سلامت خانواده

آخرین وضعیت بیماری کرونا و آنفولانزا در کشور اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین، دکتر حسین کرمان پور درباره موج بیماری های تنفسی مرتبط با فصل سرد سال توضیح داد و گفت: مواجهه با موج بیماری های تنفسی در فصل سرد سال یک پدیده طبیعی است. البته آلودگی هوا در این فصل نیز باعث تشدید بیماری های تنفسی می شود. متأسفانه بیماران قلبی و عروقی که جزو بیماری های غیرواگیر هستند نیز در این فصل تحت تأثیر آلودگی هوا گروهی از بیماری های تنفسی را تشکیل می دهند. بیماران قلبی عروقی که از بیماری های تنفسی رنج می برند، باعث افزایش شدت بیماری های قلبی عروقی می شود.

کرمانپور با تاکید بر اینکه رعایت توصیه های بهداشتی در خصوص آلودگی هوا ضروری است، خاطرنشان کرد: تعطیلی مدارس و ادارات به دلیل آلودگی هوا به این معناست که افراد در معرض خطر و مبتلا به بیماری های زمینه ای در سطح شهر و در مجاورت هوای آلوده تردد نکنند. قرار ندهید بدون شک شدت بیماری افراد مبتلا به بیماری زمینه ای در صورت ابتلا به بیماری تنفسی افزایش می یابد که این موضوع خطرناکی است. ابتلای افراد به بیماری‌های زمینه‌ای باعث افزایش «تضعیف» «اخلاق» و «گسترش بیماری» «بیماری» می‌شود.

چرا بیماری های تنفسی در سرما افزایش می یابد؟

این پزشک با بیان اینکه چرا بیماری های تنفسی در فصل سرد سال افزایش می یابد، بیان کرد: تجمع در فضاهای بسته یکی از دلایل افزایش بیماری های تنفسی در فصول سرد سال است. به طوری که تجمع در مکان های بسته باعث انتقال بیشتر ویروس می شود. این در حالی است که در فصول دیگر بیماری های تنفسی وجود دارد، اما به دلیل حضور کمتر در فضاهای بسته و جریان هوا به دلیل باز بودن درها و پنجره ها، ویروس بیماری های تنفسی به میزان کمتری جریان پیدا می کند. در نتیجه ویروس کمتری وارد ریه ها می شود.

کرونا هنوز در گردش است، اما دیگر ترسناک نیست

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره بیماری های تنفسی و آخرین وضعیت آن در کشور گفت: این روزها باید مراقب آنفولانزای H1N1، کرونا و سرماخوردگی باشیم. باید بدانیم که اگرچه اپیدمی ویروس کرونا کنترل شده است، اما همچنان این ویروس در بین مردم و جهان وجود دارد، اما مانند سال های گذشته ترسناک نیست.

وی افزود: با وجود اینکه همه گیری ویروس کرونا کنترل شده است، اما همچنان تاکید می کنم که این ویروس همچنان در بین انسان ها وجود دارد و بیداد می کند. میزان ابتلا به کرونا این روزها نسبت به گذشته به دلایلی از جمله افزایش آگاهی مردم کاهش یافته است. سطح کیفی خدمات پزشکی نیز به دلیل کاهش مراجعات به مراکز درمانی به دلیل ویروس کرونا افزایش یافته است. دو مولفه «افزایش آگاهی مردم نسبت به بیماری» و «افزایش سطح کیفی خدمات پزشکی» باعث کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا شده و افراد به راحتی از این بیماری بهبود می یابند. آزاد می شوند.

کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا

کرمانپور با بیان اینکه میزان مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: در زمان شیوع بیماری همه گیر و بحران کرونا به دلیل مراجعه زیاد به مراکز درمانی به طور طبیعی سطح کیفی خدمات درمانی تحت تاثیر قرار گرفت. علاوه بر این، در آن زمان آگاهی مردم در مورد کرونا بسیار پایین بود. بنابراین کاهش کیفیت خدمات پزشکی و سطح آگاهی مردم از این بیماری باعث مرگ و میر بالای ناشی از کرونا در دوران همه گیری این بیماری شد.

شکنندگی بیماران مزمن و سالمندان در مواجهه با کرونا

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: با وجود اینکه آمار مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش یافته است، اما همچنان موارد مرگ ناشی از این بیماری گزارش می شود. بنابراین کرونا به دلایلی از جمله رعایت نکردن موارد بهداشتی و عدم توجه به مسائل بهداشتی باعث مرگ تعدادی از شهروندان می شود. بدون شک میزان سختی و شدت بیماری سالمندان و سالمندان بیشتر است. در عین حال، برخی از جوانان نیز معتقدند که به دلیل ویروس کرونا با چالش جدی مواجه نخواهند شد. این در حالی است که برخی از اطرافیان از جمله افراد مسن هستند و می توانند بیماری را به سالمندان خود منتقل کنند. سالمندان در مواجهه با کرونا بسیار شکننده و آسیب پذیر هستند.

وی به ایسنا گفت: با استفاده از روش‌های پاراکلینیکی مانند سی‌تی‌اسکن و تست PCR می‌توان به کرونا مبتلا شد. در حال حاضر سویه در گردش کرونا از خانواده Omicron است. البته همانطور که می دانید با فروکش این بیماری مدتی است که سازمان بهداشت جهانی از پایان اپیدمی و اورژانس این بیماری خبر داده است.

افزایش آگاهی مردم از بیماری های تنفسی

وی با بیان اینکه آگاهی مردم نسبت به بیماری های تنفسی افزایش یافته است، تصریح کرد: انسان در فصل سرد سال با بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا مواجه است. خوشبختانه آگاهی مردم از بیماری های تنفسی افزایش یافته است. به نوعی می دانند که با شروع علائم خفیف سرماخوردگی باید در خانه بمانند و استراحت کنند و با رعایت نکات بهداشتی به سر کار یا تحصیل برگردند.

چهار اقدام ضروری در مقابله با بیماری های تنفسی

کرمان پور با بیان اینکه افراد در مواجهه با بیماری های تنفسی چهار عمل را یاد گرفته اند، تصریح کرد: تکرار عمل آموخته شده در مواجهه با موضوع بسیار مهم است. اگرچه شرایط بیماری های تنفسی مانند روزهای کرونا نیست، اما شرایط فعلی به معنای رعایت نکردن نکات بهداشتی نیست. اگر افرادی علائمی مانند بدن درد، آبریزش بینی، سرفه و گلودرد داشته باشند، به این معنی است که مشکل تنفسی دارند. همچنین ممکن است برخی از افراد مبتلا به بیماری های تنفسی علائم گوارشی را تجربه کنند.

او رفت لزوم شستن دست ها با آب و صابون وی تاکید کرد و گفت: پس از حضور در اماکن عمومی دست ها با آب و صابون شسته شود. شستن دست ها با آب و صابون از تراکم ویروس ها می کاهد. زمانی که تراکم ویروس ها کاهش یابد، شدت بیماری در صورت بروز کم خواهد بود.

کرمانپور در مورد لزوم رعایت فاصله و استفاده از ماسک در افراد دارای علائم وی همچنین گفت: افرادی که علائم بیماری های تنفسی دارند در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند. رعایت فاصله طولانی نیز در جلوگیری از انتقال ویروس بسیار مهم است. تجربه ثابت کرده است که حفظ فاصله 1.5 تا 2 متری در جلوگیری از انتقال ویروس ها بسیار موثر است. همچنین تهویه مطبوع مناسب نکته مهم دیگر برای جلوگیری از انتقال ویروس ها این است. به گونه ای که بازکردن در و پنجره در مکان های شلوغ یک ضرورت باشد. بازکردن در و پنجره در مکان های شلوغ از تراکم ویروس ها می کاهد و در صورت ابتلا به بیماری از شدت بیماری کاسته می شود.

لزوم توجه به کودکان

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در بخشی دیگر از سخنان خود بر لزوم توجه خانواده ها به سلامت فرزندانشان تاکید کرد و افزود: حضور دانش آموزان در مدارس (به عنوان نوعی اجتماع) در یک مکان بسته) یکی از دلایل انتشار ویروس است. این در شرایطی است که کودکان از لزوم رعایت نکات بهداشتی آگاهی چندانی ندارند و حتی باعث انتقال ویروس به خانواده خود می شوند. از سوی دیگر، کودک ممکن است به دلیل عدم آگاهی، دستمال های استفاده شده را روی سطوح بگذارد. ضمناً دستمال های استفاده شده را باید در سطل های زباله سرپوشیده انداخت. اگر خانواده ها نسبت به گذاشتن دستمال های مستعمل روی سطوح بی احتیاط کنند، ویروس به سایر اعضای خانواده منتقل می شود. به طور کلی استفاده از سطل زباله در بسته یا استفاده از کیسه پلاستیکی برای دستمال های آلوده ضروری است. خانواده ها باید دستمال آلوده را در سطل زباله یا کیسه پلاستیکی دربسته بیندازند و سپس کیسه زباله را ببندند. زیرا ویروس های بیماری های تنفسی می توانند از طریق این بافت های باقی مانده روی سطوح در محیط خانه پخش شوند.

