سلامت خانواده

آشنایی با عوارض گرم کردن مجدد غذا/ هرگز این ۷ غذا را دوبار گرم نکنید

الهه جعفرزاده: برخی از مواد غذایی ممکن است پس از گرم کردن مجدد ارزش غذایی خود را از دست بدهند و حتی ممکن است خوردن آنها مضر باشد. برخی از غذاهایی که برای گرم کردن مجدد توصیه نمی شوند عبارتند از:

1. سبزیجات حاوی نیترات

از گرم کردن مجدد سبزیجاتی مانند اسفناج، هویج، شلغم یا حتی کرفس در مایکروویو خودداری کنید. این سبزیجات سرشار از نیترات هستند و در صورت گرم شدن مجدد، ممکن است ترکیبات سمی و سرطان زا را آزاد کنند. همچنین اسفناج حاوی مقدار زیادی آهن است و حرارت دادن و گرم کردن مجدد اسفناج باعث اکسید شدن آهن موجود در آن می شود. اکسیداسیون آهن باعث تولید رادیکال های آزاد خطرناکی می شود که به ناباروری و سرطان کمک می کند.

2. برنج

طبق تحقیقات، خوردن برنج دوباره گرم شده می تواند منجر به مسمومیت غذایی شود. هنگامی که برنج دوباره گرم می شود و سپس به دمای اتاق می رسد، هاگ هایی تولید شده و در آن تکثیر می شوند که طبیعت سمی دارند.

 آشنایی با عوارض گرم کردن مجدد غذا/ هرگز این ۷ غذا را دوبار گرم نکنید

3. تخم مرغ

غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ حاوی مقدار زیادی نیتروژن هستند. این نیتروژن ممکن است با گرم شدن مجدد اکسید شده و باعث سرطان شود. تخم مرغ را بلافاصله بعد از پختن یا آب پز کردن میل کنید.

 آشنایی با عوارض گرم کردن مجدد غذا/ هرگز این ۷ غذا را دوبار گرم نکنید

4. مرغ

گرم کردن مجدد مرغ باعث تغییر ترکیب پروتئینی آن و ایجاد مشکلات گوارشی می شود. اگر قصد دارید غذاهای مرغ مانند مرغ سوخاری را دوباره گرم کنید، باید مطمئن شوید که کاملا پخته شده و در دمای پایین گرم شود.

 آشنایی با عوارض گرم کردن مجدد غذا/ هرگز این ۷ غذا را دوبار گرم نکنید

5. سیب زمینی

سیب زمینی منبع غنی از ویتامین B6، پتاسیم و ویتامین C است و گرم کردن مجدد آن ممکن است باعث مسمومیت و تولید برخی از باکتری های عامل بوتولیسم شود. همچنین قرار دادن سیب زمینی پخته در دمای اتاق باعث افزایش تولید باکتری می شود. اگر می خواهید از رشد باکتری ها جلوگیری کنید، بهتر است سیب زمینی پخته را در یخچال نگهداری کنید.

 آشنایی با عوارض گرم کردن مجدد غذا/ هرگز این ۷ غذا را دوبار گرم نکنید

6. قارچ

توصیه می شود غذاهای حاوی قارچ را به محض آماده شدن میل کنید و باقیمانده ای که باید دوباره گرم کنید باقی نماند. از آنجایی که قارچ منبع پروتئین و مقدار زیادی مواد معدنی است، با گرم شدن مجدد، ماهیت این ترکیبات تغییر می کند و خوردن آن منجر به مشکلات گوارشی می شود. همچنین، حرارت دادن مجدد قارچ باعث تولید سمومی می شود که حاوی نیتروژن اکسید شده و رادیکال های آزاد هستند.

 آشنایی با عوارض گرم کردن مجدد غذا/ هرگز این ۷ غذا را دوبار گرم نکنید

7. روغنهی فشرده شده است

یکی از بهترین منابع امگا 3 روغن های فشرده مانند روغن بذر کتان، روغن زیتون و روغن کانولا هستند. چربی امگا 3 به دما بسیار حساس است و در دمای بالای 40 درجه سانتیگراد فاسد می شود. بنابراین هرگز روغن فشرده را قبل از استفاده گرم نکنید. حرارت دادن این روغن ها باعث آزاد شدن ترکیبات سمی می شود.

 آشنایی با عوارض گرم کردن مجدد غذا/ هرگز این ۷ غذا را دوبار گرم نکنید

بیشتر بخوانید:

این ۶ مواد غذایی حساسیت زا هستند

گرم کردن غذا در مایکروفر ممنوع است/ 5 دلیل برای عدم استفاده از مایکروفر

علت عجیب چاقی؛ گرسنگی را با تشنگی اشتباه نگیرید/ غذا خوردن آگاهانه یعنی چه؟

زمان غذا خوردن مهم است/ برای کاهش وزن چه زمانی غذا بخوریم؟

منبع: ndtv

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا