بهداشت و درمان

آرتروز بیشتر در بانوان شایع است

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر علیرضا موسویان با بیان اینکه افراد در هر نژاد، جنسیت و سن ممکن است به آرتروز مبتلا شوند، افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا، آرتروز یکی از علل اصلی است. ناتوانی جسمی و با افزایش سن نیز احتمال بروز آن افزایش می یابد.

این فلوشیپ فوق تخصصی جراحی مچ پا ادامه داد: آرتروز باعث از بین رفتن غضروف مفصلی می شود. این بیماری به مرور زمان غضروف مفصلی را از بین می برد و در نتیجه راه رفتن برای بیمار سخت می شود. با آسیب غضروف، استخوان ها در تماس مستقیم با یکدیگر قرار می گیرند که منجر به درد شدید در بیمار می شود.

وی یادآور شد: آرتروز را نباید با پوکی استخوان اشتباه گرفت زیرا در پوکی استخوان غضروف ها سالم هستند اما خود استخوان ضعیف می شود. بنابراین احتمال شکنندگی استخوان نیز بیشتر است. عواملی که باعث آرتروز می شوند عبارتند از: افزایش سن، افزایش وزن، تغذیه نامناسب، بیماری های مفصلی، شکستگی های قبلی زانو و بی حرکتی طولانی مدت زانو.

دکتر موسویان با بیان اینکه هرکسی درد را به گونه ای متفاوت تجربه می کند، اظهار داشت: اگر دردهایی که برای شما پیش می آید بیش از چهار تا شش هفته ادامه پیدا کند، به پزشک مراجعه کنید، البته بسیاری از کشیدگی های عضلانی یا آسیب های جزئی بعد از این مدت بهبود می یابد. بنابراین اگر درد برطرف نشد و تشدید شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

به گفته اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بسیاری از عادات خوب در زندگی مانند ورزش و خوردن غذاهای سالم از بروز آرتروز پیشگیری می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا