کنترل حلال بودن اقلام سلامت محور در وزارت بهداشت
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، حسین رستگار با اشاره به معنای کلمه حلال گفت: کلمه حلال به معنای مجاز و حرام به معنای غیر مجاز است و حوزه عبادت حلال ساحت مستقیم خداوند است و هیچکس نمی تواند. از محدوده فرمان فراتر بروید تا سخت گیری کنید. خدا بیرون بیاید و حرمت و حرمتی را که دستور خداست حرکت دهد.
رئیس مرکز تحقیقات غذا و داروی حلال کشور ورود به این حوزه را جسارت و دقت می طلبد و افزود: هدف از تشکیل مرکز تحقیقات ملی حلال، ارائه نظرات کارشناسی و پیگیری موضوعات مرتبط با حوزه فرآورده های حلال است. و راه حل محصولات سلامت محور یکی از شاخص های اصلی سلامت محصولات است که توسط این مرکز بررسی می شود.
رستگار به دیدگاه اسلام در این زمینه اشاره و تصریح کرد: اسلام از جمله ادیانی است که علاوه بر حلال و حرام بودن برخی مواد غذایی و بهداشتی که در همه ادیان وجود دارد، بیان می کند آنچه برای سلامتی انسان مضر است حرام است. .
وی گفت: باید نسبت به حلال و حرام شناخت کامل داشته باشیم و مواظب باشیم که از این جهت آسیبی به جامعه وارد نشود.
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال خاطرنشان کرد: در سطح ملی و بین المللی چه از نظر علمی و فقهی و چه در حوزه های تخصصی و محتوایی راهکار سلامت محور باید کارهای زیادی انجام شود. محصولات و بیان کرد: البته در چند سال اخیر در ایران اقدامات اساسی و دانش پایه در مرکز ملی حلال به عنوان زیرمجموعه سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت و به روش ژنتیک مولکولی انجام شده است. و آنالیز ماشینی از دقیق ترین روش ها هستند و ما در این زمینه در مرز دانش هستیم.
وی با تاکید بر دقت مسئولان فنی شرکت های تولیدکننده محصولات سلامت محور در زمینه حلال گفت: مسئولان فنی باید نسبت به مستندات مربوط به کیفیت محصولات به ویژه مواد اولیه ای که وارد می شود مراقبت، پیگیری و کنترل کنند. کارخانه، به طوری که محصولات بهداشتی با تایید شاخص سلامت حلال از جمله شاخص سلامت محصولات سلامت محور باید در سطح عرضه ارائه شود.