آشنایی با مراحل کاشت موی طبیعی در کلینیک ایران بیوتی
به عقیده بسیاری از افراد نیمی از زیبایی چهره فرد را مو تشکیل میدهد. به همین سبب نگهداری از مو یکی از مهمترین مسائلی است که هر فرد باید نسبت به آن کوشا باشد. البته، برخی از افراد به دلایل مختلف ژنتیکی از الگوی رشد موی مناسبی برخوردار نیستند و پس از مدتی دچار ریزش مو میشوند. امری که میتواند اعتماد به نفس را آز آنها بگیرد. خوشبختانه روشهای زیادی برای بازگرداندن موهای سر وجود دارند که یکی از بهترین و مقرون به صرفهترین آنها عمل کاشت مو است.
کاشت مو شامل حذف و برداشت گرافتهای مو از قسمتهای طاس سر و جایگزین کردن آنها با فولیکولهایی است که از ناحیه اهداکننده استخراج شدهاند. این فولیکولها در نواحی بدون موی سر کاشته شده و عملیات پیوند مو را طی میکنند. مراحل کاشت مو کمی پیچیده است که فقط از عهده یک جراح ماهر برمیآید. بنابراین حتما در انتخاب کلینیک و پزشک خود نهایت دقت را به خرج دهید.
مراحل کاشت مو چیست ؟
در حال حاضر روش های مختلفی برای کاشت مو مو وجود دارد که یکی از محبوب ترین آنها کاشت مو به روش SUPER FUE است. بیشتر مردم چیزهای زیادی در مورد کاشت مو FUE شنیدهاند اما اغلب این سوال را در ذهن خود دارند که مراحل کلی این روش به چه شکل است؟
مرحله اول: مشاوره
همه متقاضیان بالقوه پیش از انجام عمل کاشت مو باید برای مشاوره به کلینیک مراجعه کنند. در طول مشاوره، متقاضیان با دکتر خود ملاقات خواهند کرد و در مورد مسائلی چون شدت ریزش مو، انتخاب روش کاشت و … با یکدیگر به صحبت میپردازند. در پایان نیز طرفین با همفکری هم با توجه به بودجه بیمار، روشی را که بهترین نتیجه را دارد انتخاب میکنند.
در این مشاوره پزشک چند سوال در مورد سلامتی و ریزش مو از شما می پرسد و همچنین احتمال ریزش مو در آینده را نیز بررسی می کند. این امر به پزشک کمک میکند تا الگوی مد نظر کاشت مو شما را ترسیم کند. متصدیان کلینیک همچنین یک سری عکس پیش از عمل از شما خواهند گرفت تا نتایج را بعد از اتمام مراحل کاشت مو به شما نشان دهند.
فرایند مشاوره نه تنها راهی برای شناخت شما از روش درمانی است، بلکه زمان مناسبی است تا سوالات خود را از پزشک بپرسید.
مرحله 2: درمان
در طی مشاوره، پزشک روزی را برای معالجه شما تعیین خواهد کرد که این مسئله بسته به میزان موی کاشته شده ممکن است 1 یا 2 روز باشد. به محض ورود شما به کلینیک، با استقبال پزشک مواجه میشوید و به اتاق درمان منتقل خواهید شد تا برای درمان آماده شوید. سپس درمان شروع میشود. (ما روند درمان را گام به گام به شما توضیح خواهیم داد.)
گام اول – آماده سازی
به محض ورود به اتاق عمل، کادر درمان محیطی آرام را برای شما مهیا میکنند تا هیچگونه استرسی هنگام عمل کاشت مو نداشته باشید. اتاقهای درمان معمولا مجهز به تلویزیون، آیپد و سیستم موسیقی هستند تا در حین انجام درمان حوصله شما سر نرود. البته، این امکانات تنها در صورت پرداخت هزینه بیشتر مهیا خواهند بود.
هنگامی که شما با محیط ارتباط بگیرید یکی از پزشکان کلینیک، بیحسی موضعی را برای درمان بدون درد در پوست سر اعمال میکند. بیحسی موضعی در تمامی نواحی پوست سر که مورد عمل جراحی قرار خواهد گرفت اعمال می شود.
گام دوم – استخراج فولیکول از ناحیه اهدا کننده
یکی از اصلی ترین فرایندها در مراحل کاشت مو پس از آماده سازی، استخراج موهای مورد نظر از ناحیه اهدا کننده است. (این ناحیه معمولاً در قسمت پشت و کنار پوست سر وجود دارد که در آن موها پرپشتترند). هر فولیکول به طور معمول شامل 1 تا 4 تار مو می شود. فولیکول ها با استفاده از سوزن میکروجراحی، در قطر بین 0.6 میلی متر تا 1.0 میلی متر برداشته میشوند. هنگامی که پزشک شما فولیکولهای مورد نظر را خارج کرد، آنها آماده پیوند میشوند.