اما اهمیت نوشیدن مایعات زیاد

وی با بیان اینکه نوشیدن مایعات در فصل سرد سال ضروری است، افزود: میل به مصرف مایعات در فصل سرد سال کاهش می یابد. در ضمن در این فصل باید مایعات بیشتری بنوشید. مصرف مایعات فقط به معنای نوشیدن آب نیست. اما نوشیدن چای کم رنگ، نسکافه کم قند و آب میوه را نیز می توان نوشیدنی دانست.

توصیه به مصرف میوه های حاوی ویتامین C

وی با بیان اینکه مرکبات در فصل سرد سال به وفور یافت می شود، همچنین گفت: میوه های سرشار از ویتامین C که باعث افزایش ایمنی بدن می شود در فصل سرد سال نیز به وفور یافت می شود و مصرف آنها توصیه می شود.

تاکید بر شستن گلو و بینی

این پزشک در مورد لزوم شستن بینی و حلق گفت: در فصل سرما و به دلیل احتمال قرار گرفتن در معرض ویروس های تنفسی، پس از خروج از اماکن عمومی، شستن گلو و بینی ضروری است. شستشوی گلو و بینی با آب و نمک با غلظت کم باعث کاهش تراکم ویروس ها در بینی می شود. همچنین خشک کردن محیط بینی در فصل سرد سال توصیه نمی شود. بنابراین با مرطوب کردن بینی می توان از حرکت ویروس ها به سمت بالا جلوگیری کرد. برخی افراد توانایی شستن بینی خود را با آب و نمک ندارند. این افراد می توانند از اسپری های مخصوص برای شستن بینی خود استفاده کنند. اگر بینی خشک باشد، ویروس ها به راحتی به سمت بالا حرکت می کنند. مرطوب بودن در فضای بینی از حرکت ویروس به سمت بالا جلوگیری می کند. شستن بینی و مرطوب نگه داشتن آن از شدت بیماری می کاهد. همچنین مصرف دارو، استراحت و نوشیدن مایعات فراوان در طول بیماری توصیه می شود.

سطوح پایین اکسیژن خون را جدی بگیرید

وی درباره رعایت نکات ضروری در هنگام ابتلا به بیماری های تنفسی گفت: اگر بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی زیاد سرفه می کنند باید میزان اکسیژن خون خود را اندازه گیری کنند. میزان اکسیژن خون در شرایط عادی حدود 94 تا 95 است و در برخی موارد به 100 درصد می رسد. اگر میزان اکسیژن خون از 94 به 93 درصد برسد، فرد نباید احساس نگرانی کند، اما در صورت ادامه وضعیت کاهش اکسیژن خون، بیماران باید سریعاً با پزشک مشورت کنند.

اهمیت تنفس عمیق و اجتناب از تنفس کم عمق مداوم

کرمانپور ادامه داد: بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی از تنفس مداوم سطحی خودداری کنند. این گروه از بیماران باید هر 2 ساعت یکبار نفس عمیق بکشند. با توجه به اینکه ویروس های تنفسی مانند کرونا در سطح پایین ریه قرار دارند و به تدریج به سمت بالا حرکت می کنند، تنفس عمیق باعث می شود ریه تا حد امکان باز شود و ویروس با بازدم از ریه خارج شود.

تب کنترل نشده و نیاز به مراجعه به پزشک

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه برخی بیماران تب کنترل نشده دارند، گفت: وی گفت: در صورت ابتلا به تب کنترل نشده بیماران باید به پزشک مراجعه کنند. تب کنترل نشده باعث علائم شدید گوارشی و در نتیجه کم آبی شدید بدن می شود.

کرمانپور گفت: اگر بیماران در منزل دستگاه تست اکسیژن ندارند و در حین صحبت دچار تنگی نفس می شوند باید به پزشک مراجعه کنند. نشان دادن هر گونه ضعف در هنگام ابتلا به بیماری های تنفسی بسیار ضروری است. زیرا بیماری در این حالت با درمان خانگی و استراحت قابل درمان نیست. در صورت ضعف، بیماران باید به پزشک مراجعه کنند تا معاینات لازم برای آنها انجام شود.

ارائه داروی بیماری های فصل سرما در تمام نقاط کشور

وی درباره اقدامات دارویی برای بیماری های تنفسی در فصل سرما نیز گفت: شرایط دارویی مانند روزهای سیاه کرونا نیست؛ تمامی لوازم و داروهای مورد نیاز بیماری های تنفسی در اقصی نقاط کشور موجود است.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا