بهداشت و درمان

آزمایشگاه‌ها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند

امیر حسن زارنی ، دبیر علمی کنگره ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی ، با اشاره به بیست و یکمین کنگره ملی و شانزدهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیصی پزشکی ایران از 1-8 ماه مه در مرکز کنفرانس بین المللی برج میلد بشر هوش مصنوعی ، پیشرفت در زمینه فن آوری های مدرن در علوم مختلف آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس ، رویکرد کنگره امسال با عنوان “پیشرفت فن آوری های جدید در آزمایشگاه بالینی” ، بر فناوری های جدید ایجاد شده در زمینه علوم آزمایشگاهی و استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه ها و فناوری ها تأکید می کند.

وی گفت: “این کنگره سعی کرده است آینده آزمایشگاه های تشخیصی پزشکی را از منظر فناوری های جدید و تکامل آزمایشگاه های تشخیصی پزشکی به مرور زمان از گذشته به آینده ترسیم کند.”

دبیر علمی شانزدهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات تشخیصی پزشکی گفت: علوم آزمایشگاهی یکی از رشته های اصلی علوم پزشکی است که نقش مهمی در تشخیص بالینی دارد. آزمایشگاه نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به عنوان بازوی کمکی تشخیص های بالینی در نظر گرفته می شود. بیش از 5 ٪ از بیماری ها با آزمایش آزمایشگاهی تشخیص داده می شوند. همچنین ، پاسخ به درمان و پیگیری نیاز به تشخیص آزمایشگاهی دارد ، بنابراین آزمایشگاه نه تنها در تشخیص بیماری بلکه در انتخاب نوع دارو ، پیش آگهی بیماری و روند درمانی نیز نقش اساسی دارد.

به گفته وی ، هدف اصلی این کنگره به روزرسانی آموزه های قبلی در زمینه علوم آزمایشگاهی برای متخصصان و متخصصان این حوزه و ارائه یافته های جدید در این زمینه است. استفاده از فن آوری های مدرن در آزمایشگاه تشخیص پزشکی فواید بسیاری دارد ، از جمله افزایش دقت و سرعت ، کاهش خطای انسانی ، افزایش کارایی ، بهبود مدیریت اطلاعات و کاهش هزینه ها.

در این کنگره ، ما سعی کرده ایم وضعیت فن آوری های جدید در آزمایشگاه را توضیح دهیم و پیش نیازهای ورود آزمایشگاههای تشخیصی پزشکی را به این زمینه بررسی کنیم.

دبیر علمی کنگره گفت: “خوشبختانه ، با تغییر در زمینه های مختلف علوم بیولوژیکی ، تکنیک های OMICS در حال انجام است.” این تکنیک ها شامل زمینه های مختلفی از جمله ژنومیک ، رونوشت ، متابولیک ، لیپیدومیکس و پروتئومیکس است.

زارنی گفت: “این تکنیک ها مجموعه ای از اطلاعات را در سطح ژن ، متن ، متابولوم ، لیپیدوم یا پروتئین ارائه می دهند.” این تکنیک های بالا می تواند طیف وسیعی از اطلاعات را که قبلاً قابل تصور نبوده و هزاران نوع اطلاعات را برای یک بیمار خاص در یک دوره کوتاه بدست آورند ، ارائه دهند.

وی گفت: “در طراحی این کنگره ، ما سعی کرده ایم تا اساتید سبک و تجربه را در زمینه های مختلف دعوت کنیم.” بلندگوهای مختلفی با این دیدگاه به سخنرانی های کلیدی کنگره معرفی شده اند. خوشبختانه ، رئیس فدراسیون بین المللی بیوشیمی بالینی (IFCC) اولین سخنرانی کلیدی در کنگره را ارائه می دهد ، و سخنران اصلی بعدی استاد آدل از کانادا است که آزمایشگاه های نسل بعدی را از نظر الزامات و رویکردها ترسیم می کند.

شانزدهمین کنگره بین المللی ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیصی پزشکی اذعان کرد: کنگره بیش از 5 کارگاه آموزشی با آموزه های عملی برای شرکت کنندگان دارد که معمولاً عملی هستند. سایر فعالیت های تأثیرگذار دکترا در علوم آزمایشگاهی ، که مورد توجه ویژه این کنگره قرار دارد ، انتخاب چهره ماندگار سال علوم آزمایشگاهی است.

در پاسخ به این سؤال ، وضعیت کنگره بهبود کیفیت در سراسر کشور و جهان در مقایسه با سایر کنگره های آزمایشگاهی چیست؟ وی افزود: این کنگره یکی از معتبرترین کنگره ها در خاورمیانه و بیشترین بازدید کنگره داخلی با بیش از 6000 شرکت کننده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: برای دانش آموزان غیر ایرانی و دانشمندان جوان که سخنرانی آنها در کنگره توسط تیم داور انتخاب شده است ، 5 دلار اهدا می شود. ما همچنین برای دانشمندان جوان و دانشجویان ایرانی جوایزی داریم. در جشنواره جورجانی ، از انتخاب های مختلفی از علوم آزمایشگاهی تجلیل می شود. نوآوری دیگر در این کنگره جشنواره دانشجویی یا سمپوزیوم است. برای اولین بار ، دانش آموزان می توانند بر اساس فعالیت های تحقیقاتی خود ، یک تابلوی در سمپوزیوم دانشجویی داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا