنی را تشدید می کند و علائم را بدتر می کند و محیط زندگی سالم و سالم و بهداشت نیز نقش مهمی در کاهش تماس با آلرژن دارد.