۴۰ درصد پزشکان عمومی از طبابت خارج شده اند
محمد رئیس زاده روز چهارشنبه 25 آبان 1403 در شانزدهمین کنگره بین المللی بیهوشی، مراقبت های ویژه و درد در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی گفت: 40 درصد پزشکان عمومی کشور به کارهایی غیر از پزشکی مشغول هستند. در حالی که در رشته پزشکی در برخی رشته ها با کمبود پزشک متخصص مواجه هستیم و به عنوان مثال به دلیل برخی مشکلات، صندلی دستیار در برخی رشته ها از جمله هوشبری در کشور خالی مانده است.
V وی افزود: متاسفانه پزشکان جوان تمایلی به ادامه تحصیل در رشته های تخصصی ندارند و مسئولان در دولت های گذشته به جای رسیدگی به دلایل این بی رغبتی و تلاش برای رفع این مشکلات، به افزایش ظرفیت رشته های پزشکی روی آوردند. که یک حرکت کاملا اشتباه بود.”
رئیس جمهور زاده با ابراز تاسف از رشد بسیار اندک تعرفه های پزشکی در گذشته تصریح کرد: افزایش تعرفه های پزشکی در سال های اخیر یک سوم حقوق کارکنان و یک چهارم حقوق کارگران بوده است. به همین دلیل پزشکان تمایلی به ورود به رشته های تخصصی ندارند و صندلی های دستیاری در برخی رشته ها از جمله هوشبری در کشور خالی می ماند که باعث شده وضعیت رشته بیهوشی از مرز بحران عبور کند.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران به پدیده مهاجرت در گروه های پزشکی اشاره کرد و گفت: از 385 ظرفیت دستیاری کمتر از 100 نفر تکمیل شده و تنها 70 نفر در سال جاری فارغ التحصیل شده اند.
رئیس زاده از خروج 850 نفر از اعضای هیأت علمی علوم پزشکی در سال گذشته خبر داد و افزود: این موضوع در کنار خالی شدن صندلی دستیاری نشان می دهد که نظر کارشناسان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و انجمن های پزشکی غیرقابل قبول است. توسط سیاست گذاران شنیده می شود.”
وی با تاکید بر نقش بیهوشی در پزشکی گفت: بخش عمده موفقیت جراحان در اتاق عمل مدیون عملکرد متخصصان بیهوشی مجرب و کارآمد است. همچنین فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی قطعا انقلابی در حوزه بیهوشی به منظور قدرتمندتر شدن ایجاد خواهد کرد.