بهداشت و درمان

یک ماه بستری در بیمارستان به دلیل مصرف کنسرو ماهی نجوشیده

بیمار 44 ساله مشهدی که با مصرف سم بوتولیسم در پی مصرف کنسرو ماهی نپخته مسموم شده بود و علائمی مانند ضعف شدید عضلانی، تاری دید، دو بینی، پتوز پلک ها، دیسفاژی، گسترش ضعف عضلانی و نارسایی تنفسی داشت. پس از بستری شدن در ICU بیمارستان. قائم (عج) مشهد و با تلاش 26 روزه کادر پزشکی با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر رضا بصیری، فوق تخصص بیماری های ریوی، از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پزشک معالج این بیمار در خصوص نحوه درمان این بیمار اظهار داشت: روند این بیمار: با توجه به علائمی که پس از مصرف کنسرو ماهی ظاهر شد، بررسی مسمومیت بوتولیسم با استفاده از تست مدفوع برای بیمار انجام شد و نتایج مسمومیت بوتولیسم را تایید کرد.

وی افزود: خوشبختانه پس از دریافت درمان حمایتی، بیمار از تهویه و تنفس مکانیکی، ضعف عضلانی و توانایی حرکت چهار دست و پا و دو بینی جدا شد و پتوز پلک (افتادن پلک) بهبود یافت، اما با توجه به اینکه به مدت 26 روز در بیمارستان بستری بود و فیزیوتراپی تنفسی و اندام برای وی تجویز شد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، بصیری با اشاره به سابقه بیماری اعصاب این بیمار گفت: پس از مشاوره با متخصصین مغز و اعصاب، سی تی اسکن و ام آر آی برای وی انجام شد و ضایعه خاصی گزارش نشد. همچنین به دلیل عدم وجود تب و شواهد عفونت واضح، بیماری عفونی مطرح نشد و مشکل خاصی در مری با آندوسکوپی وجود نداشت.

این فوق تخصص بیماری های ریوی به رضایت بیمار از درمان های حمایتی و بهبود وضعیت وی اشاره کرد و تاکید کرد: با توجه به اینکه متاسفانه این بیمار به دلیل مصرف کنسرو ماهی، علائم مسمومیت ناشی از سم بوتولیسم کنسرو شده داشت، لذا به اطلاع عموم مردم می رساند. برای پیشگیری از این نوع مسمومیت ها توصیه می شود کنسرو را به مدت لازم بجوشانید و سپس مصرف کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا