پول سلامت به حساب وزارت بهداشت نمی آید
طاهر محبتی در اولین جلسه کمیسیون اجتماعی و فرهنگی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، طب خانواده باید در تمام مناطق کشور اجرا شود، گفت: به دلیل اینکه بودجه سال 1403 قبل از تصویب برنامه هفتم توسعه ابلاغ شد عملا بودجه ای برای اجرای طب خانواده وجود نداشت.
وی افزود: همچنین هدفمندی 10 درصدی یارانه ها یکی از اقدامات موثر مجلس بود که اکنون عملا کارایی خود را از دست داده و اعتباری از این موضوع به دست نمی آید در حالی که محل هزینه آن کاملا مشخص است.
محبتی تصریح کرد: محل 10 درصد هدفمندی یارانه ها درور نیست و به نظر می رسد با ورود نمایندگان و دستورات رئیس جمهور این مشکل حل شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت ادامه داد: بیش از 95 درصد اعتبارات ما صرف پرداخت حقوق پرسنل می شود. ما 600000 پرسنل داریم و حقوق 80000 نفر از کارکنان شرکت از محل درآمد اختصاصی پرداخت می شود.
وی با اشاره به عدم تناسب رشد تعرفه ها با تورم در حوزه سلامت افزود: طی سال های گذشته افزایش تعرفه ها اندک بوده و پدیده شوم زیر میزی نتیجه ذاتی عدم تناسب تعرفه با تورم است که به حداقل رسیده است. در طرح تحول سلامت به دلیل پرداخت های خوب. دیگری انباشت ضرر است.
محبتی تاکید کرد: اگر تمام مطالبات وزارت بهداشت را از بیمه ها وصول کنیم و بدهی ها را پرداخت کنیم، مانده ما 80 هزار میلیارد تومان منفی می شود. برای حل کردن
وی با اشاره به واریز نشدن سهم سلامت از محل مالیات بر ارزش افزوده، گفت: یک درصد مالیات فرآورده های نفتی اخذ می شود اما به حساب وزارت بهداشت واریز نمی شود، بلکه به حساب هدفمندی وزارت بهداشت واریز می شود. یارانه.” در بند 10 سیاست های کلی سلامت به تامین منابع مالی پایدار و افزایش سهم سلامت در تولید ناخالص داخلی بیش از میانگین منطقه اشاره شده است. بر اساس گزارش مرکز آمار، تولید ناخالص داخلی 3.2 و گزارش بانک مرکزی 4.4 است و بر اساس سیاست ها باید افزایش سهم سلامت از میانگین کشور بیشتر باشد و نیاز خواهیم داشت. حداقل 450 هزار میلیارد تومان برابر منطقه; مابه التفاوت نرخ ارز دارو جزو بودجه ما نیست