آخرین آمار تب دنگی در کشور اعلام شد
به گزارش آنلاین، تب دنگی بیماری است که علائم آنفولانزا دارد و توسط پشه آئدس به انسان منتقل می شود. پشه آئدس معمولاً در طول روز فعال است، به ویژه در حوالی طلوع و غروب خورشید، بنابراین در این مواقع بیشترین احتمال گزش و ابتلا به تب دنگی وجود دارد. .
برنا در یک مقاله خبری نوشت: اگر اشیا و مکان هایی در اطراف خانه، محله یا محل کار شما وجود دارد که حاوی آب است یا آب باران در آن جمع می شود، بیشتر در معرض خطر هستید، زیرا پشه Aedes در آب تولید مثل می کند و می تواند حتی در جایی که وجود دارد تخم بگذارد. آب بسیار کم، به عنوان مثال در سطل، لاستیک ماشین کارکرده، مخزن آب یا حتی در درب بطری.
اگر فردی به تب دنگی مبتلا شود، ویروس در هفته اول عفونت در خون او خواهد بود.
در حال حاضر بر اساس آخرین آمار مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۲۰ آذر ۸۷۵ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است که در بین این بیماران ۶۷۷ مورد تب دنگی وجود دارد. بیماران تب دار بدون سابقه سفر به خارج از کشور که از این تعداد 11 مورد در شهرستان بندرلنگ استان هرمزگان آلوده و 666 مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان آلوده بوده و انتقال محلی محسوب می شوند.
6 مورد بیمار با سابقه سفر به چابهار (انتقال محلی) در سایر استان های کشور شناسایی و این بیماران در شهرهای شهرکرد، مشگین شهر، اصفهان و ایرانشهر تشخیص داده شدند.
همچنین از ابتدای امسال سه مورد ابتلا به چیکونگونیا گزارش شده که هر سه مورد سابقه سفر به خارج از کشور بوده و در شهرستان چابهار تشخیص داده شده است.
هم اکنون پشه Aedes aegypti در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه Aedes albopictus در استان های گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.
233217
منبع:خبرآنلاین