در این فاصله، بیمار میتواند مشغول استراحت شود و برای صرف نهار یا شام به محل غذاخوری کلینیک برود.
گام سوم: پیوند فولیکول های مو
پزشک با استفاده از سوزن میکروجراحی مخصوص ناحیه گیرنده (ناحیه ای را که می خواهد پیوند را دریافت کند) را سوراخ می کند. سپس پیوندها با زاویه و چگالی متناسب با موهای اصلی وارد پوست سر میشوند. این کار به گونهای صورت میگیرد تا کاملا شبیه الگوی طبیعی و واقعی مو شود. البته، ممکن است همه جراحان در این کار تجربه و مهارت کافی را نداشته باشند، به همین سبب توصیه میشود پیش از مراجعه به کلینیک درباره رزومه کاری جراح خود تحقیق و پرس و جو کنید.
مرحله 3: مراقبت های بعد از عمل
پس از اتمام این کار، تمامی مراحل کاشت مو به پایان میرسد و تنها مراقبتهای بعد از عمل باقی میماند. بعد از این که فرایند کاشت مو با موفقیت به پایان رسید هم شما و هم پزشک از نتیجه کار خرسند خواهند بود. البته، عمل کاشت مو در کلینیک تنها نیمی از کار است و نتیجه نهایی بستگی به نحوه مراقبت شما از موهای کاشته شده دارد.
قبل از رفتن به خانه، پزشک به شما یک برنامه مراقبتی ویژه ارائه میدهد که شامل مصرف یک دوره 4 روزه آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت و تجویز برخی داروها برای جلوگیری از تورم احتمالی بعد از عمل است.
تمام داروهای مورد نیاز برای بهبودی شما از جمله یک شامپوی مخصوص توسط پزشک در پایان عمل به شما تحویل داده خواهد شد. البته، امکان تهیه این داروها از داروخانه نیز میسر است که همراه داشتن نسخه پزشک الزامی است.
در عمل کاشت مو FUE به ندرت درد احساس می شود و متوسط زمان بهبودی کمتر از 7 روز است.
بعد از کاشت مو چه اتفاقی می افتد؟
بعد از پایان یافتن مراحل کاشت مو ممکن است پوست سر شما دچار درد، قرمزی و التهاب شود. به همین سبب ممکن است مصرف داروهای زیر برای شما لازم باشد:
- داروهای ضد درد و تسکین دهنده
- آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت
- داروهای ضد التهاب برای پایین نگه داشتن تورم
حال سوال اصلی اینجاست که بعد از کاشت مو می توان به سرکار رفت یا خیر؟ بیشتر افراد می توانند چند روز پس از جراحی به محل کار خود برگردند. از آن جایی که فرایند کاشت مو تحت بی حسی موضعی انجام میشود، فرد بعد از عمل کاملا هوشیار خواهد بود و تنها کمی درد و سوزش را احساس خواهد کرد.
لازم به ذکر است، ریزش موهای کاشته شده دو تا سه هفته پس از عمل طبیعی است. این امر باعث رشد موهای جدید می شود. معمولا، پس از گذشت 8 تا 12 ماه پس از جراحی نتیجه اصلی عمل پدیدار خواهد گشت و افراد شاهد رشد طبیعی موهای کاشته شده خواهند بود.
بسیاری از پزشکان برای بهبود رشد مجدد مو ، ماینوکسیدیل (Rogaine) یا داروی رشد مو فیناستراید (Propecia) را تجویز می کنند. این داروها همچنین به کاهش یا جلوگیری از ریزش مو در آینده نیز کمک می کنند.
عوارض ناشی از کاشت مو چیست؟
عوارض جانبی کاشت مو معمولاً جزئی بوده و طی چند هفته برطرف می شود.
آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- خون ریزی
- عفونت
- تورم پوست سر
- کبودی دور چشم
- پوسته پوسته شدن سر
- بی حسی یا عدم احساس در مناطق تحت درمان پوست سر
- خارش
- قرمزی پوست سر
- التهاب یا عفونت فولیکولهای مو، که به عنوان فولیکولیت شناخته میشود
- ریزش شوک یا ریزش ناگهانی اما موقت موهای کاشته شده
- رشد موهای غیرطبیعی (که بعد از چند ماه یا چند سال کاملا ظاهر طبیعی خود را بدست میآورند)
نتایج کاشت مو
به طور معمول، افرادی که کاشت مو انجام دادهاند شاهد رشد مو در مناطق کاشته شده پوست سر خود خواهند داد. همانطور که در بخش مراحل کاشت مو نیز عنوان کردیم، فولیکولهای مو برای رشد نیاز به زمان دارند. موهای جدید بسته به موارد زیر ممکن است کم و بیش متراکم به نظر برسند.
- شلی پوست سر، یا میزان شل بودن پوست سر شما
- تراکم فولیکول ها در منطقه پیوندی – سایپرز، بانک مو
- کالیبر مو یا کیفیت
- فر بودن جنس مو.
منبع : ایران بیوتی