سلامت خانواده

همه چیز درباره مسمومیت با تخم مرغ

به گزارش خبرآنلاین از همشهری آنلاین، اگرچه اکثر متخصصان تغذیه توصیه می کنند که تخم مرغ به دلیل سرشار از آمینو اسیدهای کامل، باید روزانه مصرف شود. اما موضوع مصرف روزانه این ماده غذایی غنی سوالاتی را در ذهن ها ایجاد کرده است. سوالاتی از این دست، آیا با خوردن روزانه تخم مرغ دچار مسمومیت غذایی می شوید؟ خطر مسمومیت غذایی ناشی از تخم مرغ تا حد زیادی به نحوه نگهداری و آماده سازی آنها بستگی دارد. [چطور تخم‌مرغ را درست بخریم و بپزیم؟] در واقع تخم مرغ ماده ای نیست که در افرادی که روزانه آن را مصرف می کنند باعث مسمومیت غذایی شود، اما مصرف تخم مرغ آلوده یا خام می تواند باعث مسمومیت شود. در این مقاله به برخی از عوامل موثر در بیماری ناشی از مصرف تخم مرغ اشاره شده است:

پخت ناکافی: تخم مرغ خام یا نیم پز فرد را در معرض خطر ابتلا به عفونت سالمونلا قرار می دهد. البته غذاهای مختلفی وجود دارد که در آنها از تخم مرغ خام استفاده می شود، به عنوان مثال سس سالاد، سس مایونز خانگی یا دسرهایی که ظاهری شبیه به موس دارند. سالمونلا یکی از شایع ترین علل مسمومیت غذایی است. سالمونلا می تواند تخمدان های پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاری پرنده وارد تخم شود و یا زمانی که پرنده در حال تخم گذاری است به پوسته تخم نفوذ کند. سالمونلا با پختن از بین می رود، اما غذاهای حاوی تخم مرغ خام (مانند سس مایونز) می توانند مشکل ساز باشند.

آلودگی متقابل: آلودگی در محل پخت و پز، به عنوان مثال، استفاده از سطحی که قبلاً تخم مرغ خام روی آن بوده است و تمیز نکردن آن هنگام پختن یا سرخ کردن تخم مرغ، یک عمل به ظاهر جزئی است که می تواند منجر به آلودگی متقاطع شود.

آلودگی در حین نگهداری: گذاشتن تخم مرغ در دمای اتاق یک راه آسان برای رشد باکتری ها ایجاد می کند. بهتر است تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری کنید تا از رشد باکتری ها جلوگیری شود.

عادات رفتاری: دست زدن به تخم مرغ با دستان شسته نشده یا دست زدن به تخم مرغی که پوسته آن ترک خورده است قطعا به باکتری اجازه ورود می دهد. خوردن تخم مرغی که پوسته آن شکسته یا کثیف است، خوب نیست.

رعایت این اقدامات ایمنی احتمال مسمومیت غذایی ناشی از تخم مرغ را به حداقل می رساند:

تخم مرغ ها را کاملا بپزید: زرده و سفیده باید سفت باشد. تخم مرغ ها را بپزید تا دمای داخلی آن به 71 درجه سانتیگراد یا بیشتر برسد.

از تخم مرغ پاستوریزه استفاده کنید: این نیز ایمن تر است زیرا از تخم مرغ های خام یا نیم پز استفاده می شود و تخم مرغ های پاستوریزه برای از بین بردن باکتری ها تحت عملیات حرارتی قرار گرفته اند. تخم مرغ پاستوریزه محصولی است که با حرارت دادن تخم مرغ و از بین بردن باکتری های آن تولید می شود. در طی پاستوریزه کردن، زرده و سفیده تخم مرغ جدا شده و به صورت جداگانه یا با هم بسته بندی می شوند. تخم مرغ پاستوریزه از نظر بافت کاملاً شبیه تخم مرغ های معمولی است.

بلافاصله در یخچال قرار دهید: تخم مرغ ها را در دمای 4 درجه سانتیگراد یا بالاتر در یخچال نگهداری کنید. تخم مرغ را نباید به مدت طولانی در یخچال نگهداری کرد.

تازگی را بررسی کنید: تخم مرغ های ترک خورده، کثیف و یا تاریخ انقضای آنها گذشته نخرید.

رعایت نکات بهداشتی: پس از تماس با تخم مرغ خام دست ها، ظروف و سطوح را به خوبی بشویید. تخم مرغ منبع غنی از مواد مختلف مورد نیاز بدن از جمله پروتئین ها و ویتامین ها است.

با این حال، اگر اصول بهداشتی هنگام پختن تخم مرغ رعایت شود، می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. تخم مرغ به عنوان یک منبع مهم پروتئین با کیفیت بالا، حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین های B12، D و A و همچنین مواد معدنی مانند سلنیوم و روی است. مصرف منظم تخم مرغ به دلیل وجود کولین و آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین می تواند عملکرد ماهیچه ها، فعالیت ذهنی و بینایی را بهبود بخشد.

آیا خوردن تخم مرغ باعث مسمومیت می شود؟

افسانه: اگر هر روز تخم مرغ بخورم حتماً دچار مسمومیت غذایی می شوم.

واقعیت: اگر تخم مرغ به درستی نگهداری و پخته شود، خطر مسمومیت غذایی ناشی از آن بسیار کم است. اکثر مردم می توانند مصرف روزانه را تحمل کنند.

باور غلط: اگر تخم مرغ با پوسته خود تماس پیدا کند مضر است.

واقعیت: سالمونلا ممکن است در خارج از پوسته باشد، اما اگر در خود مرغ نباشد، داخل آن باید تمیز باشد. شستن تخم مرغ می تواند برخی از باکتری ها را از بین ببرد، اما شستن بیش از حد تخم مرغ می تواند پوسته آن را ضعیف کند.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا