هشدار کمبود متخصص بیهوشی – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو، یکی از مشکلات این روزهای وزارت بهداشت عدم استقبال از ظرفیت های دستیاری در برخی رشته های پزشکی است که می تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور باشد. رشته هایی مانند جراحی قلب اطفال، بیهوشی، کودکان و … که باعث به تعویق افتادن نوبت جراحی ها می شود.
در این میان، رشته بیهوشی را باید بیش از سایر رشته های پزشکی برای انجام جراحی مهم دانست، زیرا ورود جراح به اتاق عمل بدون «متخصص بیهوشی» امکان پذیر نیست. اگر چنین اتفاق ناگواری رخ دهد باید اتاق های عمل بسته شود که می تواند برای نظام سلامت یک فاجعه باشد. البته در شرایط کنونی وضعیت در حوزه بیهوشی طبیعی است و در حال حاضر با کمبود متخصص بیهوشی مواجه نیستیم. اما به دلیل عدم استقبال از صندلی های دستیار بیهوشی باید نگران سال های بعد بود.
محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی ایران روز گذشته در افتتاحیه کنگره بیهوشی نسبت به کمبود نیروی متخصص در برخی رشته های پزشکی از جمله بیهوشی هشدار داد و گفت: 40 درصد پزشکان عمومی در کشور مشغول کار هستند. به غیر از پزشکی، در حالی که صندلی های دستیاری در برخی رشته ها از جمله بیهوشی در کشور خالی مانده است.
وی افزود: متأسفانه پزشکان جوان تمایلی به ادامه تحصیل در رشته های تخصصی ندارند و مسئولان در دولت های گذشته به جای رسیدگی به دلایل این بی رغبتی و تلاش برای رفع این مشکلات، به افزایش ظرفیت رشته های پزشکی روی آوردند. یک حرکت کاملا اشتباه بود.”
در همین حال علیرضا سلیمی، رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه، گرایش برخی پزشکان به انجام عمل های زیبایی در کشور را از آفت های نظام سلامت خواند و گفت: یکی از آفات حوزه سلامت انجام عمل های زیبایی است. ، که باعث انتخاب رشته تحصیلی جوانان شده است. شک های پزشکی
وی افزود: زمانی که یک پزشک با یک عمل زیبایی ساده درآمد خوبی به دست می آورد، دیگر نمی خواهد خود را درگیر کارهای ساختمانی کند و در نتیجه شاهد هجوم پزشکان برای انجام عمل های زیبایی و کاهش استقبال از متخصصان هستیم. زمینه ها
سلیمی تاکید کرد: متاسفانه علیرغم اینکه رشته هوشبری یکی از پردرآمدترین رشته های دنیاست، شرایط در ایران خوب نیست و صندلی های بیهوشی خالی مانده است. علاوه بر این، مهاجرت افزایش یافته و سن مهاجران کاهش یافته است که می تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور باشد.
از سوی دیگر سید سجاد رضوی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتقاد از شرایط حاکم بر نظام سلامت کشور، گفت: متأسفانه رشته اطفال رو به زوال است، چرا که به دلیل مشکلاتی که این گونه رشته های تخصصی، پزشکان ترجیح می دهند با استرس کمتر به سراغ درمان های زیبایی بروید که درآمد بیشتری دارند.
وی افزود: با این وضعیت شاید مجبور شویم تا ساعت 1430 بیمار را برای جراحی قلب کودکان به خارج از کشور بفرستیم.